27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Testovačka sdetmi.com: prístroj Luli Chef Midi

Autor: Claudinka

Určite poznáte MioMat, čarovný prístroj na príkrmy a smoothie, ktorý je na trhu od roku 2013. Veľmi sme sa potešili, keď sme vtedy spoznali šikovné slovenské podnikateľky, ktorým záležalo na zdravom stravovaní a svoje podnikanie zamerali na prístroj, ktorý uľahčoval prípravy pokrmov.
V ich eshope nájdete už v dnešnej dobre okrem prístrojov aj vopred pripravené balíčky na prípravu rastlinných mliek, kaší a polievok, ale aj rôzny doplnkový sortiment (termosky, Termomisky, silikónový riad, hračky, knižky). 
Po úspechu  MioMat-u prišiel na trh aj Luli Chef Midi.

Veľká rozbaľovačka bolo to, na čom som sa najviac tešila.
Ochotný kuriér priniesol pekne potlačenú krabicu a v nej som našla:

  • Luli Chef Midi,
  • odmerku s objemom 20 ml,
  • kefku na čistenie,
  • návod na použitie.

Nádoba je zvonka plastová a v spodnej časti má nožičky pre dobrú stabilitu. Vnútro nádoby je nerezové, na jej dne sú nože na mixovanie. Súčasťou nádoby sú aj rysky označujúce hladinu MIN a MAX, sú veľmi praktické, lebo zabezpečujú, že nikdy nepridáte príliš veľa alebo príliš málo tekutín. Pripravíte v ňom 450 až 600 ml jedla, čo môžete použiť ako jednu väčšiu porciu alebo rozdeliť jedlo na dve menšie porcie. 

Je to prístroj, ktorý mi úplne sadol na všetko, čo aktuálne potrebujem. Je to veľmi pekný dizajnový kúsok do mojej kuchyne, kompaktné rozmery 25 cm x 14 cm určite ocenia všetci, aj tí s menšími kuchyňami a nie veľa priestorom na uskladnenie. Mne na testovanie prišiel biely model, na výber je však aj pekný odtieň mentolovej farby, ktorý sa možno bude hodiť do vašej kuchyne viac.

Luli Chef Midi je vybavený dotykovým displejom na prednej strane, ktorý zobrazuje zostávajúci čas prípravy jedla prostredníctvom dvoch cifier. Toto je veľmi praktická funkcia a oceňujeme ju, lebo vám umožní mať jednoduchý prehľad o tom, koľko času ostáva do konca prípravy. Luli Chef Midi má ešte ďalšie šikovné a užitočné funkcie a tou je funkcia „odložený štart”  o 1-12 hodín a program na udržiavanie teploty jedla až dve hodiny po uvarení.


Vrchnák je opatrený tesnením a mriežkou, ktorá umožňuje odvod pary počas varenia. Bezpečnosť je kľúčová, takže program sa aktivuje iba v prípade, že je vrchnák správne uzavretý. Inak displej ukazuje chybové hlásenie E2, ktoré upozorňuje na potrebu správneho zatvorenia. Na vrchnáku sa tiež nachádza malý výbežok, ktorý označuje miesto, kde je možné otvoriť vrchnák.  

363068627 1252805658717590 1036236737489258208 n 363039060 252199110928066 6103904760400322013 n2

Mojimi osobnými obľúbenými funkciami sú Plant Milk, ktorý mi umožnil pripraviť vlastné rastlinné mlieko (úspora peňazí a bez pridaných chemikálií!), program Soup/Puree, ktorý je perfektný na prípravu krémových mixovaných polievok, kaší, detskej stravy a rôznych príkrmov a u detí sa favoritom stal program Cook, ktorý navarí nemixované polievky. Vďaka týmto programom môžem vytvoriť pestrofarebné a chutné jedlá pre seba aj svoje deti.

Programy, ktoré môžete pri Luli Chef Midi využiť:

  • Plant Milk vám pripraví rastlinné mlieko a tým ušetríte financie a ešte to budete mať aj domáce bez chémie, program trvá 27 minút
  • Soup/Puree pripraví krémové mixované polievky, kaše, detské výživy a rôzne príkrmy (20 minút)
  • Warm funkciu využijete a oceníte najmä pri menších deťoch - udržiava teplotu jedla na 60 stupňov 2 hodiny  
  • Cook je kratší 10-minútový program na prípravu nemixovaných polievok s kúskami zeleniny pre malých aj veľkých jedákov
  • 2-minútový smoothie program rozmixuje suroviny
  • Clean je čistiaci minútový program

Varenie v tomto prístroji ocenia aj alergici. Navaríte bez mlieka, múky a živočíšnych tukov. Jediná starosť je zadovážiť si potrebné ingrediencie.

Výhodou je nenáročnosť postupu - stačí si pripraviť suroviny, vložiť do prístroja, doliať vodu a vybrať jeden z 5 ponúkaných programov. Ak máte deti vo veku ako ja, kedy vám už alebo ešte dobrovoľne pomáhajú v kuchyni - určite si prídu na svoje pri čistení ovocia či zeleniny. Suroviny si tak môžete pripraviť vopred, odložiť do chladničky či mrazničky a potom už len vyberať a používať.

Ak by ste pre rozhodovanie potrebovali technické parametre, nech sa páči:

  • objem: 450 - 600 ml
  • napätie: 220 V
  • frekvencia: 50 Hz
  • výkon ohrevu / výkon mixovania: 650 W / 150 W
  • otáčky: 20 000 +/- 15 %
  • materiály: nerez, plast
  • farebné verzie: biela, mentolová

My sme pre účely recenzie vyskúšali 4 chutné a rýchle recepty:

Jahodovo-čučoriedkovú limonádu s citrónom

Claudinka2 Claudina2

 

Čokoládovú quinoa kašu s banánom a kokosom

Claudinka4 Claudinka3



2 rôzne smoothie príchute: grap, pomaranč, banán a jablko - banán - mrkva

 Claudinka 4  luli1

 

Ingrediencie z receptov sme si nakrájali, vložili do Luli Chefa Midi, doplnili po rysku vnútri nádoby vodu a zapli požadovaný program. Všetky 4 jedlá boli hneď určené ku konzumácii. Po dovarení vydal Luli Chef Midi zvukový signál, ktorý pípal, kým sme stroj neodpojili od elektriny.  

Osobné hodnotenie: Čo sa týka chute, milo nás prekvapila chuť quinoa kaše a na druhý deň po vybratí z chladničky bola ešte chutnejšia, keď bola vychladená. Tak skúste doma aj teplú, aj studenú verziu, ktorá vás alebo aj deti viac osloví. Smoothie sme pravdepodobne nedali úplne správny pomer (vyvážený), lebo niektoré chute prevládali, ale to chce iba prax.. A limonáda bola perfektná! Ako stvorená na toto letné obdobie!

Do Luli Chefa Midi patria iba čerstvé potraviny (bez tepelného spracovania), nakrájané na kolieska alebo kocky. Ovsené vločky používajte iba do smoothie režimu, v ďalších programoch by sa mohli v rámci programu pripáliť. V prípade kaše z ryže/pšena pridajte vždy ďalšiu ingredienciu (strúhaný kokos, sezam..). Múku nepoužívajte, tiež tu hrozí, že by sa mohla pripáliť. Na zahustenie polievky použite zemiak, prípadne červenú šošovicu. 

Luli Chef Midi je vhodný nielen pre mamičky a deti, ale aj pre jednotlivcov, ktorí si chcú udržať štíhlu líniu či pre seniorov, ktorí nezjedia toho veľa a neradi vyvárajú vo veľkom. Jedlo je zdravé, bez múky, mlieka a tukov. 

Úplne za mňa topka prístroj, treba určite vyskúšať:

  • Jedno z najväčších potešení z používania Luli Chef Midi je jeho jednoduchosť.
  • Odložený štart je super vychytávka.
  • Funkcia pre udržanie teplého jedla až dve hodiny. Stíham s deťmi na ihrisko :) 
  • Nezabudnem spomenúť ešte raz aj samočistiaci program.
  • Veľmi dizajnový kúsok (netreba schovávať do skrinky v kuchyni)
  • Ako cestovateľská rodinka sdetmi.com sme si tohto pomocníka zobrali už aj na výlet, použili ho na privátnom ubytovaní.  
  • Žiadne plytvanie jedlom a ingredienciami. 

Tento kúzelný prístroj, sa stal neoddeliteľnou súčasťou našej domácnosti, ponúka nekonečné možnosti prípravy chutných a zdravých pokrmov.

 

 

Napíšte komentár