27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Hrdinovia v Ružinove

15.06.2023 Autor: Laura , Foto: FB
Miesto:pred Domom kultúry Ružinov, Ružinovská 28 Termín: 18.06.2023 Mesto:Bratislava Čas:16.00 Zdroj:stránka organizátora
352272908 649356853895589 7119491466835808869 n

Zdroj: FB

V Ružinove sa uskutoční po prvýkrát udalosť s názvom "Hrdinovia v Ružinove", 18. júna 2023 pred Domom kultúry Ružinov, Ružinovská 28 o 16:00 hod. Toto podujatie ponúkne obyvateľom a návštevníkom Ružinova jedinečnú príležitosť spoznať a oceniť prácu a odvahu miestnych hrdinov - policajtov, zdravotníkov a hasičov.  

Na podujatí budú prezentované ukážky práce Útvaru zásahovej jednotky a kynológie Mestskej polície Bratislava spolu so psovodmi, čím diváci budú mať možnosť vidieť ich zručnosti a schopnosti. Zdravotníci z Červeného kríža predvedú rýchlu zdravotnú pomoc v simulovaných situáciách, aby ukázali, ako sa starajú o naše zdravie v čase núdze. Dobrovoľný hasičský zbor Bratislava - Ružinov bude demonštrovať svoje zručnosti pri zvládaní rôznych požiarových situácií a ukáže, ako sú pripravení chrániť náš život a majetok.  

Vrcholom podujatia bude koncert Hudba Ministerstva vnútra Slovenskej republiky o 17:30. Bude to jedinečná príležitosť pre obyvateľov a návštevníkov Ružinova vychutnať si vynikajúce hudobné vystúpenie.  

Hudba Ministerstva vnútra Slovenskej republiky plní v rámci rezortu úlohu protokolárneho a reprezentačného telesa. Účinkuje na všetkých oficiálnych akciách usporadúvaných rezortom, verejnými a vládnymi inštitúciami. Okrem služobného repertoáru a štandardnej literatúry pre dychový orchester tvoria podstatu ich koncertného repertoáru nové, moderné aranžmány diel starých majstrov, muzikálových a filmových melódií, skladieb swingového, bigbandového, ale aj rockového charakteru.   

Moderátorom podujatia bude Richard Vrablec, známy televízny a rozhlasový moderátor a osobnosť verejného života. Jeho charizma a skúsenosti prinesú energiu a zábavu do tohto podujatia.  

Návštevníci sa môžu tešiť aj na sprievodné podujatiaPrezentácia hasičskej techniky: Hasiči predvedú svoju techniku a vybavenie, ktoré používajú pri zásahoch a likvidácii požiarov. Budete mať príležitosť vidieť rôzne typy hasičských vozidiel a zariadení a dozvedieť sa viac o tom, ako hasiči bojujú proti ohňu a zabezpečujú bezpečnosť obyvateľstva.  

Astro show v prenosnom planetáriu: Pre všetkých milovníkov astronómie bude k dispozícii prenosné planetárium, kde si budete môcť vychutnať úžasný vizuálny zážitok z vesmíru. Táto interaktívna show vám ponúkne možnosť preskúmať hviezdy, planéty a ďalšie astrálne objekty a naučiť sa viac o vesmíre.  

Nafukovacie atrakcie: Pre deti budú pripravené nafukovacie atrakcie, ako napríklad skákacie hrady, šmýkačky a ďalšie zábavné hry.    

Vstup pre verejnosť je zadarmo.

Program:

  • 16:00 otvorenie podujatia
  • 16:15 Hasičská šou - Dobrovoľný hasičský zbor Bratislava - Ružinov
  • 17:00 Útvar zásahovej jednotky a kynológie Mestskej polície Bratislava
  • 17:30 Hudba MV SR

Sprievodné podujatia:
rýchla zdravotná pomoc v simulovaných situáciách, prezentácia hasičskej techniky, astroshow, nafukovacie atrakcie

 

 

 

Napíšte komentár