23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Agropenzión Grunt Papradno - vidiecka pohoda v tichom prostredí Javorníkov

Autor: enji39, Foto: penziongrunt.sk/
Adresa:Papradno č. 1507, 018 13 Papradno Telefón:+421 42/439 33 38 +421 905 749 859 E-mail:agro@penziongrunt.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

AGROPENZIÓN

Nachádza sa v krásnom horskom prostredí CHKO Kysuce, v centre obce Papradno, cca 17 km od Považskej Bystrice, je zameraný na rekreáciu rodinného charakteru a vidiecku turistiku, taktiež je vhodný pre usporiadanie menších rodinných osláv, svadieb, firemných stretnutí a školských sústredení.

Agropenzión vznikol v roku 2001 odkúpením a prestavbou starej dielne šitia. Prvotnou myšlienkou bola propagácia vidieckej turistiky a podpora predaja výrobkov z ovčieho mlieka, ktoré produkujeme na našej farme. Neskôr bola dobudovaná nekrytá jazdiareň a ponuka reštaurácie rozšírená o zabezpečenie a rozvoz závodného stravovania pre okolité podnikateľské subjekty a dôchodcov.

Stravovanie

Agropenzión má vlastnú reštauráciu s kapacitou 30 miest. Je otvorená denne od 11.00 do 20.00 hod. Zákazníci majú možnosť objednávky plnej penzie, polpenzie, prípadne vlastného výberu z jedálneho lístka.

Ubytovanie

Kapacita penziónu je 27 lôžok, ubytovanie je možné v 1/3 izbe a 8/2 izbách s možnosťou prístelky. Každá izba je vybavená TV, sprchovacím kútom a toaletou.

Relax

Okrem aktívneho oddychu ponúkame aj možnosti relaxu v penzióne. V lete môžete využiť vonkajší bazén alebo stolnotenisový stôl. Prijemné chvíle oddychu vám tiež umožní posedenie nabalkónovej terase, pri krbe v altánku alebo vo vinnej pivnici s kapacitou 20 miest.

KOLIBA

Koliba Papradno sa nachádza na farme v obci Papradno. Obkolesená je udržiavanými horskými lúkami a pasienkami. So stavbou koliby sa začalo v roku 2008. Momentálne je dokončená prvá časť stavby – reštauračná časť, v budúcnosti plánujeme dokončiť aj ubytovaciu časť.

Priestory je možné využiť na organizovanie rodinných osláv, svadieb a firemných stretnutí. Nakoľko ubytovacia časť objektu ešte nie je dokončená, ubytovanie je možné v Agropenzióne Grunt vzdialenom 1 km od Koliby

Stravovanie

Reštaurácia Koliba Papradno s kapacitou 60 miest ponúka chutnú slovenskú kuchyňu, predaj sezónnych syrových výrobkov z ovčieho mlieka a jahňacieho mäsa.

Otváracie hodiny počas letných prázdnin každý deň 11.00 – 20.00, mimo letných prázdnin iba počas víkendov v sobotu a v nedeľu 11.00 – 20.00, prípadne po telefonickom dohovore pre vopred ohlásené skupiny

Relax

Pred reštauráciou sa nachádza nekrytá jazdiareň. V lete je k dispozícii detské ihrisko a altán s kapacitou ďalších 60 miest.

FARMA

Farma sa nachádza v obci Papradno v krásnom prírodnom prostredí. Je zameraná na chov oviec, hovädzieho dobytka a koní.

Umožní vám spoznať vidiecke hospodárstvo a jeho produkty. Na farme sa môžete oboznámiť s tradičnými postupmi spracovania surového ovčieho mlieka a ochutnať výrobky z vlastnej produkcie (ovčí hrudkový syr, žinčica). Špeciality z jahňacieho mäsa môžete ochutnať v reštaurácii Koliba Papradno.

CENNÍK

Mapa: N 49° 13′ 30″ E 18° 24′ 40″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Janka 04.01.2018, 11:02

    Boli sme tu s detmi na letnim tabore. Prijemne prostredie, krasna priroda, dobre jedlo,deti si zajazdili na konoch... Byvaju aj rozne podujatia v priebehu roka. Nevyhodou je trochu vacsia vzdialenost od autobusovej zastavky, v pripade,ze nemate auto

  • Mirka 25.12.2017, 14:41

    Velmi krasne prostredie....vyborne vyrobky z ovcieho a krav.mlieka....rozne podujatia...nas zaujimaju hlavne pre deti....jazdenie na konoch....vylety do okolia...nedaleko PB

  • Marika 30.11.2016, 17:54

    Na kolibe je príjemné posedenie, v okolí krásna príroda. Deti si pozrú kone, ovečky . Oplatí sa ísť pozrieť keď je aj nejaký sprievodný program : napr. súťaž traktorov, preteky koní... Poriadajú aj detské letné tábory kde deti jazdia koňoch... Odporúčam , kto má cestu okolo ,sa zastaviť.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár