28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Obľúbené jedlá vašich detí – s ktorými spotrebičmi ich pripravíte raz dva

Autor: MS, PR správa

Každý deň sa snažíte dostať do svojich ratolestí čo najviac ovocia i zeleniny. Motivačne im núkate zeleninové fašírky, brokolicovú polievku, zapekanú tekvicu a deťúrence odmietavo krútia hlavami. Možno im chutia aspoň ryby, vajíčka, mliečne výrobky, nepohrdnú mäsom. Alebo je pre vás naozaj veľmi ťažké pripraviť im jedlo bez toho, že by ste s nimi museli nad tanierom zvádzať ťažké boje? Našou radou je vytrvať. Nevzdávať to, veď práve v detstve dieťa získava návyky, ako si správne vyskladať zdravý jedálniček. Hoci nie vždy im musí jedlo chutiť „na prvú“. Z času na čas však môžete urobiť malú výnimku a dopriať im to, čo milujú – sladké vafle, domáci hotdog či cukrovú vatu. Za odmenu, len tak pre radosť, alebo keď majú doma kamarátov. Tu sú tipy na pomocníkov od slovenskej značky Orava, s ktorými vás bude príprava týchto detských gastro hitov naozaj baviť.

Orava HM 03 GR lifestyle 2

Zdroj: orava.eu

Jeden pomocník na hotdog, vajíčka aj v pare uvarenú zeleninu

Milujú vaše deti vajíčka aj poctivý domáci hotdog? Tieto sýte jedlá ich naštartujú do nového dňa, zachránia však hladné brušká aj ako rýchla večera. Na ich prípravu vám postačí jediný spotrebič – hotdogovač a vajíčkovar v jednom Orava HM-03 GR. Príprava hotdogu je s ním rýchla – v nádobe s nepriľnavým povrchom uvaríte naraz až šesť párkov. Tie sa robia v pare, vďaka čomu budú šťavnatejšie a chrumkavejšie, ako keby ste ich varili vo vode. Kým sa pripravujú párky, nastoknite rožky na ostne z nehrdzavejúcej ocele. Prehrejú sa po celej dĺžke a budú krásne voňať ako čerstvo upečené. Ak chcete do hotdogu pridať aj zeleninu či iné ingrediencie, rožok po nahriatí prekrojte na polovicu tak, aby sa dal otvárať. A potom ho naplňte všetkým, čo majú vaše deti radi, prípadne im doňho nenápadne prepašujte zeleninu, ktorú by inak nezjedli. Ak dostanú deti chuť na vajíčka, vložte do nádoby stojan na šesť vajíčok a vajíčka uvarte v pare. Za chvíľu ich budete mať hotové presne tak, ako ich vaše deti milujú - na mäkko, na tvrdo aj na hniličku. A keď vaše dieťa predsa len dostane chuť na niečo extra zdravé, vo varnej nádobe pripravíte na pare aj zeleninu – brokolica, špargľa, kukurica či karfiol budú hotové do 10 minút. Orava HM-03 GR kúpite za 42,90 eur.

Hotdogy aj trochu inak

Hotdog, to nemusí byť len rožok, párok a kečup. Je to síce klasika, ktorú deti milujú, ale vyskúšajte aj iné verzie toho jedla. Hotdog bude sviežejší, keď do neho pridáte na tenko nakrájané kúsky uhorky, kapusty, či listového šalátu. Ak to vaše deti majú radi, priložte do pestrej palety aj trochu cibuľky nakrájanej na pierka. Do amerického hotdogu pre tínedžerov zas pridajte dijonskú horčicu, na plátky nakrájané paradajky a poriadnu porciu nastrúhaného syra. Výborne chutí aj kombinácia párku s kyslou kapustou a klasickou horčicou. Pre fajnšmerkov je zas ideálna kombinácia párku, skaramelizovanej cibuľky a dochrumkava upečenej slaninky. Je však možné, že deti predsa len najviac poteší klasika s kečupom, ku ktorej si na veľké prosíkanie dajú aspoň paradajky a kúsky šalátu. Na ostatných variáciách tohto obľúbeného street foodového jedla si radi pochutnáme my dospelí.

W 01 lifestyle 2

Zdroj: orava.eu

Tie najsladšie srdiečkové vyznania

Kto by nemiloval vafle?! Nadýchané, chrumkavé, posypané cukrom s drobným ovocím, poliate javorovým sirupom či servírované s poctivou porciou šľahačky a roztopenej čokolády chutia malým aj veľkým. Urobiť ich na výbornú však môže byť tak trochu veda. Nezáleží len na vyladenom ceste, ale aj na kvalitnom spotrebiči. Takým je vaflovač Orava W-01, s ktorým vyčarujete svojim blízkym vafle v tvare rozkošného srdca. Vďaka príkonu 1 200 W je ich príprava naozaj rýchla a na jeden raz spotrebič pripraví až päť sladkých srdiečkových vyznaní. Kruhovým ovládačom jednoducho nastavíte optimálnu teplotu pečenia a špeciálna povrchová úprava platní sa postará o to, aby sa vafle nelepili a nepripiekli. Spotrebič sa bezpečne otvára vďaka tepelne izolovanej rukoväti a pevne stojí na gumených nožičkách. Orava W-01 kúpite za 24,90 eur.

pexels anastasia belousova 11161260

Zdroj: orava.eu

Recept na rýchle cesto na vafle

Vďaka kypriacemu prášku bude cesto rýchlo hotové aj bez kysnutia a vafle budú krásne nadýchané. Príprava cesta trvá do 10 minút.

Budeme potrebovať: 130 g hladkej múky, 1 PL kypriaceho prášku do pečiva, 0,25 KL soli, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL vanilkového cukru, 2x vajcia (M), 150 ml plnotučného mlieka, 50 g masla

Ako na to: V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny – múku, kypriaci prášok, soľ, kryštálový a vanilkový cukor. V inej miske vymiešame mlieko, vajcia a roztopené maslo. Do zmiešaných sypkých surovín urobíme jamku a do nej vylejeme zmiešané tekuté suroviny. Vymiešame z nich redšie cesto. Platne vaflovača potrieme troškou oleja, necháme ich nahriať. Keď už sú horúce, žufankou naberáme cesto a vafle pečieme. Cesto však nedávajme až k okrajom, aby pri pečení nevytekalo. Upečené vafle servírujeme s roztopeným maslom, medom, džemom, javorovým sirupom, šľahačkou a drobným ovocím. Presne tak, ako ich máme my aj deti najradšej.

Orava CM551 ilustracka

Zdroj: orava.eu

Nech žije cukrová vata!

Čo milujú všetky deti? Predsa cukrovú vatu! Jej výroba v domácich podmienkach nestojí veľa, pre vaše deti má však cenu zlata. Ak im chcete touto maškrtou spestriť rodinné oslavy, detské párty, alebo sa im len tak rozhodnete osladiť prázdninové dni, nemal by u vás doma chýbať stroj na výrobu cukrovej vaty Orava CM-551. Sladké pokušenie na drevenej paličke s jeho pomocou vyčarujete jednoducho a rýchlo. Stačí vám na to kryštálový cukor a potravinárska farba − ružová, zelená, modrá, žltá či červená cukrová vata zaručene vyčaruje deťom úsmev na tvári. Kvalitnú cukrovú vatu za pár eur si tak môžete dopriať kedykoľvek v roku. Stroj sa ľahko obsluhuje a čistí a súčasťou balenia výrobku je aj odmerka na cukor. Orava CM-551 kúpite za 55,90 eur.

Tieto a mnohé ďalšie kuchynské elektrospotrebiče, ktoré vám uľahčia varenie a pečenie, nájdete na www.orava.eu

Napíšte komentár