28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Testovačka - čo sme vyskúšali vo februári?

Autor: Zuzka, V spolupráci

testovacka

Každý mesiac vám prinášame info z testovania nových produktov či služieb, ktoré sme za posledné obdobie vyskúšali. Nie vždy všetko vyzerá tak ako je, a preto vám úprimne napíšeme, čo si o tom myslíme my v redakcii sdetmi.com, ktorú tvoria ostrieľané matky s deťmi.


Testovacka 8

Do nového roku sme si dali ako rodina záväzok, že sa začneme zdravšie stravovať. Ako základ sme si povedali, že nebudeme vôbec vysmážať. Darilo sa nám, pokiaľ sme nenarazili na naše obľúbené jedlá - hranolky, rezníky, či šišky. Rozhodli sme sa preto vyskúšať zdravšiu verziu - teplovzdušnú fritézu, ktorú mi už viacerí známi odporúčali. A tak sme vygooglili túto modernú fritézu od Oravy, nakoľko sme nechceli veľa investovať, keďže sme nevedeli, aký bude výsledok, a či fritézu budeme používať. A podarilo sa - je to paráda. Okrem klasických jedál ju využívame aj na prihrievanie, nakoľko nemáme doma mikrovlnku a táto fritéza nám to umožnila. Za nás super :) 

PLUSY

♥ pomer cena/výkon
♥ hranolky či čipsy v zdravej verzii
♥ ideálne aj pre prihrievanie (namiesto mikrovlnky)
♥ jednoduché ovládanie (zvládnu aj väčšie deti)
♥ rýchle umývanie

MÍNUSY 

↓ pri veľkom množstve hranoliek je ich lepšie robiť na viackrát, po menších častiach
↓ aj keď je košík vhodný do umývačky riadu, odporúča sa umývať skôr ručne, čo však nie je problém, lebo stačí zľahka opláchnuť



Kúpite na www.orava.eu


Testovacka 3

Spolu so zdravou stravou sme sa s manželom v tomto roku zamerali aj na výrobky z lokálneho trhu - od slovenských výrobcov s kvalitným zložením. Prišlo aj na drogériu a hlavne na výrobky, ktoré používajú naše deti. Začali sme so zubnou pastou - vymenili sme klasickú, ktorú používame už roky, za detskú pastu biela perla s garanciou slovenskej kvality a prírodného zloženia. Deti sa veľmi potešili, že idú skúšať niečo nové. Jabĺčková príchuť potešila, keďže neštipľavé pasty sú pre deti základ. My ako rodičia sme zas privítali, že deti si umývajú zúbky rady a dokonca niekedy aj cez deň :)

PLUSY

♥ super jablková chuť (naši trošku cítili aj jahody :) )
♥ ideálne penenie pre deti
♥ slovenský výrobca
♥ prírodné zloženie

MÍNUSY 

↓ vyššia cena

 

Kúpite na bielaperla.sk


Testovacka 9

Dostala som ako darček knižku - Vysoko citlivé dieťa. A musím povedať, že za mňa je to jedna z top príručiek pre rodičov, čo som kedy čítala. Túto prelomovú príručku pre rodičov, ktorá sa zoberá práve vysokou citlivosťou ako vlastnosťou u detí napísala známa psychologička a autorka bestselleru  Highly Sensitive Person (Vysoko citlivý človek) a má už viac ako milión predaných výtlačkov.  V tejto príručke sa dozviete, ako z vysoko citlivých detí vychovať s porozumením a starostlivosťou šťastných, zdravých a dobre naladených ľudí.  Kniha je rozdelená do viacerých kapitol a zrozumiteľne tak vysvetľuje tému vysokej citlivosti u detí a ponúka tak mnohé riešenia, ako pomôcť deťom k tomu, aby z nich vyrástli spokojní a šťastní vysoko citliví ľudia.  Rodičia v tejto príručke nájdu aj  užitočné samotesty a prípadové štúdie, ktoré im pomôžu tak pochopiť ich vysoko citlivé dieťa. Nemáte doma citlivé dieťa? Nevadí, v tejto príručke si nájde to svoje naozaj každý rodič :) 

Počet strán: 302 strán, rozmer A4 .

