26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Zveropark

Autor: Annie, Foto: zveropark.sk
Adresa:Revištské Podzámčie 38, Žarnovica Telefón:+421911 476 168 E-mail:info@zveropark.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Zveropark je rozsiahly voľnočasový areál, umiestnený uprostred krásnej prírody pohoria Vtáčnik, s mnohými možnosťami zábavy pre rôzne vekové kategórie. Okrem rôznych zábavných aktivít majú návštevníci možnosť individuálne (bez sprievodu) absolvovať prehliadku približne 40 druhov zvierat, niektoré zvieratká majú návštevníci možnosť aj nakŕmiť.

Najmenší ocenia detské ihrisko a hladkací kútik, v ktorom môžu zvieratká nakŕmiť z ruky a pohladkať, či „jazdu“ na káričke, ktorú je možné požičať pri vstupe. Väčšie deti sa iste potešia streľbe z praku, možnosti zarybárčiť si, či nájsť správnu cestu z lesného bludiska. Pre milovníkov rozprávok (no nielen pre nich) je tu rozprávkový okruh.

Prechádzka Zveroparkom, je vďaka jeho členitému terénu ľahšou turistikou, a preto majú návštevníci možnosť oddýchnuť si počas jazdy Zverokukom či „chrobákmi“, ktoré ich  vyvezú na „kopec zábavy“ k skákaciemu centru. Tu sa okrem rôznych skákacích hradov nachádza aj obria trampolína. Na „kopci zábavy“ však čaká na návštevníkov ešte viac. Je tu i obľúbený hasičský trenažér, predieračka či tubingová dráha.

Vo Zveroparku rodičia s deťmi nenájdu len zábavu, no i vedomosti. Prostredníctvom tabuliek umiestnených na výbehoch zvierat sa dozvedia, čím sa napríklad kŕmia losy, líšky, daniele, bažanty, nosále, kengury či svište a ďalšie zvieratká, ktoré majú možnosť vo Zveroparku vidieť. Na dendrologickom chodníku sa dozvedia rôzne zaujímavosti o stromoch a kríkoch.

Počas takejto prechádzky nejeden vyhladne, preto sú pre návštevníkov k dispozícii 3 gastro prevádzky s rýchlym občerstvením, v areáli je i možnosť opekania. Počas horúcich dní každému dobre padne točená zmrzlina, či niektorý zo širokej ponuky nanukov.

Zážitok zo Zveroparku si návštevníci môžu uchovať nielen prostredníctvom fotiek, ktoré si urobia na rôznych fotomiestach v areáli, ale na pamiatku dobre poslúži aj vlastnoručne vyrobený medajlón, krásna magnetka, pamätná minca, či niečo iné z bohatej ponuky suvenírov.

Zveropark je ideálnym miestom aj pre školské výlety, v rámci ponuky majú výletníci možnosť si vopred rezervovať komentovaný sprievod, opekačku či objednať si plnohodnotný obed.

VSTUPNÉ (platné pre rok 2023):

  • DETI DO 2 ROKOV: ZDARMA
  • DETI OD 2 - 12 ROKOV: 8,00 €
  • DOSPELÍ A DETI OD 12 ROKOV: 12,00 €
  • Držiteľ preukazu ZŤP: 8,00 €
  • Dôchodca: 8,00 €

OTVÁRACIE HODINY:

 

  • APRÍL – MÁJ víkendy, sviatky 10:00 – 18:00 (posledný vstup o 17:00)
  • JÚN víkendy, sviatky 10:00 – 19:00 (posledný vstup o 18:00)
  • JÚL – AUGUST denne (PO-NE) 10:00 – 19:00 (posledný vstup o 18:00)
  • SEP – OKT víkendy, sviatky 10:00 – 18:00 (posledný vstup o 17:00)

Mapa: N 48° 30′ 41″ E 18° 42′ 55″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lenka 30.11.2016, 23:06

    My sme boli uz ked cesta bola spravena. Vyslo nam aj pocasie a vsetko sme si tam presli. Teraz sa chystame na Mikulasa :)

  • Miroslav 30.11.2016, 21:57

    Pekná zoo :-)páčilo sa celej rodine odporúčame

  • Lucia 29.08.2016, 19:06

    Boli sme uz 2 krat, oproti prvemu razu ocenujem najma novu vyasfaltovanu cestu az hore. Niektore casti su este nedokoncene, ale vidno ze stale sa snazia zveladovat. Hladkaci kutik mal velky uspech. Ten jeden bufet co tam je zjavne nestiha.

