28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Boli sme, videli sme....Kapušianský hrad s deťmi

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com


hrad 1

Kapušianský hrad s deťmi 

Hrad sa nachádza v obci Kapušany.

Výstup na hrad začína pri kaplnke, ktorú je vidieť už zďaleka. 
Na hrad vedie široká poľná cesta cez les, čo je veľmi príjemné hlavne v horúcich letných dňoch. Počas cesty je zopár lavičiek, kde si môžete oddýchnuť avšak cesta nie je náročná a aj napriek stúpaniu ju zvládli v pohode aj menšie detičky, či starší ľudia, dokonca sme stretli hneď niekoľko mamičiek s buggy kočíkom. Aj keď ja osobne, by som kočík radšej vymenila za nosič či šatku, ale je to môj subjektívny názor. Ak ste akčná mamina, určite to dáte s kočíkom aj vy :)

Existuje však ešte aj iná trasa, tá je vraj kratšia, ale o to strmšia a náročnejšia. Tú s deťmi nedoporučujem. Ak ste vyštartovali pri kaplnke, ste na tej správnej ceste :-).

Od našej poslednej návštevy hradu z minulého roku pribudli nové atrakcie, takou NAJ je vyhliadková veža na najvyššom bode hradu vo výške 504 m. Vystúpite  na ňu po drevenom schodisku vo vnútri veže. A dostanete sa tam, kde noha človeka 300 rokov nevystúpila :-). Hore sa vám naskytne nádherný výhľad na Slanské vrchy na východe, Volovské vrchy na juhu a Branisko na západe. Pri jasnom počasí možno dovidieť až na vrcholy Tatier.

Vstup na hrad je zdarma, ale výstup na vežu je spoplatnený:

  • Dospelý : 1 ,-€, 
  • Deti od 10-18 r. a dôchodcovia 0,50,-€
  • Deti do 10 rokov zdarma.
  • Týmto poplatkom podporíte prevádzku hradu.

schody 2

hrad schody

hrad vezaV areáli hradu pribudli stoly a lavice na sedenie. Na nádvorí, aj v lese pri hrade, sú pripravené ohniská na opekanie. Bribudlo taktiež  info centrum, kde si môžete zakúpiť suveníry, drobné občerstvenie alebo sa schovať pri nepriaznivom počasí.

Deti však najviac ocenia drevené hračky, ako meče, kolotoč, kolky alebo sa môžu prebehnúť medzi mechmi s drvenou kôrou.

 Krásny výlet v prírode, vrelo doporučujeme :-)

hracky1

hracky 2

hracky3

 

 

 

 

 

Napíšte komentár