27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Vychytávky pre čerstvé mamičky a ich bábätká

Autor: MS, Foto: sdetmi.com, V spolupráci
young tender happy mother hugging her newborn baby smiling sitting bed morning

Zdroj: freepik.com

Našu redakciu tvoria samé mamičky väčších či menších detí.  A tieto vychytávky nám uľahčujú život s nimi :). Možno inšpirujú aj vás a potešíte darčekom aj mamičku čakateľku.


Rýchly a spoľahlivý teplomer

6

Deti rastú aj s chorobami, na to musíme byť my mamy pripravené. Preto by v domácej lekárničke nemal chýbať spoľahlivý teplomer, ktorý deťom aj ich rodičom zmeria teplotu rýchlo, bez zbytočných prieťahov a presne. Práve správa o zvýšenej teplote, horúčke či ich absencii pomáha pediatrovi diagnostikovať závažnosť ochorenia a nastaviť adekvátnu liečbu. Bezkontaktný infračervený teplomer meria teplotu na čele aj v uchu bezdotykovo už za 1 sekundu a na výsledok vás upozorní zvukovou signalizáciou. Namerané hodnoty zobrazuje na veľkom LCD displeji a 32 meraní si ukladá do pamäte, takže máte k dispozícii aj dlhodobý prehľad o priebehu horúčky. Teplotu ním odmeriate presne zo vzdialenosti 5 až 8 cm, takže spiace dieťatko pri meraní nemusíte budiť z liečivého spánku. Okrem teploty ľudského tela meria aj teplotu okolitých objektov – výborne poslúži aj na zistenie teploty kúpeľa, dojčenskej výživy či zohriateho mlieka. 

Bezkontaktný infračervený teplomer Orava MT-330 kúpite tu


Skvelý tip na knižku pre budúcich rodičov

4

Zdroj: sdetmi.com

Momentálne som zháňala darček pre tehotnú kamarátku - prvorodičku. Hneď ma napadlo, žeby som jej  kúpila knižku o tehotenstve a rodičovstve, ale ktorú využije aj potom, keď už bude drobec na svete. Nakoniec som sa rozhodla pre knižku Mamaveda. Táto knižka obsahuje všetko to, čo som od knižky očakávala -  svieži nový pohľad do sveta tehotenstva a rodičovstva. Ďalej knižka obsahuje fascinujúce fakty a praktické rady týkajúce sa všetkých aspektov moderného rodičovstva. Prevedie vás obdobím nielen od začiatku tehotenstva cez pôrod ale až po starostlivosť o dieťa počas jeho prvých troch rokov a ako bonus obsahuje aj kapitolu o plánovaní ďalšieho dieťatka. Za mňa určite ideálny darček či už pre budúcich rodičov alebo len tak pre seba/kamarátku.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Látková knižka pre bábätká

7

Zdroj: sdetmi.com

Detská látková kniha na hranie značky babylove v kontrastných vzoroch a farbách je ideálnym spôsobom, ako rozvíjať základné zručnosti dieťaťa už od 6. mesiaca veku. Skvelý pomocník do kočíka či do auta zabaví dieťatko na dlhšiu dobu.

Senzorická knižka stimuluje hmat, zrak a vnímanie, podnecuje prvé uchopovanie a motoriku. Je vyrobená zo starostlivo testovaných materiálov - vrchný materiál je z bavlny s plyšovou aplikáciou a vo vnútri je praskajúca fólia a pískajúca časť. Super je, že sa dá pohodlne a bezpečne uchytiť aj na kočík.

Kúpite na mojadm.sk


Spánok ako u maminky v brušku

9

Počas tehotenstva ma priatelia upozorňovali, aby som rátala s tým, že po pôrode toho veľa nenaspím, ale na to, čo sa u nás reálne dialo sa pripraviť nedalo :). Spánok a ťažké zaspávanie bola u nás téma číslo jedna. Dostala som však skvelý tip, nech skúsim zavinovačku, do ktorej sa bábätko zabalí úplne na tesno a nebudú mu z nej trčať ručičky. Keď som to prvýkrát videla, mala som pocit, že dieťa musí takto určite trpieť :). Ale opak bol pravdou, malý sa upokojil a zaspával neporovnateľne lepšie.
Tento typ zavinovačky dáva totiž dieťatku pocit, že je u mamičky v brušku a nestrháva sa na mimovoľné pohyby vlastných ručičiek alebo nožičiek. Odporúčam každej mamine s čerstvo narodeným bábätkom.

Kúpite tu


Keeeper nočník 4v1

8

Manžel došiel domov s tým, že má parádny nočník pre našu malú princeznú :). Sprvu mi to prišlo ako zbytočné vyhodené peniaze, veď stačilo kúpiť starú dobrú klasiku. Časom som však túto vychytávku ocenila. Jeho základná funkcia je slúžiť ako nočník. To spĺňa dokonale aj vďaka anatomickému tvaru. V zadnej časti však ukrýva miesto na uloženie vlhčených obrúskov, ktoré sú tak vždy po ruke. Paráda!
Neskôr ked malá rástla, sme nočník rozdelili na dve časti, kde spodná časť slúži ako praktický stupienok  k umývadlu a vrchná časť ako redukcia na klasické WC.

Kúpite tu


Dojčiaci vankúš

10

Zdroj: feedo.sk

Vecička, ktorú chcete mať. Tvar vankúša zaisťuje bábätku maximálne pohodlie, zároveň poskytuje úľavu dojčiacej mamičke obmedzením napätia šije a svalstva. Vankúše na dojčenie Motherhood sú dokonca certifikované ako zdravotnícka pomôcka.

Dojčiaci vankúš uľahčuje mamičkám dojčenie a poskytuje neoceniteľný komfot. Optimálny, ergonomický tvar poskytuje vášmu bábätku pohodlie, súčasne odľahčuje vášmu chrbtu, znižuje napätie šije, ľahko sa prispôsobí požadovanej pozícii pri dojčení a poskytne stabilnú oporu ramien, čo uľahčí bezpečné uloženie bábätka. Slúži ako bezpečná opora pre batoľa: pri ležaní na chrbte, vyvádzaní na brušku aj držaní stability pri sedení. využijete, verte nám!

Kúpite tu


BIBS boheme cumlíky z prírodného kaučuku

2

BIBS Boheme cumlíky charakterizuje esteticky pre­pracovaný dizajn v modernom bohémskom štýle. BIBS Boheme očarí na prvý pohľad vďaka esteticky prepracovanému boheme dizajnu a svojej romanticko-umeleckej siluete. Okrem jedinečného dizajnu dbá značka BIBS aj na to, aby boli cumlíky zdravotne nezávadné a napomáhali prirodzenému vývoju detí. Cumlík ako žiadny iný…

Sacia časť je vyrobená zo 100%-ného prírodného kaučuku, ktorý je mimoriadne pružný a mäkký zároveň, odolný proti vytvoreniu trhlín a odštiepeniu malých kúskov. Ostatné časti sú vyrobené zo zdravotne nezávadného polypropylénu. Cumlík je navrhnutý tak, aby nedráždil citlivú pokožku bábätka. Ľahučký dierkovaný štít má klenutý tvar, takmer vôbec sa nedotýka pokožky okolo úst, tá preto zostáva kľudná, bez otlačkov a podráždení. Vďaka mäkučkému kaučuku a zabudovanému vzduchovému ventilu dieťa cumlík ľahko stláča a formuje v ústach, čím je zachovaný prirodzený vývin podnebia, zúbkov a ďasien detí.

Kúpite tu


 

Jemná ochrana pred slniečkom

3

Mať malé bábätko je obrovská zmena v živote. Treba na toľko nových vecí myslieť! V lete najmä na ochranný faktor. Kamoška používa pre svoje 6-mesačné bejby detský sprej na opaľovanie s najvyššou možnou ochranou, ochranným faktorom 50+. Chráni citlivú detskú pokožku vďaka bio harmančeku a UVA/UVB filtrom. Je tiež vhodný pre detičky so sklonom k ekzémom. Kamoška sa ním dokonca natiera tiež, lebo má veľmi citlivú pokožku a je alergička a vyhovuje jej. Určite nezabudnite aplikovať sprej ideálne 20-30 minút pred tým, ako vyjdete s bábätkom von z domu. A nezabudnite ich natrieť od hlavy po päty a to doslova – aj uši či krk nesmiete vynechať. Do vody odporúčame aj plavky s dlhými rukávmi s SPF pri tých teplotách, ktoré tu máme. Čiapočka alebo klobúčik a ide sa! A určite vyhľadávajte tieň a aplikujte sprej po každom kúpaní. Bábätká, dojčatá a malé deti do 3 rokov by sa nemali vystavovať priamemu slnečnému žiareniu.. veľa šťastia!

Kúpite tu


Pleťový krém na opaľovanie pre beauty maminkyVychytavky 2023 vzor 12

 Ako natieram svojich najmenších, začala som viac myslieť aj na seba. Nie som už predsa najmladšia, vek neobabrem. Začala som sa viac zaujímať a starať o svoju pokožku. Síce nie z vlastnej hlavy, ale po rozhovore s kamoškou, ktorá na mňa nechápavo pozerala, keď som jej pri nedávnom rozhovore povedala, že ja sa fakt vôbec nekrémujem. Pokrok je, že som si z denného a nočného krému spravila rutinu a raz za čas použijem aj telové mlieko po sprche. Na tvár používam inú kozmetiku ako na telo a začala som to tak robiť aj čo sa týka opaľovacích výrobkov. Nivea má pleťový krém na opaľovanie, ktorý je proti vráskam. Obsahuje koenzým q10 a výťažky zo sladkého drievka. Ale najmä, megadôležitá vec v lete, má faktor 50+. Jeho zloženie rešpektuje oceány a môžem si ho aplikovať aj na oblasť okolo očí. A vždy mám vonku na hlave buď svoj hollywoodsky klobúk z dovolenky alebo šiltovku. I keď niekedy mám pocit, že to slnko opaľuje aj cez to.. Zatiaľ ale krémy pokožku ochraňujú a moja pokožka je krásne hnedá. A tento krém tak krásne voní! 

Kúpite tu


Zápisníček na detské hlášky 

Vychytavky 2023 vzor 13

Máme doma tri deti, ktoré denne vypustia z úst toľko všelijakých hlášok, že by bola škoda na ne časom zabudnúť. Predtým som si tieto breptíky zapisovala na kadejaké papieriky, ale dnes už mám štýlový zápisníček, ktorý je akurát do kabelky, takže ho mám takmer stále so sebou. Je  v ňom hromada miesta na hlášky všetkých mojich troch drobcov. Ku každému výroku si zapíšem meno, vek a miesto, kde hláška odznela. Krásna pamiatka.

Kúpite tu


Darček pre mamičku

13


Plienok nie je nikdy dosť :). A ak hľadáte darček pre čerstvú alebo nastávajúcu  mamičku, tak s plienkovou tortou určite zabodujete. Takto darujete praktickú vec, ale nie v gumenom sáčku, ale v roztomilom prevedení.

Kúpite tu

Napíšte komentár