28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Detská móda - ako si vybrať módne dievčenské vesty?

Autor: MS, Foto: unsplash.com, Sponzorovaný obsah
eye for ebony owi1siwicai unsplash1

Zdroj: unsplash.com

Dievčenské vesty – multifunkčné oblečenie

Viete, prečo by vášmu dievčatku nemala v šatníku chýbať vesta? Pretože ide o oblečenie, ktoré využijete na viac spôsobov. Vesty pre dievčatá v zateplenej verzii sú náhradou za bundu. Oproti bunde sú oveľa vzdušnejšie a vyzerajú aj módnejšia. Absencia rukávov dáva možnosť vyniknúť spodnej vrstve oblečenia. Na jar dievčenská vesta nahradí mikinu alebo rifľovú bundičku. V tuhých mrazoch je možné dievčenskú vestu využiť ako oblečenie pod zimnú bundu.

Dievčenské vesty – výplňový materiál

Prechodné dievčenské vesty sa vyrábajú zo syntetických materiálov. Najčastejšie ide o polyamid a polyester. Oba materiály sú veľmi ľahké, čo znamená, že sú príjemné na nosenie. Ľahká dievčenská vesta je výhodou aj v prípade oteplenia. Dieťaťu nebude vesta zavadzať prehodená cez ruku a vestu je tiež možné poskladať do tašky.

Dievčenské vesty – vonkajšia ochrana

Vesty pre dievčatá sú určené na nosenie počas mesiacov, kedy častejšie prší. Znamená to, že dievčenské vesty musia mať zvonku ochranu voči premoknutiu. Dbajte na to, aby bol povrch vesty odolný voči absorpcii vlhkosti. Takéto vesty pre dievčatá  sú ošetrené hydrofóbnou impregnáciou. Bonusom navyše je, keď má vesta kapucňu.

Dievčenské vesty – veterná ochrana

Okrem dažďa hrozia na jar a jeseň poryvy studeného vetra. Ak nechcete, aby vaše dievčatko nachladlo, kúpte mu vestu so stojačikovým golierom. Vyvýšený golier vedie až k brade a chráni krk. Druhým ochranným parametrom viest pre dievčatá je zapínanie. Ideálne je zapínanie na zips, ktorého spodnú vrstvu tvorí vetruodolná léga.

Dievčenské vesty – dizajn

Malé parádnice nezaujíma, že je vesta teplá alebo že ju neprefúkne. Oveľa viac ich zaujíma vesta po stránke dizajnu. Poraďte sa pred kúpou s dcérou a dajte na jej vkus. Dievčenské vesty nájdete v módnych a pre dievčatá obľúbených farbách – ružová, fialová a vzorová tigrovaná. S rukami vo vreckách a šik nohavicami sa bude malá parádnica cítiť ako modelka.

Napíšte komentár