18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Vydavateľstvo Artforum

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Artforum
Adresa:Kozia 20, 811 03 Bratislava Telefón:02 5441 1898 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Vydavateľstvo Artforum vzniklo v roku 2007 a v súčasnosti disponuje takmer 100 titulmi kníh, medzi nimi aj detské knihy, pár titulov non-fiction, niekoľko zbierok poézie a beletria.


Vydáva knihy pre rozmýšľajúcich ľudí, ktoré ich sprevádzajú na ich cestách najväčšieho dobrodružstva – dobrodružstva myslenia. Vydavateľstvo sídli na Kozej ulici v Bratislave, ale prostredníctvom eshopu si môžete knižné tituly jednoducho objednať k vám domov po celom Slovensku. 

Detská edícia vydavateľstva Artforum

Detská edícia je veľmi populárna najmä u rodín s deťmi a disponuje viacerými obľúbenými knižnými titulmi. Za zmienku stojí kniha s najväčším počtom ocenení - Hlbokomorské rozprávky, ktorá získala ceny ako Najkrajšia kniha Slovenska, Najkrajšia detská kniha, dve ceny na Bienále ilustrácii Bratislava, ocenenia IBBY aj Literárneho fondu.

Pre deti osobitne vyberáme aj ďalšie tri knižky rôznych žánrov, vizuálne veľmi príťažlivé, všetky s výnimočnými ilustráciami slovenských ilustrátoriek.

Chlapec s očami ako hviezdy je kniha žánrovo podobná klasickej rozprávke, kde hlavný hrdina putuje svetom a  stretáva známe rozprávkové postavičky (Ježibabu, Laktibradu a pod.). Chlapec s očami ako hviezdy nemá meno. V celej knihe veľa o sebe neprezradí, vlastne takmer nič. Nikto netuší odkiaľ prišiel, ani kam má namierené. Je to však zvedavý chlapec, ktorý rád kladie otázky. Putuje krajinou, ktorá je rovnako záhadná ako on sám. Ocitol sa v nej vďaka pestrofarebnému motýľovi, ktorý sa stane jeho spoločníkom a sprevádza ho na ceste plnej prekvapení a nečakaných stretnutí...

IMG 1861 2

Rozprávka o lietajúcej Alžbetke je akousi nežnou metaforou plynutia života. Poeticky rozpráva príbeh života Alžbetky, ktorá túžila lietať, no neposlušnosťou prišla o svoje krídla. Nakoniec ich získa späť, no úplne inak než čakala. Na ceste ku krídlam ju opustia jej rodičia, starenka Anči a starček Janči, a neskôr i jej muž, a zo sklenenej guľôčky k nim vyskočia tri deti a neskôr i vnúčatá. Príbeh hovorí o túžbe a bolesti z nemožnosti jej naplnenia, o veľkom Modre nad nami i v nás, o bolesti a smútku zo straty, o radosti z blízkych, o trpezlivosti a o jedinečnosti každého z nás a samozrejme o láske. Knižka inšpirovala aj designovú značku Mile k vytvoreniu rozkošnej jahôdkovej kolekcie pre deti a ich mamy.

O Lietajucej Alzbetke 2270

Hávedník je encyklopédia chrobákov, hmyzu a všakovakej hávede, ktorá patrí ku každodennému životu, plná zaujímavostí, ktoré zaujmú nielen najmenších čitateľov, ale aj ich rodičov. Z rozprávania o živote potvor a hávede autorovi Jiřímu Dvořákovi pod perom vznikol poetický a zábavný svet plný neuveriteľných dobrodružstiev, ktorý pobaví, poteší a kdekomu aj zapláta dieru vo vedomostiach. Okrem zábavných bájok a príbehov o napínavom živote hávede doplnil knihu aj o otázky (vedecké i filozofické) ktoré vám budú vŕtať v hlave a o krátke básne, ktoré do slovenčiny prebásnil Erik Ondrejička. 

havednikVšetky tituly sú dostupné v eshope artforum.sk.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Eva Ha 19.12.2021, 14:01

    Artfórum je láska, kníhkupectvo, čo má dušu...

  • Veronika 23.12.2020, 22:42

    Kníhkupectvo s dušou :).

  • Zuzana 26.11.2020, 12:59

    Klasické kvalitné vydavateľstvo, vždy sem rada zájdem a určite aj na Vianoce pôjdem kúpiť nejakú dobrú kvalitnú knižku pre vnuka.

  • Cleona 06.01.2020, 18:59

    Knihkupectvo kde nakdeme roznorode tituly. Mame odtial.mnoztvo krasnych kniziek pre deti ako "todler punk", " zirafia mama a ine prisery", "havednik"a ine

  • Petra 30.12.2019, 22:28

    Každá kniha od nich je unikátny počin, veľa kníh od nich mám, čo čítam dodnes a niektoré aj s podpisom autorov.

  • pet 07.12.2019, 21:03

    dobry vyber knih ktore su specialne a mila kaviaren

  • Angelika 23.12.2018, 16:12

    Mám aj doma knihy od nich napr. Večný pocit nedele od Miroslava Ábelová.
    Majú tam celkovo zaujímave tituly a vždy natrafím na niečo, po čom siahnem. Vydavateľstvo s bohatou histórioua plusom je, že majú aj pobočku na Mlynskej v Košiciach, čo mám po ruke. Chodím popri nich každý deň do práce, možno práve kvôli tomu mi utkveli v pamäti, že sem tam ku nim zablúdim a niečo aj zakúpim.

  • Jana 20.12.2017, 15:56

    Príjemné prostredie aj s umeleckou kaviarňou

  • simona v. 20.12.2017, 11:18

    artforum tiez mozem len a len odporucat, naozaj ma uroven

  • Jana 18.12.2017, 23:02

    Okrem výborných kníh oceňujem aj detský kútik v kníhkupectve. Vďaka nemu môžem dlhšie pozerať do poličiek s knihami ;)

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár