29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

#RozpravkovaCesta Martin, Žilina

17.05.2023 Autor: MS
Termín: 03.06.2023 a ďalšie Mesto:Martin, Žilina Zdroj:stránka organizátora

347098223 798378855011919 6561611958466099307 n

Aj vaše #Deti majú zmätok v tom, aký je pôvod rôznych rozprávok, ktoré poznajú napríklad z produkcie Disney? Snehulienku a 7 sedem trpaslíkov veru Disney nevymyslel. A mnoho ďalších sveto známych pochádza z rôznych krajín a sú pôvodom ľudovými rozprávkami daných krajín. Ako napríklad Snehulienka, ktorá pochádza najpravdepodobnejšie z Talianska a kúskom si ju privlastňujú aj Francúzi či Nemci.
Vysvetlíme a ukážeme si okrem Snehulienky aj na rôznych iných rozprávkach ich pôvod a význam. Poznáte pôvod napríklad Perníkovej chalúpky, alebo z kadiaľ sa nabrali jednorožce, či čo to vám porozpráva o slovanských rozprávkach aj potulný rozprávkár Slovien Miroslav. No a bez Harryho Pottera by to nebolo to pravé vončo, takže pre veľkáčov majú pripravený test vedomostí o tomto najväčšom príbehu o čarodejníkoch, priamo bytosti z tohto príbehu. Tí najlepší budú aj patrične odmenení.
A prídu aj sovičky a poľovníci a budeme hľadať talenty v streľbe.

Pozývame vás na jeden z našich najkrajších benefičných programov #RozpravkovaCesta, kde vám predstavíme rôzne rozprávkové bytosti a ich pôvod.

Tento krát už v troch mestách: v Martine, v Žiline a v Bratislave v krásnych mestských lesoch, pretože úplne najlepšie miesto práve pre tento program je les svojím rozprávkovým prostredím.

Deťom priblížime rozprávky a ich význam v rôznych krajinách počas cesty rozprávkovým lesom.
Na konci cesty objavia šťastný koniec (znovu tie vedomosti :0), pretože vedomosti robia náš život šťastným). môžu priniesť a prihlásiť rozprávkové knihy #OdDetiPreDeti do súťaže #NasaKnihaRozpravok a nájdu na konci cesty ešte aj benefičné #DielnickyPreDeticky.

Je pripravená aj tombola pre všetky deti, ktoré prejdu v rozprávkových maskách touto rozprávkovou cestou.

Deti napríklad uvidia aj najväčšie #PlysoveSrdce na svete vyskladané z plyšových hračiek z rôznych rozprávok, či jednu z najväčších zbierok našich rekordných medailí, kedže sme viacnásobný #SlovenskyRekordman.

Napíšte komentár