23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Zichyho kaštieľ - Múzeum histórie obce Divín

Autor: Annie, Foto: divin.sk
Adresa:Lúčna 428, Divín Telefón:+421948 371 198 E-mail:osskp@divin.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V strede obce Divín, priamo pod divínskym hradným vrchom, stojí renesančný kaštieľ, ktorý dal v druhej polovici 17. storočia postaviť Imrich III. Balaša. Kaštieľ bol vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku. Je obohnaný pevnostným múrom so štyrmi mohutnými bastiónmi. Predstavuje výraznú architektonickú dominantu obce.

V zrekonštruovaných priestoroch Zichyho kaštiela v Divíne sa nachádza Múzeum histórie obce Divín. V jeho expozíciách získate zhliadnete prehľad histórie, prírody a iných zaujímavostí obce Divín.

zichy11Prvá expozícia je venovaná je dejinám kaštieľa a rodu Zichyovcov, ktorí ho vlastnili od konca 17. storočia. V ďalších dvoch miestnostiach uvidíte expozíciu približujúcu dejiny obce od praveku až po novovek, keďže Divín bol v minulosti významnou dedinou a od začiatku 18. storočia dokonca aj mestečkom. Posledné dve expozície múzea obsahujú poľovnícke trofeje z okolitých revírov a staré fotografie z Divína.

Otváracie hodiny:
divin22
Vstupné:

cenik22

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Mirka 22.12.2020, 17:17

    Krasny kaštieľ, prídeme isto znova.. Pohodova atmosfera a krasna priroda

  • Adriana 08.12.2020, 13:37

    Skoda, ze tu chyba hrad Divin. Stoji za to pozriet si ho, vstup je sice na vlastnu bezpecnost, kedze sa preraba.
    V dedinke je aj kastiel, no uz nas dnu nevpustili, ekdze posledny vstup bol hodinu pred zatvorenim, tak sme kupili aspon pohladnicu a pozreli si nadvorie. Je tam aj pekny opevneny kostol. Taka mala dedinka a tolko veci na pozretie

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár