30. 04. 2024 Anastázia 26°C Jasno

Predstavujeme prezuvky do školy, ktoré si zamiluje každé dieťa

Autor: MS, PR správa
detske prezuvky do skoly

Zdroj: ccc.eu

Pohodlie a iné praktické detaily prezuviek do školy stoja na protiváhe ich vzhľadu. Iste chcete, aby prezuvky vaše dieťa nosilo s radosťou, nehanbilo sa za ne a zamilovalo si ich na prvý pohľad. Dizajn prezuviek je rovnako dôležitý ako ich funkčnosť. Aké prezuvky do školy si zamiluje každé dieťa?

Prezuvky do školy pre šťastné a zdravé deti

Dobre padnúce prezuvky do školy sú zárukou, že dieťa sa bude venovať všetkých aktivitám s ostatnými deťmi s úsmevom na tvári. Obuv ho nebude tlačiť, vyzúvať sa mu alebo šmýkať po podlahe. Počas prestávok deti rady skáču a naháňajú sa. V zlej obuvi hrozí veľké riziko pádu a iného zranenia. Prezuvky do školy s pevným zvrškom, flexibilnou podrážkou, spevnenou pätou a prednou časťou sú tou najlepšou voľbou.

Zdravie detí je na prvom mieste, a preto na prezuvkách nešetrite. Mnohí rodičia kupujú deťom väčšie topánky, aby ich nemuseli tak často meniť za nové. Za takéto šetrenie vám deti v dospelosti nepoďakujú. Ak chodidlo v prezuvkách doslova pláva alebo je stlačené, nemôže sa správne vyvíjať. Deformácie chodidla vedú k bolestiam a vplývajú na celé držanie tela. Nepohodlie dieťaťu spôsobia aj prezuvky, ktoré nie sú vzdušné a ich stielka nepohlcuje vlhkosť. Skvelé je, keď sa dá vložka z topánok vytiahnuť, aby ste ju mohli oprať. Do obuvi môžete dodatočne kúpiť špeciálne vložky, napríklad ortopedické.

prezuvky do skoly 1

Zdroj: ccc.eu

Jednoduché kroky ku kúpe dokonalých prezuviek

Ste na vážkach či vami vybrané prezuvky spĺňajú všetky už uvedené vlastnosti. Chyťte obuv do rúk a preverte nasledujúce parametre.

  • Veľkosť prezuviek do školy: zmerajte chodidlo dieťaťa tak, že ho postavíte na papier a obtiahnete perom obrysy chodidla. V obchode sa riaďte veľkostnými tabuľkami predajcu. Prezuvky môžu byť väčšie o maximálne 0,5 cm.
  • Materiál prezuviek do školy: textilné materiály sú vzdušné a dobre pohltia vlhkosť. Veľmi odolné a pevné sú topánky do školy zo syntetických materiálov, ktoré sa dobre čistia.
  • Podrážka prezuviek do školy: preferujte nižšie podrážky, aby sa mohlo chodilo hýbať. Pätová oblasť môže byť mierne zvýšená. Overte si trakciu resp. schopnosť podrážky brániť pošmyknutiu.
  • Zapínania prezuviek do školy: pre menšie deti vyberajte zásadne prezuvky so suchým zipsom alebo slip on topánky. Väčšie si poradia aj so šnúrkami, ktoré by mali byť ploché, aby netlačili na klenbu.

Prezuvky do školy, ktoré deti nebudú chcieť vyzuť

Zobrali ste si do obchodu poradcu? Výber prezuviek zrealizujte spolu s dieťaťom. Nájdite si spoločnú chvíľu a prezrite si širokú ponuku internetového obchodu CCC. Alebo sa vyberte na prechádzku a zablúďte do kamenných predajní CCC. V zásade platí, že menšie deti hľadajú inšpiráciu v kreslených seriáloch a hračkách. Teenageri si všímajú módne trendy a chcú kráčať s dobou. Nemôžeme však generalizovať, a preto deti nechajte, aby si prezuvky do školy vybrali samé.

Vieme, že iste hľadáte zaručené tipy, ako deti s prezuvkami potešiť. Všetky malé deti majú rady postavičky z Disney rozprávok. Medzi chlapcami frčia motívy Cars a dievčatá zbožňujú princezné z rozprávky Frozen. Chlapci siahnu skôr po modrej, sivej a tmavo zelenej farbe. Dievčatkám sa páči kombinácia ružovej, fialovej, bielej, zlatej a belasej. Teenageri preferujú robustnejší dizajn bez zbytočných okrás. Často si vyberú prezuvky do školy po členky s kombinovaným zapínaním – suchými prackami i šnúrkami. Nič nepokazíte, ak im kúpite značkovú obuv do školy s malým atypickým detailom.

 

Napíšte komentár