28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Boli sme, videli sme - Zveropark

Autor: Annie, Foto: sdetmi.com
zveropark 015

Zdroj: sdetmi.com

Na výlete v Zveroparku sme už boli dvakrát. A musím vysloviť veľkú pochvalu za novinky a vylepšenia parku, ktoré sú každým rokom lepšie a lepšie. V súčastnosti je už prístupný aj 3 rozprávkový okruh, ktorý poteší najmä najmenších. Pribudlo množstvo hojdačiek pre deti aj dospelých, nafukovací hrad, drevený vláčik či kombajn, cestičky sú schodnejšie, ohnisko krajšie... Príjemné miesto na výlet pre celú rodinu.

Zveropark sa nachádza za obcou Revištské Podzámčie kúsok od mesta Žarnovica. Cesta je už bezproblémová, asfaltová, miestami užšia avšak sú miesta na vystúpenie sa protiidúcemu vozidlu. Z diaľnice aj priamo pred obcou je cesta k Zveroparku dobre označená, takže nezablúdite. Vzdialenosť od diaľnice Bratislava-Zvolen-Košice priamo do Zveroparku je len 1,5 km. Z Banskej Bystrice ste v cieli za 40 minút.

zveropark 094

Zdroj: sdetmi.com

zveropark 003

Zdroj: sdetmi.com

Parkovisko je bezplatné priamo pred vstupom, pri jeho obsadení sú k dispozícií ďalšie kúsok nižšie pod parkom. S kočíkom je to dosť problematické, lepšia možnosť je si zapožičať priamo za vstupom vozík. Cena za zapožičanie vozíka je 2 € (vratná záloha 5€). Našej dcérke sa v ňom veľmi páčilo :). 

vstup

Zdroj: sdetmi.com

IMG 20190807 104150

Zdroj: sdetmi.com

Na ploche približne  20 ha nájdete 30 druhov zvierat -  hospodárske zvieratá ( hus landeská, králik domáci, perlička domáca, sviňa domáca, tur domáci, kura domáca), lesnú a poľnú zver ( bažant poľovný, diviak lesný, jarabica poľná, líška hrdzavá, kuna lesná, daniel škvrnitý, veverica stromová, muflón lesný, srnec lesný), cudzokrajné zvieratá ( bažant zlatý, jeleň sika japonský, los mokraďový, mara stepná, kozorožec kaukazský, morka divá, páv korunkatý, emu hnedý, hodvábnička, quessantská miniovca, holandská minikoza, medvedík čistotný, koza kamerunska, skunk pruhovaný, nosáľ červený) či vodné živočíchy (pstruh dúhový a rak riečny). Obory sú dostatočne veľké a priestranné. Pri vstupe si môžete zakúpiť krmivo a využiť tak príležitosť, dostať sa k zvieratkám čo najbližšie. Mapka vám pomôže ľahšie sa zorientovať čo kde je.

zveropark96

Zdroj: sdetmi.com

zveropark97

Zdroj: sdetmi.com

zveropark98

Zdroj: sdetmi.com

V parku je množstvo informačných tabúľ, deti sa nielen zabavia ale aj niečo naučia. Terén je upravený, zvládnu aj drobci od 2 rokov.

zveropark89

Zdroj: sdetmi.com

Pre deti je Zveropark malým rajom, okrem zvieratiek, ktoré majú možnosť aj pohladiť v hladkacom kútiku tu nájdu aj množstvo zábavy a aktivít. K dispozícií sú trampolíny, ihrisko, preliezky, bludisko, mega šmykačka vhodná aj pre dospelých, majú možnosť zmerať si svoju výšku či váhu a porovnať sa tak so zvieratkami alebo si vyraziť vlastnú pamätnú mincu. Pestrý program na celý deň.

zveropark99

Zdroj: sdetmi.com

zveropark92

Zdroj: sdetmi.com

zveropark91

Zdroj: sdetmi.com

zarnov5

Zdroj: sdetmi.com

Novinkou je ROZPRÁVKOVÝ OKRUH, kde nájdete drevené rozprávkové postavičky, kombajn - šmýkačku, prekážkovú dráhu, krtkov domček či hojdačky. Naša malá bola nadšená najmä z Gumkáčov a Máši :).

zarnov2

Zdroj: sdetmi.com

zarnov1

Zdroj: sdetmi.com

zarnov3

Zdroj: sdetmi.com

zarnov4

Zdroj: sdetmi.com


Nielen pre deti je to pútavé miesto. Aj dospelí si tu prídu na svoje. Krásne jazero, minivodopád, výhľad, hojdačky alebo kávička u Veveričky sú to pravé na oddych. Oteckov iste poteší možnosť vlastnoručne si uloviť pstruha, ktorého Vám aj upečú či zastrieľať si z praku.

zveropark 060

Zdroj: sdetmi.com

zveropark 008

Zdroj: sdetmi.com


 

Piknik luka

Zdroj: sdetmi.com

grilpstruh

Zdroj: sdetmi.com


V parku mysleli aj na pohodlie najmenších - nájdete tu aj prebaľovací kútik či vonkajšie umývadla, ktoré sme využili pri pádoch na umytie ručičiek alebo po občerstvení točenou zmrzlinou.

zveropark 010

Zdroj: sdetmi.com

Na občerstvenie tu nájdete aj  bufet, kde sú v ponuke hranolky, vyprážaný syr, gofry či hotdogy. Pod bufetom je  ohnisko, kde je možnosť opekať si.

ohnisko

Zdroj: sdetmi.com

Výlet do Zveroparku určite neoľutujete. Krásny deň s rodinou či priateľmi strávený v prírode medzi zvieratkami stojí za to :)

Vizitka Zveroparku - TU

Napíšte komentár