27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Deň otvorených ateliérov Mladosť

31.05.2023 Autor: Claudinka
Termín: 03.06.2023 Mesto:Trnava Čas:10.00 - 23.45 hod. Zdroj:stránka organizátora
arta dod23

Zdroj: fb ARTA

Hlásenie z továrne: Pozývame vás na druhý ročník Dňa otvorených ateliérov v ARTE, ktorého nosná téma bude "Mladosť".

Na čo všetko sa môžete tešiť?

  • Na to, že sa opäť dostanete do všetkých zákutí bývalej továrne na čokoládu a cukrovinky ARTA, ktorú zaplnili naše ateliéry. Tie vám otvoria svoje dvere, porozprávajú čomu sa venujú a na čom pracujú.
  • Na lokálnych predajcov, workshopy v Makuki, výstavu, dokument o ARTE, hudbu, detské divadlo, miničko, pletenie sietí s ukrajinskou komunitou, dobré jedlo, pohodovú piešťanskú atmosféru, afterku a veľa iného.
  • Tento rok sa budeme venovať téme mladosti, a preto pre vás chystáme malý bonbónik, a to diskusiu: "Ako vrátiť mladých ľudí naspäť do mesta?", ktorú rozhodne nevynechajte!

Harmonogram podujatia:
10:00 - 17:00 Otvorené ateliéry / lokálni predajcovia
10:00 - 15:00 vyskúšaj si kaligrafiu s Nozdrom
10:30 divadelné predstavenie JEAN FAVORITKA pre deti z dielne divadla GASPAREGO!Bicykle k Piešťanom neodmysliteľne patria, a preto u nás nemôže chýbať divadelné predstavenie o cyklistike! Príbeh jedného z najvýznamnejších francúzskych humoristov a ilustrátorov J.J. Sempého, rozpráva dojemný príbeh o priateľstve, dôvere a ješitnosti a tiež o veľkej láske k cyklistike. Hrdinom je opravár bicyklov, ktorým rozumie telom i dušou no predsa len skrýva jedno veľké tajomstvo. Predstavenie je vhodné pre deti od 6 rokov a ich rodičov. / Scenár a réžia: Ján Mikuš Dramaturgia: Jana M. Hanzelová Texty piesni: Ján Mikuš a kol. Hudba: Ľudmila Klimková Scéna a bábky: Eva Dudzíková Hrajú: Ľubomír Raši a Stanislav Štofčík
11:15 workshop akvarelu v MAKUKI ateliéri
14:00 - 17:00 Škola skateboardingu s Moonset skateboards v miničku
15:30 workshop akvarelu v MAKUKI ateliéri
18:00 diskusia na tému "Ako vrátiť mladých ľudí naspäť do mesta?" Prečo Piešťany starnú a ľudia z nich odchádzajú? Je možné spomaliť alebo úplne zvrátiť tento trend? A ako vôbec prilákať mladých ľudí do nášho mesta? Aj na tieto otázky sa budeme snažiť hľadať odpovede spolu s našimi hosťami. Diskutovať budú spoluzakladateľka a riaditeľka KKC ARTA Dominika Rusnáková, výskumníčka Rady mládeže Slovenska Katarína Čavojská, primátor mesta Piešťany Peter Jančovič, župan TTSK Jozef Viskupič a prevádzkový riaditeľ Inštitútu DEKK Hugo Gloss. Moderuje: Katarína Gregušová.
20:00 súčasný performatívny tanec v podaní študentov z VŠMU. Okrem večerného predstavenia sa objavia aj o 15:00 na dvore počas dňa!
21:30 hudobná afterka v átriu s DJ Hey Emilom!

Vstupné: 1 € a dobrovoľných viac.
Vstupným podporujete činnosť nezávislého kultúrno-kreatívneho centra ARTA.

Napíšte komentár