26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Krásnohorské hradné hry

11.07.2018 Autor: Petra, Foto: terraincognita.sk/sk/krasnohorske-hradne-hry-3
Termín: 04.08.2018 Mesto:Krásnohorské Podhradie Zdroj:stránka organizátora

program khh18 web 2

Krásnohorské hradné hry patria medzi najväčšie historické podujatia na Slovensku a tomu zodpovedá aj ich popularita a návštevnosť. Pod Hradom Krásna Hôrka vždy v auguste zaznie rinčanie mečov a hlavní aktéri absolvujú neúprosné súboje na život a na … no, našťastie, pri týchto súbojoch nejde nikomu o krk. Divákov ale aj tak čaká úchvatné divadlo a cestovanie do dávnych čias, keď bola oddanosť kráľovi najposvätnejšou cnosťou. Podujatie spája stredovekú tradíciu, dávne kultúrne zvyky a súčasnosť.

V Košickom kraji sa traduje, že kto nebol na Krásnohorských hradných hrách, ako by nebol na žiadnom TOP podujatí Terra Incognita. Prečo? Nuž, odpoveď na túto otázku hľadajte začiatkom augusta v Krásnohorskom Podhradí.
Na hradných hrách sa dosýta vybláznia aj vaše deti, a to nielen pri dobýjaní slamenného hradu Slamburg. Čaká ich bohatý program a všetci návštevníci si pochutnajú aj na dobrotách z dobovej kuchyne.
Dobrodružní cestovatelia môžu podujatie spojiť s návštevou Krásnohorskej jaskyne, milovníci histórie zas určite neobídu Mauzóleum Andrássyovcov.

Leto doma nemusí byť len o kúpaliskách a Facebooku. Natrite si dve vrstvy opaľovacieho krému, k tomu čapicu na hlavu a príďte zažiť atmosféru Krásnohorských hradných hier!

Napíšte komentár