26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Čítame s najmenšími: Joga a pilates pre deti

09.04.2023 Autor: Lenka Čechvalová, Foto: starlib.sk
Termín: 20.04.2023 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
fb event joga a pilates

Zdroj: starlib.sk

Lektorka jogy Renáta Parízková predstaví cvičenia, ktoré neskôr môžete praktizovať aj doma a stráviť tak s Vašimi drobcami príjemné spoločné chvíle. Redaktorka Daniela Lysá predstaví knihy pre najmenších z Vydavateľstva Matys.

Na podujatie je potrebné si priniesť karimatku/podložku na cvičenie a pohodlné oblečenie.

PRIHLASOVANIE
Z kapacitných dôvodov je potrebné sa vopred prihlásiť na e-mail marketing@starlib.sk.

Joga, staroveká disciplína pochádzajúca z Indie, ktorá navodzuje pohodu tela, mysle a ducha, má na človeka pozitívne účinky: znižuje stres, zlepšuje, spevňuje a posilňuje kosti, svaly a kĺby, zmierňuje bolesť a pomáha dýchať pokojne, uvoľnene a zhlboka. To všetko vedie k stavu pohody a vnútorného pokoja.


Pilates je fyzická aktivita, ktorá spája štyri disciplíny - jogu, tanec, fitnes a kineziológiu. Pozostáva z cvičebného programu, ktorého cieľom je dosiahnuť rovnováhu svalov a podporiť spojenie tela, mysle a ducha. Pilates má mnoho výhod: podporuje koncentráciu, schopnosť relaxovať, flexibilitu, posilňuje svaly a kĺby.


JOGA PRE DETI A BÁBÄTKÁ
Kniha predstavuje sériu pozícií, relaxačných cvikov a hier s deťmi od 1 roka do 3 rokov, posledné strany sú venované bábätkám od 3 do 12 mesiacov. Pozície sú zoskupené podľa účelu a zoradené podľa úrovne náročnosti od najnižšej po najvyššiu.

PILATES PRE DETI
Cvičenia v knihe sú prispôsobené pre deti a sú zoradené do šiestich fyzických charakteristík: rýchlosť, sila, vytrvalosť, ohybnosť, koordinácia a rovnováha. Na precvičenie každej z nich je navrhnutých päť cvičení a relaxačná spoločenská hra. Nájdete tu aj tipy, nápady a oddychové cvičenia.


RENÁTA PARÍZKOVÁ sa venuje joge viac ako 30 rokov, je inštruktorkou 1. stupňa. Vedie pravidelné cvičenia hatha jogy, organizuje týždenné jogové pobyty.


VYDAVATEĽSTVO MATYS sa zameriava na vydávanie detských kníh. Nechajte sa vtiahnuť do čarovného sveta ilustrácií od Tonyho Wolfa, zabavte sa s najmenšími s hravými a farebnými leporelami s veselými básničkami, zahrajte sa so zvukovými knižkami a knižkami s nálepkami alebo okienkami, objavujte svet s encyklopédiami s videami či rozšírenou realitou... 

Vstup voľný.

Napíšte komentár