27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Testovačka - čo sme vyskúšali v marci?

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

testovacka

Každý mesiac vám prinášame info z testovania nových produktov či služieb, ktoré sme za posledné obdobie vyskúšali. Nie vždy všetko vyzerá tak ako je, a preto vám úprimne napíšeme, čo si o tom myslíme my v redakcii sdetmi.com, ktorú tvoria ostrieľané matky s deťmi.


Testovacka

V našom dome máme veľmi suchý vzduch, stále sme doma riešili zápaly dýchacích ciest. Okrem týchto ťažkostí suchý vzduch pri kúrení dráždi aj oči a zvyšuje tak náchylnosť k chorobám. Na odporúčanie lekárky som sa rozhodla kúpiť zvlhčovač vzduchu. Hľadala som taký, ktorý by zároveň slúžil aj ako difuzér. Natrafila som na ultrazvukový zvlhčovač vzduchu od Oravy, ktorý aktívne pomáha udržať si zdravie a vďaka ambientnému svetlu dokáže doma navodiť aj príjemnú atmosféru. Umožňuje plynulé nastavenie úrovne vychádzajúcej vodnej pary, slúži aj ako difuzér a jeho obsluha je naozaj jednoduchá. Odmontujete vrchnák na nádobke na vodu, naplníte vodou, zašróbujete, upevníte nádobku na stojan a zapnete. Tlačidlom si nastavíte požadovanú intenzitu pary, či má ísť para silno alebo slabšie. Tento úžasný prístroj má zabudované aj LED svetlo a ponúka možnosť výberu až zo 7 príjemných farieb, ktoré sa automaticky menia. Pri požadovanej farbe stačí potvrdiť ikonku žiarovky a vami zvolené farebné prevedenie máte nastavené. Doba prevádzky, bez doplnenia vody, je 14 až 35 hodín podľa vami zvoleného výkonu. Objem nádržky na vodu je až 4 l. Keď je už nádobka na vodu prázdna, zvlhčovač sa automaticky vypne. Už po pár minútach od zapnutia sme pocítili ten rozdiel a musím povedať, že už po pár dňoch tí moji drobci už skoro vôbec nekašlali. Takže za nás určite odporúčame:)

Zakúpite na www.orava.eu

PLUSY

♥ slúži aj ako difuzér
♥ nastavenie intenzity pary
♥ super cena
♥ ľahké ovládanie
♥ farebné osvetlenie

MÍNUSY 

↓ trošku väčší rozmer, ako som čakala





7

Každoročná klasika - zimné choroby. Počas chladných mesiacov sme s deťmi viackrát museli zostať doma, nakoľko chytili rôzne školské bacily a vírusy. Naša detská pediatrička nám odporučila začať užívať nejaké výživové doplnky na podporu imunitného systému. Hľadala som niečo, čo by som mohla použiť aj do varenia či pečenia, nakoľko deti nerady užívajú tabletky a ochutené nápoje. Vždy zacítia, ak im do nápojov niečo primiešam. 
Google mi prezradil, že slovenská spoločnosť neoglucan vyrába aj práškový BETA-GLUKÁN imuno complex, ktorý pri varení nestráca účinné látky, je čisto prírodný a môže ho užívať celá rodina. Za mňa výhra pre nás všetkých, nakoľko prášok primiešavam do jedla bez vedomia detí. Tie sú spokojné a zjavne im aj pomáha pri získaní lepšej imunity, nakoľko sa posledné týždne „držia". Čo hovoríte, vyskúšate ho aj vy?
PLUSY

♥ stačí pol kávovej lyžičky denne
♥ možné použiť aj do varených, či pečených jedál
♥ počas užívania deti odolali školským chorobám, veríme, že im to vydrží čo najdlhšie :)

MÍNUSY 

↓ v pohári s čistou vodou deti identifikovali príchuť. Za nás odporúčame primiešať skôr do koláčov či polievok. 

 

 

Testovacka 1

Mám kučeravé vlasy a hlavne počas zimy má moja pokožka hlavy tendenciu svrbieť a je veľmi citlivá. Nepríjemné svrbenie až chrasty sa používaním šampónov iba zhoršovalo. Stále som hľadala taký, po ktorom to prestane. Objavila som v dm šampón Balea med na citlivú pokožku hlavy, od ktorého som si nesľubovala, vzhľadom na tú cenu, veľa. Ale keďže neobsahuje žiadne silikóny, je s pH 5,5 neutrálnym k pokožke a navyše obsahuje aj bambucké maslo s pantenolom, ktoré pomáha udržiavať vlhkosť pokožky, má protizápalové, hydratačné a upokojujúce účinky, dala som mu šancu. Už ho používam vyše mesiaca a fakt funguje. Konečne sa pokožka hlavy upokojila a nesvrbí. Navyše, šampón je vhodný aj na denné používanie, nakoľko vlasy a pokožku hlavy vôbec nevysušuje, tak ho používam podľa potreby. Vlasy sú po umytí pekne čisté a pripravené na použitie ďalších vhodných prípravkov na moje vlasy. Vyskúšajte, ak sa trápite s podobným problémom.

