20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Bratislavský chlapčenský zbor v Ružinove

28.05.2023 Autor: Laura , Foto: FB
Miesto:Park Andreja Hlinku Termín: 10.06.2023 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
349312197 1297711441101336 5522350653798854876 n

Zdroj: FB

Bratislavský chlapčenský zbor, jeden z najvýznamnejších a najobľúbenejších chlapčenských zborov v regióne, predvedie to najlepšie z ich repertoáru na jedinečnom koncerte pre všetkých milovníkov hudby.  Koncert, ktorý sa uskutoční v Parku Andreja Hlinku v Ružinove, prinesie nezabudnuteľný zážitok všetkým návštevníkom.
Koncert Bratislavského chlapčenského zboru je naplánovaný na 10. júna 2023 a začne o 18:00 hodine.  Návštevníci budú mať príležitosť vychutnať si výnimočné vystúpenie od talentovaných chlapčenských hlasov, ktoré budú sprevádzať hudobné aranžmány a dirigentský um Magdalény Rovňákovej a Gabriela Rovňáka, sólo Miriam Garajová, klavír Dana Hajóssy.

Vstup na koncert je voľný, takže sa jedná o ideálnu príležitosť pre všetkých milovníkov hudby a záujemcov o chlapčenský zbor.

Park Andreja Hlinku poskytne jedinečnú kulisu, kde sa príroda stretne s hudobným umením a vytvorí tak jedinečnú a nezabudnuteľnú atmosféru.

Bratislavský chlapčenský zbor (BChZ) je spevácky zbor, ktorý vedú jeho zakladateľka ArtD. Magdaléna Rovňáková a jej syn, MgA. Gabriel Rovňák ml., PhD. Kvalitu vokálneho prejavu spevákov pozitívne ovplyvňujú hlasové pedagogičky Mgr. art. Miriam Garajová (hosťujúca sólistka opery SND) a Monika Maglayová (členka Slovenského filharmonického zboru). So zborom spolupracuje klaviristka Mgr. art. Dana Hajóssy.
Teleso vzniklo v roku 1982 na pôde Slovenskej filharmónie. V súčasnosti je súčasťou Súkromnej umeleckej školy. Zbor účinkoval s mnohými sólistami ako napr. Peter a Miroslav Dvorský, Jozef Kundlák, Peter Mikuláš, či popoví speváci Vašo Patejdl, Peter Nagy, Jožo Ráž, Helena Vondráčková, Lucie Bílá, a skupiny ako Hex, No Name a Margot. Zbor spieva v rôznych jazykoch, popri slovenčine je to napríklad latinčina, taliančina, francúzština, nemčina, angličtina, japončina, pod vedením rôznych svetoznámych dirigentov (Lenárd, Slovák, Dohnányi, Pešek, Rahbari, Parrot, Hopkins, Muti, Tate a mnohí iní).

Napíšte komentár