26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Fašiangovanie 2019

08.02.2019 Autor: Zuzka, Foto: mesto Prešov
Termín: 05.03.2019 Mesto:Prešov Zdroj:stránka organizátora
fasiangy 2019

Zdroj: mesto Prešov

Jedno z najobľúbenejších, no zároveň i najzábavnejších prešovských podujatí FAŠIANGOVANIE sa uskutoční 5. marca 2019 so začiatkom o 11:00 hod.  na prešovskej pešej zóne.

Fašiangy sú od dávnych čias symbolom veselosti, zábav, plesov a hojnosti. Ľudia si počas nich dopriali hojnosť jedla, preto k typickým črtám tohto obdobia patrili aj zabíjačky, jarmoky či sprievody v maskách. Ľudia si v tom období radi pochutnávajú nielen na mäsových špecialitách, ale aj na sladkých šiškách.

Prešovčania sa na pešej zóne budú baviť už od predpoludnia. Zažijú tradičnú šarišskú zabíjačku, spojenú nielen s ovoniavaním, ale aj s ochutnávkou zabíjačkových špecialít - pečienky, slaniny, klobások, jaterníc či oškvarkov. Samozrejmosťou budú stánky s občerstvením či výzdoba pešej zóny fašiangovými maskami. Popritom sa pomedzi všetkých budú prepletať aj lahodné tóny ľudových piesní.Postupne sa zábava prenesie na hlavné pódium, kde od 15. 00 hod. ľudové tradície ožijú v podaní folklórnych súborov z Prešova i zo širokého okolia. Aj v Prešove program vo večerných hodinách vyvrcholí tradičným pochovávaním basy.

Pozvaní sú všetci, ktorí sa v Prešove chcú v ostatný deň tohtoročných Fašiangov zabávať, stretnúť s priateľmi, pookriať pri dobrej hudbe i chutnom jedle a užiť si nádherný deň v našom krásnom Prešove.

Napíšte komentár