19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Bratislavské bábkové divadlo

Autor: Claudinka, Foto: .babkovedivadlo.sk/
Adresa:Dunajská 36, 811 08 Bratislava Telefón:0252644740 E-mail:prevadzka@babkovedivadlo.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Z dôvodu rekonštrukcie hráme v budove Istropolisu (zadný vchod zo ŠKULTÉTYHO 5) ako aj v priestore súčasnej kultúry A4 na Karpatskej 2.

Divadlo so sídlom na Dunajskej ul. 36 v Bratislave vzniklo v roku 1957 ako jedno z prvých profesionálnych bábkových divadiel pre deti na Slovensku, (pôvodný názov Štátne bábkové divadlo). V súčasnosti patrí do zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja a bolo premenované na Bratislavské bábkové divadlo.

Ročne privíta BBD v priemere 33 000 divákov, medzi ktorých už generácie patria predovšetkým deti od tých najmenších až po tinedžerov, deti zo škôlok a škôl,zdravé i postihnuté telesne či mentálne, deti z detských domovov, deti zo sociálne slabších vrstiev. S deťmi prichádza do divadla aj dospelá cieľová skupina – ako rodičia, starí rodičia, pedagógovia, ale aj laická aj odborná verejnosť.

Cieľom divadla je ponúknuť alternatívu k dnešnému modernému svetu počítačov a videohier, vniesť do života detí, ale i dospelých kvalitné umelecké zážitky, ktoré prinášajú nielen pobavenie, ale i poznanie a zamyslenie sa nad základnými hodnotami ľudského bytia.

BBD má na konte 194 premiér a viac ako 16 000 predstavení doma a vo svete. Počas svojej existencie hosťovalo Bratislavské bábkové divadlo vo viac ako 35-tich krajinách na mnohých kontinentoch. Na zahraničných turné odohralo viac ako 2500 predstavení, ktoré videlo viac ako pol milióna divákov a získalo množstvo významných ocenení.

Predaj vstupeniek v pokladni Bratislavského bábkového divadla na Škultétyho 5 (Istropolis)

 

Pondelok- piatok  8:00- 16:00
Sobota- nedeľa  hodina pred predstavením

Predaj vstupeniek cez internet

Lístok si môžete kúpiť kliknutím na odkaz "kúpiť lístok" pri jednotlivých predstaveniach.
Službu predaja lístkov cez internet zabezpečujú portály http://babkove-divadlo.interticket.sk/ a www.ticketportal.sk

Informácie pre školy

Ak máte záujem prísť na školské predstavenie, kontaktujte nás prosím. Radi Vám poradíme a vysvetlíme možnosti. V prípade otázok volajte tel. 0252638227.

Aktuálny program a podujatia nájdete vždy aj na našich stránkach.

Mapa: N 48° 9′ 36″ E 17° 7′ 40″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Konikova Veronika 12.12.2019, 13:46

    Divadlo sa nám páči, veľmi radi chodíme

  • Renata 04.12.2013, 13:43

    milé prostredie, možno staršia budova ale ochota personálu a predstavenia ktoré vždy zaujmú všetky deti

  • eva 03.12.2013, 23:38

    Ked si clovek kupi listok v predstihu, aj cez internet (web. stranka BBD je velmi prehladna), v pohode si moze kupit listky do 1. rady, tak ako my na 99percent. Syn ma 7 rokov, teraz uz velmi pravidelne navstevuje SND ako cinohru, tak operu aj balet, ALE BBD je taka klasika, ze my stale kazdy vikend v nedelu ideme na rozpravku (pokial sme v BA). Krasne kostymy, vyborna dramaturgia, herci, vsetko. Byt v BA a nechodit do BBD, to si nevieme predstavit. Uplne zboznujeme obcasne predstavenia japonskeho klasickeho bab. divadla alebo predtym zas tienoveho divadla, Medz. festival babkovych divadiel, Mikulasa. Syn bol tento rok 1.krat na Noci divadiel v BBD vo vytvarnej dielni. Dakujeme BBD za nezabudnutelne zazitky,budeme chodit aj nadalej. BBD patri k nasmu zivotu aj popri SND. Ako sa syn tesil na premieru Luskacik v SND, tak sa teraz tesi na Mikulasske caro v BBD. BBD je klasika a profesionalita. Dospeli sa tam nenudia, decka sa bavia. milion hviezdiciek

  • Lenka 29.11.2013, 22:26

    Ďakujeme, že ho máme, ale: stará budova, zlé usporiadanie sedadiel - drobci nevidia, zle počujú a tak sa strácajú v deji a aj v schopnosti sústredi sa.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár