28. 04. 2024 Jarmila 20°C Polooblačno

Víkend so SAV - oslava 70. výročia akadémie

20.06.2023 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 24.06.2023 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
vikend

Zdroj: FB Slovenská akadémia vied

Slovenská akadémia vied si pripomína 70 rokov od svojho vzniku.
Oslavy jubilea najväčšej vedeckej inštitúcie na Slovensku sa ponesú aj v znamení prezentácie jej výskumných tém a výsledkov jednotlivých pracovísk. Po pandemickej prestávke sa 23. a 24. júna 2023 opäť uskutoční podujatie Víkend so SAV, ktoré sa tentokrát prenesie na Námestie M. R. Štefánika pri OC Eurovea.

Deti aj dospelí sa môžu tešiť na dvojdňový festival vedy, na ktorom sa predstavia pracoviská SAV z celého Slovenska. Návštevníkov bude čakať viac ako 45 stánkov, ktoré do hlavného mesta prinesú najnovšie výskumné výsledky, interaktívne exponáty a zábavné vedecké aktivity nielen pre najmenších. Program na pódiu doplnia prednášky vedcov a vedkýň na najrôznejšie témy a diskusie.
Zažijete živé natáčanie televíznej relácie EXPERIMENT s Gregorom Marešom (RTVS) a tiež Vedecký podcast SAV naživo, kde sa moderátor Peter Boháč bude rozprávať s predsedom SAV profesorom Pavlom Šajgalíkom. V piatok podvečer o 18.30 hod sa môžete tešiť aj na večerný koncert populárnej slovenskej kapely Korben Dallas. O zábavu sa postarajú moderátori Richard Vrablec a Ivan „Binďo“ Bindas.

Napíšte komentár