  • kristina 23.08.2016, 14:06

    Súhlasím S negatívnymi názormi, cesta do zveroparku hroza (úzka cesta, bez zvodidiel, do kopca), parkovanie uslo, vstupné vysoké, areál je veľký, ale väčšinou nerovný, zvieratiek dosť, kŕmiť sa nedalo, nakoľko boli všade tabule, že je plot pod elektrinou, až pri losoch sme si vsimli, že sme mali asi zakúpené krmivo vysypať do drevenej misky,

  • Jana Durcikova 17.08.2016, 10:51

    Myšlienka pekná ale ešte mi to prišlo nedokončené. Boli sme tam po búrke, tak všade bolo blato, tým že to tam je nezatrávnené. Robotníci ešte dorábali niektoré časti a pod. Najkrajší bol ten úvod - ihrisko, hladkací kútik a bufet, ostatné ešte pokulhávalo.
    Prekvapili ma poplatky, 2 EUR na hod na požičanie káričky, poplatky za požičanie guličiek, deky, praku... aj keď len symbolické, ale už to mohlo byť v cene vstupného, ktoré nás vyšlo viac ako v zoo v Bojniciach.

  • Lívia 15.08.2016, 14:50

    Vstupné vyššie ako v ZOO, boli sme sklamaní, zvieratá schované, alebo na opačnom konci ohrady, kde sme sa vôbec nedostali, vo vnútri areálu cesta hrozná, katastrofa parkovanie, neodporúčam.
    Reklama ako hrom ale realita je niekde inde.

  • žiaci zo ZŠ B. Štiavnica 21.06.2016, 20:50

    Veľmi sa nám tu páčilo a určite sa ešte vrátime !!! Mali sme super pani sprievodkyňu, ktorá nám zaujímavo porozprávala o každom zvieratku. Bolo vidno, že ju práca baví. Dokonca sme mali to šťastie, že sme videli celú losiu rodinku. Cítili sme sa veľmi fajn, mohli sme sa aj pohrať na super ihrisku a opiekli sme si aj špekáčiky. Ďakujeme :)

  • Nikola P. 12.06.2016, 09:52

    Boli sme veľmi sklamaní. Príjazdová cesta úzka a rozbitá. Vstupne privysoke kedze sme videli len veľmi málo zvierat. V areáli všetko rozkopane a ten smrad neznesitelný co sa tam šíril od niektorých zvierat....hnus. Na druhý okruh sme si požičali vozík za 2€, ktorí sa nám rozpadal a videli sme tam iba kozičky a muflonov. Losy kvôli ktorím sme tam išli sme ani nevideli pretože tam boli pásky. Nezaslúžia si ani tú jednu hviezdičku. Nikdy viac a už vôbec nie s malými deťmi.

  • Anna 08.05.2016, 22:00

    Bola som hlboko sklamaná. Celý zveropark je jedna veľká zlodejina na slušných ľuďoch, ktorí si prídu pozrieť" prvú losiu oboru na Slovensku" a namiesto toho nájdu dvoch losov, ktorý zmorený teplom a davom ľudí našli útočisko v chládku stajne. Okrem toho tu síce nájdete "exotické zvieratá" ktoré žijú v úbohých podmienkach, lenže areál je nedokončený, cestičky neschodné a celé mi to pripadá ako týranie tých úbohých zvierat, ktoré mali žiť vo voľnej prírode. Keď ma ešte niekedy napadne chcieť navštíviť oboru, pôjdem do Topoľčianok pozrieť zubry, tie žijú v lese, je ich tam celé stádo a zaplatíte za to 2 eurá

  • Evelyn 03.04.2016, 00:47

    Drahé vstupné za nič.To radšej ZOO Bojnice.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár