18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Program Bábkového divadla v Košiciach

23.04.2018 Autor: Externý prispievateľ, Foto: BDKE
Termín: 31.05.2018 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

Program Maj 2018

Milí priatelia, mesiac máj je v Bábkovom divadle v Košiciach už tradične spätý s predstavením tretej a záverečnej premiéry bábkovej inscenácie v danej divadelnej sezóne.
Tentoraz sme opäť siahli po slovenskej klasike a rozhodli sme sa spracovať do dramatickej podoby rozprávku na motívy Pavla Dobšinského Valibuk a Laktibrada. Autorom a režisérom rovnomennej divadelnej hry je Pavel Uher, ktorý spolupracoval s naším divadlom v minulosti nielen pri tvorbe inscenácií, ale aj na medzinárodnom projekte Cestujúce bábky.
Premiéra rozprávky Valibuk a Laktibrada je na programe v piatok 11. mája, druhú premiéru si môžete pozrieť v nedeľu 13. mája. Nový titul dostane samozrejme väčšie nasadenie v programe, ale okrem neho uvidíte aj ďalšie novinky, ktoré mali premiéru v prebiehajúcej divadelnej sezóne. Až tri dni sme vyhradili pre veľmi úspešnú bábkovú hru Guľko Bombuľko, ktorú na motívy diela Márie Ďuríčkovej pripravil režisér Peter Palik. Ten stojí aj za ďalšou zaujímavou rozprávkou pre staršie deti Hľadá sa snehuliak!, ktorá mala premiéru vo februári.
Dúfame, že Vás naša májová ponuka zaujala a vyberiete sa s Vašimi najmenšími do nášho divadla na peknú rozprávku. Tešíme sa na Vás:)

Napíšte komentár