29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

5 tipov, ako si privyrobiť na materskej

Autor: Claudinka, Sponzorovaný obsah
pregnant woman eating reading book

Zdroj: freepik.com

Ste na materskej dovolenke a chcete si privyrobiť pár desiatok či stoviek eur mesačne? Existuje viacero jednoduchých prác, ktoré viete robiť aj bez toho, aby ste mali špeciálne skúsenosti alebo odborné vzdelanie. A to najlepšie? Môžete si ich flexibilne zladiť s vaším denným harmonogramom, pričom sa môžete stále naplno venovať aj vašim deťom. Z množstva zaujímavých prác a možností, ako si privyrobiť, sme pre vás vybrali 5, ktoré stoja za zváženie.

1. Doučovanie žiakov

V dnešnej dobe je online vzdelávanie veľmi populárne. Vedeli ste, že existujú slovenské portály, na ktorých si môžete vytvoriť profil doučovateľa? Záujemcovia vás tak vedia ľahko nájsť a kontaktovať. Na to, aby ste mohli doučovať žiakov základných či stredných škôl, nepotrebujete špeciálne vzdelanie. Stačí, keď sa dobre vyznáte v nejakej oblasti.

side view child learning from tutor home

Zdroj: freepik.com

Doučovať môžete napríklad matematiku, chémiu či fyziku. Tieto predmety žiakom zvyčajne robia najväčšie problémy. Veľký dopyt je však aj po doučovateľoch jazykov. Výhodou je, že doučovanie si môžete flexibilne dohodnúť so záujemcom tak, aby ste pracovali v časoch, ktoré vám vyhovujú.

2. Online marketing

Máte kreatívnu myseľ, viete vytvárať pekné grafiky alebo dobre píšete? Potom by ste rozhodne mali zvážiť prácu v oblasti online marketingu. Venovať sa môžete grafickému dizajnu, písaniu textov, správe sociálnych sietí či nastavovaniu reklamných kampaní. V dnešnej dobe sa do popredia čoraz viac dostáva tiež práca virtuálneho asistenta.

person using laptop

Zdroj: freepik.com

Výhodou je, že mnohé marketingové agentúry sú ochotné spolupracovať aj s mamičkami na materskej a poskytnú vám 100 % home office. Alebo sa môžete vydať cestou freelancera a budete si hľadať vašich vlastných klientov.

Rada: S online marketingom môžete ľahko začať aj v prípade, že v tejto oblasti nemáte vôbec žiadne skúsenosti. Na začiatok bude najlepšie, keď si spravíte vhodné odborné kurzy, ktoré vám zaberú len niekoľko dní času. A následne si začnete hľadať prvých klientov, resp. prácu v marketingovej agentúre.

3. Vlastný e-shop

Ak ste podnikavý typ človeka a neustále rozmýšľate nad, aké vlastné produkty by ste mohli predávať, vyskúšajte si založiť vlastný e-shop. Na začiatok nepotrebujete vždy obrovskú vstupnú investíciu. Pripravte sa však na to, že sa vám zíde pár stoviek, v prípade väčších internetových obchodov aj tisícok eur, aby ste mohli naplno odštartovať.

cropped image woman inputting card information key phone laptop while shopping online

Zdroj: freepik.com

Ak nemáte dostatok úspor, no svojmu nápadu naozaj veríte, možno sa vám zíde pôžička na materskej. Viac informácií o tom, pre koho je vhodná a na čo všetko pri nej myslieť, nájdete tu.

Produkty nemusia byť len fyzické

Vo vašom e-shope môžete predávať takmer čokoľvek. Na internete nájdete obrovské množstvo dodávateľov oblečenia, kozmetiky, elektroniky, produktov pre bábätká či športových doplnkov. Je len na vás, na čo sa chcete zamerať. Pokiaľ však nechcete mať starosti s dodávaním fyzických výrobkov, v e-shope môžete predávať aj digitálne produkty. Napríklad, napíšte vlastný e-book s radami pre mamičky. Alebo nahrajte sériu náučných video-kurzov. Tieto hodnotné digitálne materiály viete následne predávať bez toho, aby ste riešili kuriérov, sklady, reklamácie a podobne.

4. Písanie blogu a točenie videí

Patríte k vášnivým chovateľom zvierat? Milujete varenie? Alebo máte kopu skúseností so starostlivosťou o dieťa a chceli by ste sa o ne podeliť aj s ostatnými mamičkami? Potom môže byť pre vás zaujímavý spôsob privyrábania si na materskej práve prostredníctvom obsahu na sociálne siete, YouTube alebo vlastný blog.

person using laptop3

Zdroj: freepik.com

Môžete tvoriť náučné články, v ktorých budete zdieľať vaše názory a skúsenosti. Alebo recepty na zaujímavé jedlá či edukatívne videá. Keď budete tvoriť hodnotný obsah a postupne si vybudujete komunitu verných sledovateľov, viete svoju tvorbu speňažiť prostredníctvom reklám a spoluprác s firmami. Budete tak zarábať tým, čo vás najviac baví.

5. Predaj ručne vyrábaných produktov

Ak na materskej dovolenke trávite svoj voľný čas tým, že pečiete chutné koláčiky, štrikujete alebo vyrábate pekné prívesky, túto záľubu si nemusíte nechávať len pre seba alebo vašich blízkych. Po kvalitných ručne vyrábaných produktoch alebo pekárenských výrobkoch je dnes veľký dopyt.

Vyskúšajte inzerovať vaše ručne vyrábané produkty na najznámejších inzertných portáloch. Dobrým zdrojom potenciálnych zákazníkov sú tiež Facebook skupiny alebo stránky. Keď bude o vaše produkty záujem a zistíte, že si viete svojou záľubou pekne privyrobiť, môžete pouvažovať aj nad založením vlastného internetového obchodu.

Napíšte komentár