02. 06. 2024 Xénia

Deň detí v SĽUK-u

19.05.2024 Autor: Laura , Foto: sluk.sk
Miesto:Areál SĽUK-u Termín: 25.05.2024 Mesto:Bratislava Čas:10.00 Zdroj:stránka organizátora
441195213 839562794870600 4762072198364888645 n

Zdroj: sluk.sk

Príďte si užiť poslednú májovú sobotu 25. 5. 2024 do areálu SĽUK-u v Rusovciach. Na deti čaká pestrý program, ktorého súčasťou je už tradične aj ÚĽUV.

S mimoriadnym úspechom sa už niekoľko rokov stretáva Deň detí v SĽUK-u. Deti aj dospelí si užívajú počas celého sobotňajšieho poobedia originálny program, pohyb v prírode a príjemnú rodinnú atmosféru.

Program Dňa detí v SĽUK-u je inšpirovaný tradičnou ľudovou kultúrou – piesňami, tancami a tradičnými hrami, ktoré sa kedysi dávno hrávali naši starí, či prastarí rodičia. Deti sa v jednotlivých aktivitách majú možnosť vyblázniť, vyskúšať si svoje zručnosti, potrápiť svoj rozum a bližšie sa zoznámiť s tradičnou ľudovou kultúrou.

Tvorivé dielne ÚĽUV-u, Dvor tradičných hier, Školička tanca, súťaž speváčikov SĽUK má talent, Gašparkovo – kútik pre najmenších, zapletanie vrkočov a maľovanie na tvár sa stali už tradičnou súčasťou sľukárskeho Dňa detí. Každý rok sa však snažíme pripraviť pre deti aj veľa nových prekvapení. V minulých rokoch to bola napr. tajnička s hádaním názvov tradičných ľudových nástrojov, starodávny flašinet, poníky, výtvarná súťaž Namaľuj nám plagát, Zvukové obludárium, či hudobný workshop Najlepšia detská kapela SĽUK-u.

Súčasťou programu je každoročne aj poobedňajšie predstavenie pre deti v Divadle SĽUK – tanečná veselohra Gašparko alebo muzikantská veselohra Zvuky nie sú muky.

Aj v gastronómii prinášame niečo nové a zároveň tradičné. Hladné žalúdky návštevníkom zasýtia chutné párance z Pukanca. Avšak domáce maškrty si môžu priniesť aj rodičia s deťmi, pretože Rusovský park pri SĽUK-u je ako stvorený na piknik.


Tešíme sa na vás v remeselných tvorivých dielňach:

  • TEXTILNÁ VÝROBA – pletenie makramé príveskov, náhrdelníkov a náramkov s majsterkou ĽUV SILVIOU GERINGOVOU
  • HRNČIARSKA VÝROBA – do tajov hrnčiarstva deti zaučí MILAN HANKO
  • VÝROBA Z PRÍRODNÝCH PLETÍV – EVA ŠVORCOVÁ deťom predstaví šúpolie, z ktorého si zhotovia rôzne výrobky
  • DROTÁRSTVO – drotárske techniky s MARTOU MESÁROŠOVOU
  • Zóna pre najmenšie deti MINI DIELNIČKA – omaľovánky, výroba z textilného odpadu, maľovanie a oblepovanie kreslených krojových bábik „krojovaniek“

Napíšte komentár