26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Deň otvorených dverí Vincentky

19.09.2018 Autor: Externý prispievateľ, Foto: Vincemtka
Termín: 28.09.2018 Mesto:Luhačovice (CZ) Zdroj:stránka organizátora

Pri príležitosti 20.výročia obnovenia plnenia minerálnej vody Vincentky do fliaš, usporiada akciová spoločnosť Vincentka vo svojom sídle v Luhačoviciach Deň otvorených dverí. Všetci záujemcovia si budú môcť v piatok 28.septembra 2018 pozrieť moderné výrobné priestory firmy, v ktorých sa s vysokým stupňom automatizácie plní svetoznáma minerálka do fliaš. Okrem prehliadky sa budú môcť záujemcovia zoznámiť aj s bohatou históriou Vincentky a čaká ich aj krst paletizačného robota a zábava so sprievodným programom. Informuje o tom výkonný riaditeľ Vincentky, a. s., Ján Šumšal.

20150905 095520 10 1600x900

Zdroj: vincentka.cz

,,Príďte sa na vlastné oči presvedčiť na akej modernej úrovni je náš závod a prečo je o naše výnimočné produkty taký veľký záujem. Máte jedinečnú príležitosť nahliadnuť do zákulisia výroby Vincentka a vidieť celý proces výroby od akumulácie, plnenie až po balenie fliaš s Vincentkou a výrobu koncentrátu z Vincentky. Súčasťou podujatia bude tiež krst nášho nového člena tímu - paletizačného robota o 11.00 hod. Exkurzie do výrobných priestorov začnú o 9.00 hod,, posledná prehliadka je naplánovaná od 14.00 hod., program končí o 15.00 hod. Návštevníci budú môcť ochutnať nespracovanú Vincentku priamo z prameňa, ktorá sa od fľašovanej mierne líši tým, že sa z nej odstraňuje železo a časť oxidu uhličitého. O hudobnú zábavu sa postará dievčenský saxofónový orchester a cimbalová muzika Pajtáš. Pripravená je aj zábava pre deti: skákací hrad a maľovanie na tvár. Účastníci dňa otvorených dverí si budú môcť kúpiť výrobky značky Vincentka za jedinečné ceny. Občerstvenie je zabezpečené, vstup je samozrejme zdarma,“ pozýva riaditeľ J.Šumšal.

Upozorňuje, že pre záujemcov je zabezpečená kyvadlová doprava od zastávky Pošta v Luhačoviciach v smere na Dolnú Lhotu. Obmedzený počet parkovacích miest je dostupný priamo pri plniarni Vincentky.

Súčasná moderná prevádzka Vincentky pripomína skôr laboratórium než priemyselnú výrobu. Vysoký stupeň automatizácie umožňuje čerpať vodu z vrtov, cez jej akumulovanie, až po plnenie do fliaš takpovediac bez dotyku ľudskej ruky. Mechanizácia pomáha aj pri ďalších procesoch nadväzujúcich na plniacu linku, predovšetkým pri manipulácii s naplnenými fľašami, ich balením, paletovaním a skladovaním. Samostatnou kapitolou je výroba koncentrátov a solí z Vincentky vo vákuových zariadeniach, kde minerálka vrie pri nízkych teplotách. Sústavy veľkých sklenených baniek a potrubí vyzerajú veľmi futuristicky a fotogenicky. Naopak vyšší podiel ľudskej práce si vyžaduje plnenie Vincentky do nosových sprejov.

Napíšte komentár