26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Kino pre deti | senzoricky prispôsobené

14.09.2018 Autor: Laura , Foto: kino-lumiere.sk
Termín: 15.09.2018 Mesto:Bratislava Čas:15.00 Zdroj:stránka organizátora

kino

Kino Lumière, kino Slovenského filmového ústavu v spolupráci s občianskym združením RATA o.z., ktoré sa venuje deťom s poruchou autistického spektra a ADHD, pripravuje od začiatku februára 2018 cyklus pravidelných premietaní pod názvom Kino pre deti – senzoricky prispôsobené.

Myšlienka realizácie cyklu vznikla s cieľom sprístupniť návštevu kina tým detským divákom, ktorí kvôli špecifikám zmyslového vnímania a správania sa, bežné kino nenavštevujú. Deti s poruchou autistického spektra a ADHD tak budú mať možnosť, spolu so svojou rodinou a priateľmi, pravidelne navštevovať projekcie, ktoré budú upravené tak, aby im poskytli čo najväčší zážitok a kino bolo pre nich miesto spoločných stretnutí, kde sa cítia dobre. Projekcie prispôsobené zmyslovému vnímaniu by mali týmto deťom priniesť výlety do kina bez strachu a stresu. Všetky premietania budú spĺňať tieto parametre:

- Pravidelne na tom istom mieste v ten istý čas s možnosťou rezervácie miesta
- Znížená hlasitosť projekcie
- Znížený svetelný kontrast v kinosále
- Čo najmenej abstraktné filmy, bez reklám a zneliek
- Priestor pre deti na pohyb po sále a tolerancia komentovania filmu

Na projekcie je potrebná rezervácia (cez nákupný košík) na www.kino-lumiere.sk. Rezervácia bude platná do začiatku predstavenia. Pri nenaplnení kapacity kinosály budú vstupenky k dispozícii priamo na mieste. Vstupné: 2,0 €

15.9.2018 o 15hod:
Mimi a Líza sú neobyčajné dievčatá. Jedna má oči stále zatvorené a druhá ich má otvorené dokorán. Obidve sa pozerajú, spolu však vidia. Poďte sa aj vy pozrieť, ako sa dá svet vidieť rukami a ušami. Spoznáte tak pohľad plný fantázie a dobrodružstva. DVD obsahuje prvých sedem veselých príbehov nového slovenského večerníčka. Jednotlivé časti: 
TMY SA NEMUSÍŠ BÁŤ; KAM ZMIZOL TIEŇ?; TETY Z PEXESA; AGENT VITAMÍN; ZBOHOM, FARBA SIVÁ; NEVIDITEĽNÁ RYBA; VIANOCE

mim

Napíšte komentár