26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline

Autor: Bachledka, Foto: facebook.com/chodnikkorunamistromov/
Adresa:Bachledova dolina Telefón:+421 52 44 98 101 E-mail:info@chodnikkorunamistromov.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Chodník medzi korunami stromov s vyhliadkovou vežou a najdlhším suchým toboganom po prvýkrát na Slovensku v Bachledke.

Chodník korunami stromov Bachledka turistov pohodlne miernym stúpaním zavedie zo zeme až do výšky 24 metrov. Zakončený je špirálovitou 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou a adrenalínovou sieťou.

5abdedd039b17

Prechádzku v korunách ozvláštňujú zaujímavé informácie o miestnej prírode, adrenalínové zastávky a 67 metrov dlhý suchý tobogan /momentálne ešte nie je v prevádzke/.

1V stredisku nájdu zaujímavé atrakcie aj deti a rodiny. Môžu sa vydať na dobrodružné pátranie lesom aby objavili záhadu Gorgyho elixíru života, preskúmať tajomstvá lesných obyvateľov na detskom náručnom chodníku a zahrať sa na dvoch detských ihriskách. Všetky atrakcie sa nachádzajú na vrchole Spišskej Magury, kde sa návštevníci dostanú 40 min. peším výstupom v parkoviska z Bachledovej doliny alebo Malej Frankovej. 
3

Už tento rok bude do prevádzky spustená nová 10-miestna kabínová lanovka, rozšíri sa aj ponuka reštaurácii, obchodov a služieb. Opravia sa cesty a zväčší počet miest na parkovanie. Zákazníkov by sme radi upozornili na prebiehajúce stavebné práce a momentálne ešte zlý stav prístupovej cesty takže prosíme návštevníkov, aby hlavne v jarných mesiacoch prispôsobili svoju obuv a oblečenie k zodpovedajúcemu počasiu. Ak prichádzajte zo Zamaguria zvoľte prístup z Malej frankovej, kde sa nachádza parkovisko a prístup je komfortnejší.

Chodník je v celej dĺžke bezbariérový a bude tak zaujímavým cieľom doslova pre všetkých turistov. Stavba je umiestnená na najvyššom bode BACHLEDKA Ski & Sun, kam sa návštevníci dostanú pešou túrou z Bachledovej doliny, Jezerska alebo Malej Frankovej.

4

Adrenalínové zákutia

Počas Vašej cesty po chodníku sa môžete zastaviť na troch adrenalínových zákutiach. Nielen deti si tu môžu vyskúšať udržanie rovnováhy v priehľade, ktorý pod sebou odhaľuje zdanlivo nebezpečnú priepasť. Všetky atrakcie sú samozrejme maximálne zabezpečené.

Edukačné zastávky

Na ceste chodníkom Vás čakajú edukačné zastávky, ktoré Vás oboznámia s miestnou faunou a flórou. Nesmierne atraktívne je už samotné spracovanie, kde nechýba svojrázny humor ani obrázky pre najmenších.

Tobogán

Okolo vyhliadkovej veže sa vinie 67 metrov dlhý suchý tobogán, ktorým si môžete krátiť cestu dole a zároveň užiť poriadny adrenalín.

Pochôdzna sieť

V strede panoramatickej terasy vyhliadkovej veže je umiestnená pochôzna sieť. Pohľad nadol z 32 metrovej výšky je len pre tých odvážnejších. Sieť ma vysokú nosnosť a prechod po nej je bezpečný aj pre poriadnych chlapov.

Detské ihrisko

Pred vstupom do areálu láka na šantenie prírodné detské ihrisko maskota Gorgyho s hracou zostavou so šmýkačkou a hojdačkami.

Cenník TU >>

Otváracie hodiny

 

  • máj – jún             9:00 – 17:00 h
  • júl – august         9:00 – 18:00 h
  • september           9:00 – 17:00 h
  • október – apríl     9:00 – 16:00 h

 

Mapa: N 49° 16′ 20″ E 20° 18′ 33″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Adriana 06.01.2019, 14:04

    Samotna vyhliadka je nadherna. My sme vsak akurat vystihli den, ked velmi fukalo, no nastastie sme boli dobre obleceni. No na moje pocudovanie tam sli rodicia s malymi detmi bez ciapok. Ale to je kazdeho osobna vec.
    Co ma vsak zarazilo, ze koniec vyhliadky nebol ukonceny, takze kym sme na zaciatku mali cely chodnik takmer iba pre seba, isli sme tam totiz hned rano, spat sme sa uz museli pretlacat cez davy ludi.
    Tiez sme mali statie, ze bolo sucho, takze na chodniku do kopca nebolo blato, no aj na prachu sa smykalo a aj ja, co som celkom fit, som mala problem sa na chodniku udrzat a nespadnut.
    Pritom sme az po zideni dole zistili, ze sa dalo ist aj po svahu hore pod lanovkami a ze ti, co to poznaju, idu pohodlne druhou cestou.
    Velka skoda, ze sa u nas nedaju veci dotiahnut do konca.

