28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

6 tipov na letné výlety do prírody v Dolnom Rakúsku

Autor: Claudinka, Foto: dolne-rakusko.info

RH NP Eisenwurzen 0419

Adresa:Niederösterreich-Werbung GmbH Telefón:xxx www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Vyberte sa do Dolného Rakúska len s batohom. 6 skvelých tipov na letné výlety do prírody.

Dolné Rakúsko je výnimočné svojou výbornou infraštruktúrou, skvelými službami a nespočetnými možnosťami na výlety do prírody a hôr. Počas horúcich letných dní práve hory a lesy ponúkajú príjemné osvieženie, zábavu a dobrodružstvo. Vybrali sme pre vás šesť tipov na výlety s nevšednými zážitkami typickými pre dolnorakúsky kraj. Chatová hra, dunajské pláže a tzv. rakúsky Grand Canyon sú len zlomkom z atrakcií, ktoré môžete počas leta v Dolnom Rakúsku objavovať.

Hravá turistika od chaty ku chate

Kto by nemal rád turistiku, počas ktorej si môžete oddýchnuť s nápojom v ruke, sedieť na terase horskej chaty a pozorovať okolie. Dolné Rakúsko si pre turistov pripravilo netradičnú chatovú hru, ktorá vás nie len zabaví, ale dokonca sa môžete zapojiť do súťaže o výlety. Počas prechádzania po nádhernom horskom kraji môžete zbierať pečiatky do turistického pasu. Do hry sa zapojilo 21 rôznych horských chát, stačí však navštíviť tri z nich, získať pečiatku a môžete sa zapojiť so súťaže. Alebo si jednoducho vychutnajte krásnu prírodu, dobre označené turistické chodníky a špeciality, ktoré chaty ponúkajú.

Interaktívnu mapu so zoznamom chát nájdete na tomto linku: http://www.dolne-rakusko.info/vrchol-chatoveho-pozitku-nasa-chatova-hra

Na bicykli popri Dunaji zažijete kultúru i históriu

Najobľúbenejšou cyklistickou trasou celého Rakúska je Dunajská cyklotrasa, na ktorú sa môžete napojiť priamo z Bratislavy. Na Rakúskej strane sa vám otvára historický región Wachau, ktorý môžete obdivovať z jeho dobrodružnej stránky. Jedinečnú kombináciu historických zámkov, hradov, mnohých viech a lahodného vína jednoducho musíte aspoň raz zažiť. Dunajská cyklotrasa patrí nielen k najobľúbenejším, ale aj najkrajším cyklotrasám Európy. Vedú popri nej mnohé kultúrne zastávky a dunajské pláže s plytkou vodou, v ktorej sa počas horúcich letných dní môžete ovlažiť. 

Turistické zážitky po Viedenskom alpskom oblúku

Turistický chodník Viedenského alpského oblúka ponúka skutočný raj výhľadov. Vďaka dobrému značeniu sa k nim dostanete prakticky kedykoľvek a krásu Viedenských Álp si vychutnáte aj počas kratších turistických úsekov. Viedenský alpský oblúk je 300 km dlhý turistický chodník naprieč Viedenskými Alpami s 19 úsekmi a 21 regionálnymi turistickými trasami. Čo vás na nich čaká? Na začiatku oblúka najmä krásne kopce, hrady a opevnené kostoly pohoria Bucklige Welt. V oblasti Schwaigenland horské pastviny pozdĺž celého pohoria Wechsel. Vo vysokohorskom teréne v okolí vrchov Rax a Schneeberg (2 076 m n.m.) si môžete vyskúšať poriadne stúpanie, ktoré tu dosahuje svoje maximum. Po zdolaní tohto snežného horského masívu prejdete do Gutensteinských Álp, kde sa oplatí vidieť úžasné krasové planiny pohoria Hohe Wand, a do údolia Piestingtal. Svoju inšpiráciu tu vďaka krásnej prírode našli už umelci z obdobia Biedermeier.