PLUSY

♥ zrozumiteľne vysvetľuje danú tému 
♥ kniha je prehľadne rozdelená do kapitol
♥ nachádzaju sa tam užitočné samotesty

MÍNUSY

↓ za mňa som žiadne mínusy nenašla


Kúpite na www.albatrosmedia.sk


Testovacka 7

Testovala som na synovi plienkové nohavičky značky babylove Premium Pants veľ. 5. Musím povedať, že som nikdy nebola zástancom plienkových nohavičiek, ale tieto od značky babylove ma úplne dostali. Nielenže perfektne sedia, ale práve ultra tenký pás umožňuje dieťaťu maximálnu slobodu pri pohybe. Materiál je tiež veľmi jemný a obzvlášť nežný a šetrný k detskej pokožke. Majú silné absorpčné jadro a spolu so suchou vrstvou rýchlo pohltia vlhkosť a udržujú pokožku príjemne suchú. Poskytujú dieťaťu ochranu pred vlhkosťou počas dňa i noci po celých 12 hodín. Ďalšou výhodou, ktorú som veľmi ocenila, bolo, že sa dajú veľmi rýchlo a jednoducho obliecť a vyzliecť. Sú preto ideálne aj pri trénovaní chodenia na toaletu. Sú vhodné pre deti s hmotnosťou od 13 do 20 kg. Za nás určite odporúčame. 

PLUSY

♥ prijateľná cena
♥ rýchlo pohltia vlhkosť, udržujú tak pokožku suchú 
♥ ultra tenký pás umožňuje dieťaťu maximálnu slobodu pri pohybe
♥ sú ideálne pri trénovaní chodenia na toaletu

MÍNUSY

↓ keď sa drobec pociká, plienku výrazne cítiť
↓ keď sa dieťa prebaľuje, treba mu komplet vyzliecť nohavice aj pančušky...

 

Kúpite na www.mojadm.sk


Testovacka 10

Toto bábkové divadielko je naozaj čarovné, obsahuje až 30 bábok, s ktorými si dieťa naozaj vymyslí neskutočne veľa čarovných príbehov. Obsahuje nielen bábky, ale aj kulisy a samotné bábky si dieťa pripevní pomocou lepidla na paličky úplne samo. V praktickom kufríkovom balení nájdete: Bábkové divadlo, 18 bábok, 10 drevených tyčiek, lepiaca hmota, 5 scén, 12 rekvizít, 7 scénických doplnkov a kódy k stiahnutiu scenára. 

Vyrobené je z laminovaného kartónu a teda je veľmi ľahké a naozaj pevné. Zloženie a rozloženie je naozaj veľmi jednoduché a zvládne to bez pomoci aj dieťa. Čo je pre mňa ako rodiča úplne super. Materiál je nielenže pevný, ale aj odolný proti oderom. Dokonca unesie váhu malého dieťaťa. Pokiaľ v zápale hry divadielko niekto zhodí na zem, nič sa divadielku nestane a zostane celé.  Keďže je vo forme praktického kufríka - slúži zároveň ako úložný box a dovnútra sa zmestia všetky bábky, kulisy, rekvizity. A upratané máte do 5 min. bez toho, aby ste museli riešiť miesto, kam divadielko odložíte. 

PLUSY

♥ praktické kufríkové balenie
♥ jednoduchá manipulácia
♥ zvládnu ho postaviť deti bez pomoci
♥ obsahuje veľa bábok a rekvizít
♥ pevný a odolný materiál
♥ je prenosné a skladné, môžete ho vziať kdekoľvek

MÍNUSY

↓ menším deťom treba trošku pomôcť s lepením bábok na paličky

 

 

 Kúpite na www.divadlo-kufrik.sk

 

Napíšte komentár