29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline

Autor: Bachledka, Foto: facebook.com/chodnikkorunamistromov/
Adresa:Bachledova dolina Telefón:+421 52 44 98 101 E-mail:info@chodnikkorunamistromov.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Chodník medzi korunami stromov s vyhliadkovou vežou a najdlhším suchým toboganom po prvýkrát na Slovensku v Bachledke.

Chodník korunami stromov Bachledka turistov pohodlne miernym stúpaním zavedie zo zeme až do výšky 24 metrov. Zakončený je špirálovitou 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou a adrenalínovou sieťou.

5abdedd039b17

Prechádzku v korunách ozvláštňujú zaujímavé informácie o miestnej prírode, adrenalínové zastávky a 67 metrov dlhý suchý tobogan /momentálne ešte nie je v prevádzke/.

1V stredisku nájdu zaujímavé atrakcie aj deti a rodiny. Môžu sa vydať na dobrodružné pátranie lesom aby objavili záhadu Gorgyho elixíru života, preskúmať tajomstvá lesných obyvateľov na detskom náručnom chodníku a zahrať sa na dvoch detských ihriskách. Všetky atrakcie sa nachádzajú na vrchole Spišskej Magury, kde sa návštevníci dostanú 40 min. peším výstupom v parkoviska z Bachledovej doliny alebo Malej Frankovej. 
3

Už tento rok bude do prevádzky spustená nová 10-miestna kabínová lanovka, rozšíri sa aj ponuka reštaurácii, obchodov a služieb. Opravia sa cesty a zväčší počet miest na parkovanie. Zákazníkov by sme radi upozornili na prebiehajúce stavebné práce a momentálne ešte zlý stav prístupovej cesty takže prosíme návštevníkov, aby hlavne v jarných mesiacoch prispôsobili svoju obuv a oblečenie k zodpovedajúcemu počasiu. Ak prichádzajte zo Zamaguria zvoľte prístup z Malej frankovej, kde sa nachádza parkovisko a prístup je komfortnejší.

Chodník je v celej dĺžke bezbariérový a bude tak zaujímavým cieľom doslova pre všetkých turistov. Stavba je umiestnená na najvyššom bode BACHLEDKA Ski & Sun, kam sa návštevníci dostanú pešou túrou z Bachledovej doliny, Jezerska alebo Malej Frankovej.

4

Adrenalínové zákutia

Počas Vašej cesty po chodníku sa môžete zastaviť na troch adrenalínových zákutiach. Nielen deti si tu môžu vyskúšať udržanie rovnováhy v priehľade, ktorý pod sebou odhaľuje zdanlivo nebezpečnú priepasť. Všetky atrakcie sú samozrejme maximálne zabezpečené.

Edukačné zastávky

Na ceste chodníkom Vás čakajú edukačné zastávky, ktoré Vás oboznámia s miestnou faunou a flórou. Nesmierne atraktívne je už samotné spracovanie, kde nechýba svojrázny humor ani obrázky pre najmenších.

Tobogán

Okolo vyhliadkovej veže sa vinie 67 metrov dlhý suchý tobogán, ktorým si môžete krátiť cestu dole a zároveň užiť poriadny adrenalín.

Pochôdzna sieť

V strede panoramatickej terasy vyhliadkovej veže je umiestnená pochôzna sieť. Pohľad nadol z 32 metrovej výšky je len pre tých odvážnejších. Sieť ma vysokú nosnosť a prechod po nej je bezpečný aj pre poriadnych chlapov.

Detské ihrisko

Pred vstupom do areálu láka na šantenie prírodné detské ihrisko maskota Gorgyho s hracou zostavou so šmýkačkou a hojdačkami.

Cenník TU >>

Otváracie hodiny

 

  • máj – jún             9:00 – 17:00 h
  • júl – august         9:00 – 18:00 h
  • september           9:00 – 17:00 h
  • október – apríl     9:00 – 16:00 h

 

Mapa: N 49° 16′ 20″ E 20° 18′ 33″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Peter Gavlas 08.01.2018, 12:32

    Neboli sme zatiaľ, ale veľmi sa tešíme, snáď už čoskoro uvidíme a zažijeme na vlastné oči :)

  • Maria Novotna 07.01.2018, 21:26

    Velmi prijemny vylet pre celu rodinu. Vyslo nam pocasie a tak sme mali krasny vyhlad na cele okolie. Este doriesit parkovanie a bude to dokonale. :)

  • Martina 04.01.2018, 22:30

    Este sme neboli ale uz len ten napad sa mi velmi pozdava. velmi sa tesim ked sa tam v lete vyberieme.

  • ľudmila 08.12.2017, 22:08

    pekný vyhľad na okolie prírody

  • Marika 19.10.2017, 12:33

    Boli sme v Korunách stromov v Bachledovej doline prvý októbrový týždeň. Úplne bez problému. Samozrejme ako správny turisti sme si to vyšlapali hore pešo. Čakal nás nádherný výhľad či už na Belianske Tatry- Skalné vráta, Ždiarska vidla a očarujúci výhľad na Tre korunu na poľskej strane.
    Chodník sme prešli v pohode a aj na veži bol primeraný počet ľudí. Boli sme príjemne prekvapený a odchádzali sme domov s krásnymi zážitkami. Určite sa tam vrátim aj s našimi skautmi , aby som im ukázala našu krásnu prírodu Slovenska.

  • Andrea 16.10.2017, 08:32

    Velmi dobre sa to cita,ale ma to dva podstatne haciky.
    Nevyriesene parkovanie, chaos, nezvladnute znacenie a pre deti dolezite info....tobogan nie je este dokonceny, teda ziadny adrenalin zatial nehrozi.
    Na vezi ziadne tabule, resp. povoleny limit ludi na vezi/na sieti. Az sme mali strach, ze veza ten obrovsky napor ludi nevydrzi.
    Boli sme tam vcera a sme sklamani z celej organizacie, nehovoriac, kolko casu premarnite najprv v rade na vstupenky a potom v rade na lanovku.
    Je to taka turistika po slovensky:-(

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár