27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Šašo Fifo a priatelia

Autor: Fifo a Vierka, Foto: sasofifo.xyz
Adresa:Senica Telefón:0949257066 E-mail:saso.fifo@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Interaktívne divadielko Šašo Fifo a priatelia

      Šašo FifoVierka sú nerozluční kamaráti, ktorí prebývajú v rozprávkovej krajine. Majú množstvo priateľov, azda celé rozprávkovo. Fifo je popletko a Vierka, tá veľmi rada každému pomáha, no najmä Fifovi. Usmerňuje ho, pretože on je naozaj niekedy popletko.

      Ich príbehy sú plné fantázie, spevu, tanca, hudby a zábavy.  Interaktívne zapájajú deti priamo do deja a snažia sa ich motivovať. Témy sú prekladané hravou formou pomocou rozprávkového deja a vlastnosťami bábkových postavičiek. Zo svojimi predstaveniami cestujú od rodného Záhoria až po východné Slovensko. Vlastné pesničky, pútavý dej a originálny prejav dvoch hercov (Vierka Šusteková a Martin Filip) zaujme nielen deti, ale i rodičov.

     Šašo "FIFO" -  Martin Filip je mladý úspešný fotograf a výtvarník. Má za sebou úspechy doma i v zahraničí. Svoje nápady a kreativitu  uplatňuje práve v predstaveniach šaša Fifa. Kostýmy a bábky sú originálne a jemu vlastné.    

    "VIERKA" -  Vierka Šusteková je herečka, moderátorka, profesionálna  speváčka a skladateľka. Je známa z televíznej obrazovky najmä TV Markíza, TV JOJ a Čt. Zahrala si v obľúbených seriáloch ako Divoké kone, Búrlivé víno, Rodinné prípady, Hitovica, Súdna sieň-nové prípady, či Susedské prípady.

       Predstavenia ,,Fifo, Vierka a začarované prasiatko´´ (2017) a ,, Šašo Fifo a Vierka moreplavcami´´ (2015) zaujali množstvo detí a rodičov. Práve preto sa autori rozhodli pokračovať v rozprávkovej knižke s rovnomenným názvom Fifo, Vierka a začarované prasiatko. 

Na zimné obdobie 2018/2019 pripravili hudobno – dramatické divadielko s názvom: Stratená zima. Divadielko je ako tie predošlé interaktívne, čiže aktívne zapája do deja deti. Obsahuje originálne pesničky autorky a speváčky  Vierky Šustekovej.  Dej je pútavý a zároveň poučný. Autori sa vo svojich originálnych príbehoch snažia, aby prevládalo priateľstvo a nezištná pomoc druhým.

                Zlý škriatok Špinko sa nahneval na Fifa, Vierku a deti, pretože zachránili prasiatko Kvík, ktoré on uväznil v predošlej rozprávke. Rozmýšľal, čo by im vyviedol a tak ho napadlo uniesť pani Zimu. V celej Fifolandii bolo ešte v novembri 25 stupňov slnečno. Zima nie a nie prísť, skôr to vyzeralo ako keby prišlo ďalšie leto. Fifo a Vierka to tak predsa nemohli nechať, spoločne s deťmi a priateľmi z rozprávkovej krajiny Králikom Borisom, Kapríkom Emilom a Kohútikom Andrejom sa rozhodli  vyslobodiť pani zimu a tak zachrániť toto krásne obdobie. Zopakovali si abecedu, pohľadali všetky farby a počítali.  Či sa im to podarí a ako to vyriešia sa dozviete na predstaveniach. 

Divadielko vystupuje aktuálne s predstaveniami ,,Fifo, Vierka a začarované prasiatko´´ a od 12/2018 aj s novým zimným predstavením ,,Stratená zima´´.

Všetky informácie sa dozviete na stránke www.sasofifo.xyz alebo nám môžte napísať na meil: saso.fifo@gmail.com.

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Vik Vik 24.12.2021, 15:47

    Mame od nich CD a deti na tom fičia .

  • Rene Filip 23.11.2018, 23:44

    Divadielko Šašo Fifo a Vierka sme videli u nás v obci a veľmi sa nám páčili.. Majú originálne pesničky, sú vtipný, deti priam uchvátili.. :)

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár