27. 07. 2024 Božena 34°C Jasno

The Duck After - spoveď neobyčajnej plastovej hračky, kačky

07.12.2023 Autor: MS, Foto: Anima Bratislava, PR správa
Miesto:Teatro Colorato, Bratislava, Slovensko Termín: 10.12.2023 Mesto:Bratislava Čas:15:30 Zdroj:stránka organizátora
Foto 10.12

Zdroj: anima-act.com

Absurdná bábková inscenácia jednej herečky a jednej plastovej kačičky. Hra plná aktuálnych vážnych, nielen ekologických tém, ktoré sú podané s humorom a ľahkosťou. Dynamická inscenácia vás pohltí do života zbytočnej (a možno užitočnej) plastovej kačičky.

Hovorí vám niečo pojem ekologická úzkosť? Alebo environmentálny žiaľ? Naša hlavná hrdinka, žltá plastová hračka ju má..zo seba.. Poznajú ju aj naše deti, mladiství či mnohí z nás dospelých. Nielen preto je inscenácia veľmi vhodná pre školy a organizácie so zameraním na životné prostredie.

V odvážnom diele zameranom na environmentálne problémy prežijete s kačičkou príbeh, ktorý sa začína skutočnou udalosťou. V roku 1992 vypadol z nákladnej lode, počas búrky lodný kontajner plný plastových hračiek, z toho veľká časť žltých kačičiek. Oceánografi vďaka nim dokázali opísať ako fungujú oceánske prúdy. Naša hrdinka je však iná, výnimočná. Nechce vyskočiť z kontajnera, chce nájsť priateľa, pre ktorého bola vyrobená, no dostáva sa do spár zlého špinavého Denisa.

Hra plná humoru tvorí spolu s vážnymi témami kontrast, ktorý dáva predstaveniu silu, dynamiku a vnútorné pnutie. Vtipné a zároveň nežné piesne hlavnej hrdinky ponúkajú prenikavý pohľad do jej vnútra ako živej bytosti, chce byť užitočná, no stretáva sa s krutou realitou.
V príbehu narážame na témy ako plytvanie potravín, znečisťovanie vôd plastami, vypúšťanie toxických odpadov z tovární, haváriou tankera v honbe za ziskom, boj o followerov a profit z katastrofy či samotného greenwashingu - zneužívaniu ekologických tém v prospech sveta konzumu.

Nenechajte sa však uniesť negativitou. Na scéne sa nestretnete s poúčaním, ale ani s jasným východiskom. Vážime si nášho diváka, a preto mu ponúkame formu, ktorá vedie ku kritickému mysleniu.

The Duck After je multimediálne, plnohodnotné divadlo. Pracujeme s projekciami, mappingom, looperom, predstavenie má výborný svetelný dizajn. Perlička inscenácie je hudobná zložka, ktorá vás rozpohybuje na kreslách v divadle

Inscenácia je ideálna pre divákov od 8 rokov, teenagerov či dospelých.

Inscenačný tím: Námet: L. Svobodová Vrana / M. Truban // Scenár: L. S. Vrana/ T.Schaefer/ M. Bódy // Réžia: M. Bódy / L. S. Vrana // Scénografia: L. S. Vrana // Projekcie: T. Schaefer // Hudba: M. Sienkiewicz // Hlas: K. Kollárik // Svetlo: J. Ťapucha // Produkcia: M. Čisárová / L. S. Vrana // účinkuje: Lucia Svobodová Vrana

Vstupné: 7 €

 

Napíšte komentár