  • lydia 02.01.2019, 22:35

    Ked chcu zarabat mali to mat vsetko premyslene. Parkovisko bolo zdialene zhruba 5km dobre zvazali odtial autobusy, ale cakat na listok s malym dietatom 2 hodiny trosku chore a to predrazene jedlo ked sa 8 dedincania idu najest to uz je zase ina kava

  • Mária 31.12.2018, 20:02

    Veľmi pekné miesto, boli sme tu u dvakrát- raz v lete a raz v zime. Obidva razy to bolo úzasné. V lete sme šli pešo a zvládol to v pohodičke aj náš šestročný drobec. Teraz v decembri sme vyskúšali aj novú lanovku. Určite sa sem ešte vrátime a spojíme to opät s pešou turistikou :)

  • máša 21.11.2018, 19:09

    Pozemky ukradnuté majiteľom, surovo vyrúbaný kus lesa, zdevastovaná okolitá príroda, bezohľadný zásah do života zveri a vtákov...Všetci, čo tam idete a platíte nehorázne vstupné, s tým súhlasíte a tomu, kto to všetko spôsobil ešte aj pomáhate nabaliť sa. A nevyhovárajte sa na deti, že tam idete kvôli nim. Keby ste im povedali pravdu, neišli by tam.

  • Peter 13.09.2018, 18:28

    Bachledka a priroda super. Cesta k veži,KATASTROFA

  • mark 26.08.2018, 18:49

    No,po tomto tam nejdem,zajtra som sa chystal s detmi,ale asi to nestoji za to, vsetci nadavaju,slovaci nevedia podnikat,polovicne sluzby a ceny ako v Amerike, ako by sme mali platy ako na Zapade, pojdeme do Polska,tam si najdeme nieco zaujimave, je tam kam ist, aj ceny su primerane, takze nicz bachledovky

  • Juraj 14.08.2018, 08:48

    Samotný Chodník korunami stromov je fajn, krásny výhľad aj trošku adrenalínu. Čo je však úplná katastrofa je samotná cesta k nemu. Od plateného parkoviska vás posielajú kade tade - dokonca cez nejaké terasy reštaurácií! Všade sa šmýka. Cesta hore je veľmi strmá a keď prší, tak poriadne zablatená, kedže po nej steká voda. Hore je to jedno veľké stavenisko, všade blato a špina. Vidieť, že to nie je dokončené, no napriek tomu sa pýta plné vstupné a ceny hore sú fakt, že top :( Oplatí sa vidieť, ale určite to nie je miesto, ktoré sa bude navštevovať opakovane.

  • miša 11.08.2018, 14:46

    boli sme na chodníku v auguste, hore náročnou cestou mierne poprchalo. Dlhou cestou nebolo kam sadnúť - prostredie okolo nepripomínajúce Tatry. Keď sme sa dostali na chodník - za premrštenú cenu, začala búrka. Blýskalo sa a nebolo sa ani vrátiť - ani pokračovať. Skutočne to bolo nepríjemné. Organizátori za vysoké vstupné by mali vedieť či bude v tejto lokalite búrka a chodník zatvoriť, inak je to na riziko každého - o čom nedostanete žiadne info. Taktiež informácie akékoľvek sa dozviete len pracne tak , že otravujete čašníkov dole na chate alebo okoloidúcich. Čo sa týka parkovania. Nepustili nás na parkovisko autom. Páni, ktorí koordinovali dopravu nás arogantne poslali na záchytné parkovisko . Počas pár minút kým sme pri nich stáli odišli asi 4 autá a tak sme požiadali parkmanov aby nás na parkovisko pustili, že sa miesta na parkovanie uvoľnili. Veľmi arogantne nás odbili. Keď sme sa pýtali čo a ako , povedali že na záchytnom parkovisku sú informácie. My sme žiadne nenašli - takže zase sme sa k nim museli dostať cez turistov... Jedným slovom sklamanie a ľutujem cudzincov, keďže sme sa my domáci mali problém dostať k info. Keby sme neboli cestovali toľké hodiny, otočili by sme sa. Neodporúčam aspoň kým nebude lanovka. My sme sa tiež dočítali, že sa tam dá dostať lanovkou- ešte na ich stránke webovej sú ceny za lanovku... Serióznosť nám ešte chýba. Hlavne , že návštevníci chodia a platia, ale služby za to mizerné!!!

  • DK 10.08.2018, 11:28

    Príšerná skúsenosť! Z parkoviska nás poslali po "trochu" zablatenom chodníku, ktorý bol prakticky neschodný! Šmýkali sme sa strmou cestou a cesta späť vôbec neprichádzala do úvahy. Hore sme prišli tak zablatení, že sme museli zrušiť ďalší program, čo sme mali naplánovaný. Boli sme radi, že sa nikomu nič nestalo. Posielali tadiaľ zjavne všetkých, dokonca aj tehotné ženy a ženy s deťmi v šatkách na sebe! Neuveriteľná nezodpovednosť! Po takejto ceste sme nemali najmenšiu chuť čakať na chodník a väčšia časť našej skupiny odišla preč. Boli sme tam v Júli po dažďoch.

  • Petra 02.08.2018, 08:04

    Stačilo raz.
    Mna zarazila hneď dole cena parkovneho 5 eur.
    Prechádzka k chodníku mi nevadila,aj keď bolo poprsane. Nám moc počasie nevyšlo,ale horsie je hore to stavenisko a čakala som od toho trochu viac. Výhľad je pekný, ale nic tak strašne poučné a adrenalínové tam nie je za tu cenu. Jedine plus je ta veža.
    Odporúčam s deťmi túru okolo Zamkovskeho chaty po Skalnate pleso. Výhľad, túra, krasne Tatry a zvladnu to aj deti.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár