27. 07. 2024 Božena 34°C Jasno

Deň otvorenej výstavy: Naše vaše šesťdesiate

04.03.2024 Autor: Externý prispievateľ, Foto: Múzeum mesta Bratislavy
Miesto:Apponyiho palác, Radničná 1 Termín: 09.03.2024 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
2402 13 Nase vase sestdesiate Akvizicna cinnost 1 04

Zdroj: FB

"V 60.rokoch 20. storočia pracoval môj dedo v továrni Tesla. Tu sa zoznámil s babkou pri montovaní rádií. Presne takých, aké sme videli na výstave. Starí rodičia sú spolu 55 rokov.“ Silvia

Dejiny mesta netvoria len významné udalosti, pamiatky a predmety, ale najmä vy, jeho obyvatelia a obyvateľky a vaše individuálne osudy. 
Podujatie pre deti, rodičov a starých rodičov. Príďte si na výstavu Šesťdesiate v Bratislave zaspomínať na dekádu, kedy boli mladými naši (starí) rodičia.

Sprievodný program počas celého dňa, vstup voľný.


 

Ako vyzerali vaše šesťdesiate? Ktoré veci, chute či vône sú podľa vás typické pre dané časy? Akú spomienku, pozitívnu alebo negatívnu, máte doteraz v živej pamäti? Možno ste sa v tomto období narodili, prežili svoje detstvo, zakladali rodinu alebo ste práve nastúpili do novej práce. Alebo sa vás či niekoho z vašich blízkych priamo dotkol režim a udalosti z augusta 1968. 

Pre múzeum sú príbehy obyvateľstva vzácnym zdrojom poznania a „zdieľania“ skúseností. Aktuálne prebiehajúca výstava mapuje významnú dekádu v dejinách Bratislavy. Pozývame všetkých Bratislavčanov a Bratislavčanky–pamätníkov, ale aj ich rodiny a príbuzných –, aby ju navštívili, zanechali nám svoj odkaz, príbeh, spomienku alebo fotografiu či drobný predmet.  

Počas dňa bude prebiehať sprievodný program. Obsah výstavy vám priblíži tím prítomných lektoriek a odborníčok.  

V prípade, ak by ste mali záujem priniesť a darovať do zbierky MMB predmet, ktorý sa vám s daným obdobím spája, bude počas dňa k dispozícii aj kurátorský tím MMB.   

Sprievodný program:

10:00 – 18:00  
Populárna hudba šesťdesiatych rokov 
Nádvorie Apponyiho palác  

11:00 – 17:00  
Kurátorské posudky k predmetom prineseným do zbierok MMB 

11:00, 13:00, 16:00 , 17:00  
Komentované prehliadky výstavy BA 60 – 69. Šesťdesiate v Bratislave s lektrormi MMB 

14:00 
Komentovaná prehliadka výstavy BA 60 – 69. Šesťdesiate v Bratislave s kurátorkou Martou Janovíčkovou  

 

V prípade, že by ste mali záujem priniesť a darovať do zbierky MMB predmet, ktorý sa vám s daným obdobím spája, budú v tento deň k dispozícii aj kurátori a kurátorky MMB.  

 

Voľný vstup. 

 

Napíšte komentár