27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Skandar je späť...a niekto brutálne zabíja jednorožcov!

Autor: MS, Foto: bux.sk, V spolupráci
skandar3

Zdroj: bux.sk

Dobrodružná YA fantasy, pri ktorej si skvele oddýchnete. Skandar sa stal vlani svetovým hitom, aj na Slovensku si získal tisíce fanúšikov a teraz prichádza nové dobrodružstvo s názvom Skandar a Prvý jazdec. Tentoraz Skandar a jeho traja priatelia musia fyriešiť desivé vraždy jednorožcov.

Skandar Smith už nemusí snívať. Dosiahol to, po čom odnepamäti túžil: jazdí na jednorožcovi a učí sa používať mágiu donedávna zakázaného elementu. Prvý ročník nebol pre nováčikov najľahší, no nikto nepočítal s tým, že v tom druhom sa na Ostrove objaví nová hrozba. Nesmrteľné divoké jednorožce niekto brutálne zabíja, tajomné proroctvo varuje pred strašným nebezpečenstvom a Ostrov začnú pustošiť živly, ktoré ho predtým formovali...
Súvisí vraždenie jednorožcov s pomstou Ostrova, ktorú predpovedá proroctvo? Má to všetko na svedomí Snovačka?

Skandarova sestra Kenna sa medzitým všemožne snaží k svojmu bratovi na ostrove pridať. Skandar je odhodlaný pomôcť jej, nech sa deje čokoľvek. Búrka sa však stupňuje a Ostrovu hrozí, že sa sám zničí... podarí sa mladým jazdcom zachrániť ho skôr, než bude neskoro?

Vypočujte si úryvok.
Z knihy číta Zuzana Jurigová Kapráliková:

Skandar a prvý jazdec je pokračovanie fantastického bestsellera, ktorý vyvolal vo svete veľký rozruch a bol preložený už do 47 jazykov!
Skandar a Prvý jazdec sa nesie v duchu jednotky. Skvele premyslený príbeh, napínavý, jedno dobrodružstvo strieda ďalšie, viac priestoru dostáva Kenna a záverečné scény vás navnadia na ďalšie pokračovanie.
A.F.Steadman má svižný, rýchly a pútavý štýl písania. Dokáže vás rýchlo vtiahnuť, vie perfektne opísať detaily, takže akoby ste ich pred sebou videli. Je to nápadité, má to drajv, nechýba mágia a celkovo atmosféra, ktorú si budete užívať v každej z 21 kapitol.

Milan Buno, knižný publicista

Napíšte komentár