26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Európsky týždeň mobility v Trnave

15.09.2018 Autor: Claudinka, Foto: trnava.sk
Termín: 22.09.2018 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora

ETM TT18

Trnava sa aj tento rok zapája do kampane Európsky týždeň mobility (16. - 22. septembra 2018). Tohtoročný týždeň mobility sa bude niesť v znamení hesla "Kombinuj a choď". Pripravuje pre vás sedem dní plných zábavných aktivít, ktorými vám chceme priblížiť rôzne druhy efektívnejšej dopravy než automobilovej, či už z hľadiska času, ochrany životného prostredia alebo financií.

Od pondelka 17.9. sa nielen v mestskej doprave cestuje na vodičák zdarma, ale aj s 50% zľavou v prímestskej doprave v celom Trnavskom kraji!

Európsky týždeň mobility 2018

ETM TT18 letak

Počas Európskeho týždňa mobility v termíne od 16. do 22. septembra 2018 budú môcť cestujúci získať vysokú zľavu vo vlakoch, v prímestskej autobusovej doprave a vo vybraných prevádzkach MHD na Slovensku. 


Ministerstvo dopravy spolu so ZSSK už minulý rok umožnilo počas Európskeho týždňa mobility cestovať vo vlakoch na celom Slovensku za polovičné cestovné. V tomto roku sa do kampane zapojili aj všetky vyššie územné celky, ktoré budú tiež garantovať vysoké zľavy v prímestských autobusoch. Z jednotlivých miest sa do kampane zapoja aj mestá Košice a Nitra, kde budú zľavy platiť aj v mestskej hromadnej doprave. Súčasný ročník Európskeho týždňa mobility je tematicky zameraný na kombinovanie a integráciu dopravy. Vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko, kategórie Os a REX, vo všetkých autobusoch prímestskej autobusovej dopravy a v rámci MHD v Košiciach a Nitre majú plne platiaci cestujúci možnosť cestovať za zľavnené jednorazové cestovné lístky.

Kampaňou počas Európskeho týždňa mobility sa podpora alternatívnym spôsobom dopravy nekončí. Rezort dopravy, samosprávne kraje a mestá budú spolupracovať aj na propagovaní pešej a mestskej cyklistickej dopravy.

Napíšte komentár