19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Podunajský remeselný dvor

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Miloslavov
Adresa:Miloslavov 181, 900 42 Telefón:02/45987306 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Remeselný dvor a Múzeum vidieckej kultúry, ktoré sa nenachádza na bežných turistických trasách. Príďte sa pozrieť, ako vyzeral život roľníkov a rybárov v minulom storočí v Podunajsku.


Na prízemí sa vám predstavia remeslá.
Kováči, rezbári, tkáči a keramikári z okolia na originálnych nástrojoch pravidelne predvádzajú svoje umenie a učia tomu aj ďalšie generácie. Tu sa dá kúpiť suvenír či dokonca si sám vyrobiť darček pre blízkych z pôvodných materiálov a pôvodnými postupmi. Na poschodí sa predstaví Podunajsko v celej jeho histórii, s prírodnými, architektonickými a technickými skvostami, ktoré sa tu oplatí navštíviť. V zásobe sú aj dokumentárne filmy o živote, histórii, faune a flóre krajov okolo Dunaja. V podkroví návštevník vhupne do domov v obci tak, ako vyzerali pred mnohými desaťročiami v časoch osídľovania Anna Majera a Alžbetinho Majera po 1. svetovej vojne. Návštevník uvidí, ako sa žilo a pracovalo v tých časoch. Okolo budovy sa ešte raz stretnete s tematikou sedliackeho dvora. 

Podunajský remeselný dvor v Miloslavove je otvorený od apríla do októbra na individuálne prehliadky každú sobotu a nedeľu od 14:00 – do 16:00 hod. Prípadný záujem o návštevy kolektívov i jednotlivcom mimo pravidelných návštevných hodín je možné objednať telefonicky na tel. čísle 02/45987306, alebo mailom obec@miloslavov.sk  a dostať bližšie informácie.

Mapa: N 48° 6′ 16″ E 17° 17′ 57″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár