23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Bartolomejský hodový jarmok

16.08.2018 Autor: MS, Foto: mestocadca.sk
Termín: 26.08.2018 a ďalšie Mesto:Čadca Zdroj:stránka organizátora

BHJ2018 2

Cech Terra de Selinan prinesie do Čadce nádych stredoveku, zaujímavý a atraktívny program pre všetky vekové kategórie

Počas oboch víkendových dní sa vedľa Domu kultúry utáboria členovia skupiny historického šermu a remesiel Cech Terra de Selinan zo Žiliny. Návštevníci sa môžu preniesť do obdobia stredoveku a zažiť ako fungovali vtedajšie remeslá, ako chutila vtedajšia kuchyňa, aká bola hygiena v daných časoch, ako sa žilo, bojovalo či tancovalo. Členovia Cechu si pripravili bohatý a pestrý program, v rámci ktorého sa predstavia aj majstri starých remesiel. Nebudú chýbať ani vychýrené šermiarske súboje, lukostreľba a ďalšie zaujímavé aktivity a workshopy.

Deti zabaví Miro Jaroš

Pre malé i väčšie deti sme pripravili hudobno-zábavný program Mira Jaroša. M. Jaroš je u detí mimoriadne obľúbeným interpretom, zložil a spieva skvelé pesničky, ktoré si dnes pospevujú nielen deti ale aj ich rodičia. Jeho prednosťou je, že si vie získať srdcia najmladších divákov  a tiež ich veľmi dobre zabaviť. Program je v sobotu o 15.30 hod.

Revival Night už po 8. raz

Priaznivcov populárnej hudby opätovne poteší aj piatkový večer – 24. augusta. O 18.00 hod. začína 8. ročník festivalu Revival Night, ktorý privíta Janu Bastien a v revival prevedení spevákov a skupiny: Bon Jovi, Kabát a Michal David. Festival si už získal veľa priaznivcov a aj v tomto roku sľubuje dobrú zábavu.

Majstri remesiel na Matičnom námestí

Už tradične zaplavia Matičné námestie počas soboty aj nedele majstri ľudových a umeleckých remesiel. Najväčší dôraz sa kladie na drotárov, no svoje miesto budú mať aj košikári, kováči, medovnikári, keramikári, tkáči, rezbári, šperkári, čipkárky, výrobcovia ľudových nástrojov či drobných hračiek pre deti a ďalší remeselníci, ktorí nás potešia svojim fortieľom a krásou svojich výrobkov.

SPRIEVODNÝ PROGRAM

KONTRASTY - Mirosłav, Agnieszka a Filip Ciślak

Výstava malieb, kresieb a grafiky z tvorby poprednej poľskej umeleckej rodiny Ciślakovcov. Galéria Čadca – Mestský dom, vernisáž výstavy sa uskutoční 17. augusta o 10.30 hod. Výstava, ktorá sa koná pri príležitosti 20. výročia partnerstva medzi mestami Čadca a Žywiec, potrvá do 28. septembra 2018. Galéria je otvorená v PO – PIA od 8.00 do 16.00 hod. a v SO od 8.00 do 12.00 hod. (august). Počas hodovej nedele 26. 8. bude galéria verejnosti prístupná od 13.00 do 15.30 hod. Vstup je voľný.

Naše dedičstvo – naša budúcnosť

Výstava fotografií poľských a slovenských fotografov, ktoré vznikli v rámci spoločného medzinárodného projektu. Garantmi výstavy sú Mesto Čadca, Okres Osvienčim a Dom kultúry v Čadci. Projekt bol realizovaný s podporou Európskeho fondu regionálne ho rozvoja Interreg Poľsko – Slovensko. Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok 24. 8. o 15.00 hod. v Dome kultúry v Čadci za prítomnosti poľských hostí.

4. stretnutie čadčianskych rodákov a členov Spolku priateľov Čadce

Tradičné stretnutie rodákov žijúcich na Slovensku i vo svete pod garanciou Spolku priateľov Čadce, 24. august, areál pri chate na Žarci vedľa tenisových kurtov.

Drotárskymi chodníkmi

14. ročník rodinného turistického pochodu, organizovaného v spolupráci s TO Svrčinovec. Koná sa v sobotu 26. augusta, odchod autobusom od Domu kultúry v Čadci o 8.00 h. Trasa: Vojty - Vojtovské pramene - Vojtov vrch - Kaplnka u Vojtov - Blašková - Zákopčie u Holých - Grečovci - Husárik – Čadca, 11 km, 605 m prevýšenie. Každý účastník obdrží pamätný list a občerstvenie.

Hokejbalový turnaj O POHÁR PRIMÁTORA ČADCE

19. ročník obľúbeného podujatia organizuje Kysucká hokejbalová únia, 25. a 26. august, hokejbalové ihrisko v Čadci.

Nenechajte si ujsť tohtoročný festivalový a hodový program. Veríme, že srdce Čadce bude opätovne po celý hodový víkend biť vo veselom a sviežom rytme a spoločne vytvoríme v našom meste krásnu a pohostinnú atmosféru pre všetkých domácich i zahraničných návštevníkov a hostí.

Napíšte komentár