Kúpite na mojadm.sk

PLUSY

♥ výhodná cena
♥ šampón s pH neutrálnym k pokožke
♥ nevysušuje, pôsobí protizápalovo a hydratačne
♥ funguje

MÍNUSY 

↓ uvítala by som väčšie balenie

 

 

Testovacka 2

Zdroj: albatrosmedia.sk

Momentálne u nás doma fičia encyklopédie. Keď si mal syn vybrať knižku k narodeninám, tak voľba bola jasná.  Miluje objavovať zem, zvieratká a stále sa chce dozvedieť o všetkom, čo najviac informácií. Tentokrát voľba padla na knižku Neuveriteľný svet 2. Vedeli ste napr. že telo prehistorickej vážky meralo dvakrát viac ako priemer futbalovej lopty, alebo že najväčší nákladiak na svete by odviezol až 90 slonov? Nie? Tak práve pre vás je určená táto skvelá knižka. V tejto knihe tak nájdete stovky úžasných vizuálnych porovnaní, ktoré  tak dokazujú výnimočnosť našej planéty. Za nás top knižka, a že to bola dobrá voľba, o tom svedčí fakt, že s tou knižkou náš drobec aj zaspáva. 

Počet strán: 192 strán.

Zakúpite tu www.albatrosmedia.sk

PLUSY

♥ krásne ilustrácie
♥ dozviete sa veľa zaujímavých faktov/informácií
♥ fakty podané zaujímavým spôsobom, zaujme tak aj menšie detičky

MÍNUSY

↓  žiadne 


8

Tento mesiac sme testovali 2 novinky z radu Nivea baby - Bed time. Ako prvú novinku sme testovali sprchovací gél pre celé telo a vlásky. Náš drobec má od narodenia veľmi citlivú pokožku a teda ho nemôžeme kúpať a natierať s hocijakými prípravkami. Dlho sme hľadali tie správne produkty, ktoré by mu vyhovovali. Až sme dostali na vyskúšanie sprchový gél na celé telo a vlásky a musím povedať, že je to konečne pre nás, ako sa hovorí, to pravé orechové. Sprchovací gél nielenže šetrne čistí celé telo, technológia SleepEssenceTM navyše zlepšuje kvalitu spánku bábätka. Môžete ho kľudne naniesť aj na vlásky, vďaka 95% ingrediencií prírodného pôvodu toho vášho drobca nebudú vôbec páliť očká pri oplachovaní vláskov. Náš doslova neznáša umývanie vláskov, ale s týmto sprcháčom na celé telo a vlásky sa doslova teší na ich umytie :) Vďaka technológií SleepEssenceTM sa uvoľňuje príjemná vôňa, ktorá pomáha upokojiť bábätko pred spaním. Pripravíte tak svojho drobca na spánok už počas kúpeľa. A ako bonus tento sprchový gél obsahuje šetrné zloženie, ktoré je tak vhodné aj pre tie najmenšie bábätká.

Viac informácií na www.nivea.sk 

PLUSY

♥ obsahuje až 95% ingrediencií prírodného pôvodu
♥ príjemná vôňa
♥ sprchovací gél 2v1 - možno použiť aj ako šampón na vlásky
♥ technológia SleepEssenceTM zlepšuje kvalitu spánku

MÍNUSY

↓ v ponuke by mohli byť aj väčšie balenia :)

 

 

6

Druhú novinku sme testovali Bed time telové mlieko. Po osprchovaní drobca sprchovým gélom z radu Bed time a následnom osušení sme použili toto telové mliečko z rovnakej sady. A úplne nás očarilo. Najprv po otvorení príjemná vôňa a následne telové mliečko, ktoré sa ľahko rozotieralo a hneď aj vstrebalo. Toto mliečko obsahuje vitamíny B5, C a E, ktoré sa postarajú tak o hlbokú hydratáciu. Až 98% je prírodného pôvodu. Pokožka tak zostala jemná a hydratovaná aj na druhý deň. Vďaka technológií SleepEssenceTM sa uvoľňuje príjemná vôňa, ktorá pomáha upokojiť vášho drobca pred spaním. Vyskúšajte technológiu SleepEssenceTM, ktorá tak napomáha kvalitnému spánku. Zakončite tak deň telovým mliekom a uložte vášho drobca do postieľky. Za nás určite odporúčame. 

Viac informácií na www.nivea.sk 

PLUSY

♥ obsahuje až 98% ingrediencií prírodného pôvodu
♥ príjemná vôňa
♥ ľahko sa rozotiera a vstrebáva
♥ vďaka vitamínom B5, C a E je pokožka hydratovaná a jemná aj na druhý deň

MÍNUSY

↓ v ponuke by mohli byť aj väčšie balenia :)

 

 

Napíšte komentár