Duchovná cesta popri viniciach

Úplne iný zážitok nájdete v regióne Weinviertel. 153 km dlhá Svätojakubská cesta z obse Drasenhofen do Kremsu (Krems and der Donau) vás prevedie miernymi kopcami. Najväčším lákadlom je najmä pokojná príroda, v ktorej sa turisti i pútnici ponárajú do vlastných myšlienok. Od otvorenia Svätojakubskej cesty v oblasti Weinviertel v roku 2010 je táto oblasť súčasťou medzinárodného hnutia pútnikov. Počas putovania sa dostanete do Poysdorfu, vinárskeho mesta Rakúska, cez Buschberg, najvyššie miesto celého regiónu. Ďalšou krásnou zastávkou je Michelberg, z ktorého je úžasný výhľad na úrodné vinice, podľa ktorých je oblasť Weinviertel pomenovaná.

Na bicykli za kulinárskym pôžitkom

Cyklodovolenkári a gastronomickí nadšenci si môžu vychutnať všetko najlepšie, čo región Viedenského lesa (Wienerwald) ponúka. Cyklistiku cez svieže lesy i rozsiahle vinice a slávnostné zakončenie dňa s najlepšími vínami. Zo skvelých cyklotrás sa budú tešiť začiatočníci, profesionálni a aj horskí cyklisti. Počas výletov môžete v Gumpoldskirchene navštíviť domácu pekáreň a v Badene si cestu osladiť originálnymi wienerwaldskými punčovými kockami, ktoré nikde inde nenájdete. Lesnatý kraj je príjemným osviežením počas horúceho leta. Populárne sú tu najmä staré vinárstva, ktoré pestujú autochtónne odrody hrozna v harmónii s človekom i prírodou. Patria k nezameniteľnému historickému bohatstvu Dolného Rakúska.

Navštívte rakúsky Grand Canyon

Vrch Ötscher je už oddávna dolnorakúskou vlajkovou loďou, pretože jeho okolie ponúka najrôznejšie turistické možnosti pre každého milovníka hôr. Svojím prírodným divadlom prírodná rezervácia Ötscher-Tormäuer nadchýna turistov z celého sveta. Či už kvapľovou jaskyňou s pravekými skalami a vápencovými útvarmi s názvami ako Madonna, Traja králi alebo Plameniak. S nadmorskou výškou 1 893 m je Ötscher symbolom a najvyšším vrchom regiónu Mostviertel. Vyskúšať si môžete aj chodník Rauhe Kamm, ktorý patrí k najnáročnejším skalolezeckým výstupom Dolného Rakúska. Pod vrchom Ötscher nájdete roklinu s názvom Ötschergräben, ktorá je nazývaná aj ako "Rakúsky Grand Canyon". Ponúka množstvo objaviteľských túr - od pohoria Gemeindealpe, až po vodopád Lassingfall, alebo si môžete vyskúšať pohodlnú lanovku Ötscherlift. Na jej konečnej zastávke si užijete dychberúci výhľad cez panoramatický ďalekohľad na železného ötscherského medveďa.

Množstvo ďalších tipov na výlety do hôr a prírody Dolného Rakúska počas leta nájdete na tomto linku: http://www.dolne-rakusko.info/leto-na-horach-v-dolnom-rakusku.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Bet 28.11.2019, 19:20

    Rakusky Grand Canyon je uzasny, nadhers jednoznačne

  • Livia 04.12.2018, 07:56

    Rakúsky Grand Canyon je naša srdcová záležitosť, keďže sme boli aj na tom skutočnom Grand Canyone.

  • Mária 26.11.2018, 20:42

    Rakúsky Grand Canyon spolu so Zoo Schoenbrun najkrajšia atrakcia v Rakúsku pre mňa a moje deti.

  • ľudka 23.11.2018, 16:39

    krásne vyhľady na okolie prírody

  • Marika 05.01.2018, 23:46

    Prešli sme dolné Rakusko( iba cast) na bicykli. Naročné, ale nezabudnutelne.

  • Bozena 04.01.2018, 11:56

    Boli sme v rakuskom Grand Canyone a v minulosti aj v tom skutočnom Canyone. Ťažko povedať, čo bolo krajšie, keď dôležitá je pre nás príroda, kvôli nej tam ideme.

  • Mari 09.12.2017, 21:50

    Dolne Rakusko očarujuce, krasne a bohate na zazitky.

  • ľudmila 06.12.2017, 17:40

    pekný krásny vyhľad na okolie prírody

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár