19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

17.diel fenomenálnej série - Denník odvážneho bojka

Autor: MS, PR správa
DOB 17

Zdroj: bux.sk

Jeff Kinney má bezbrehú zásobu fantázie a dobrodružstiev, ktoré pravidelne pripravuje smoliarovi Gregovi zo série denník odvážneho bojka. Práve vyšiel už 17.diel série – Preplnený mechúr.

Greg Heffley zisťuje, že cesta k sláve nie je prechádzka ružovou záhradou. Už mu pár pokusov stať sa nesmrteľným a slávnym nevyšlo, a to ani s pomocou kamoša Rowleayho.

Keď sa rozhodne pomáhať kapele Plný mechúr, ktorú založil jeho starší brat Rodrick, vôbec nevie, čo ho čaká. Rýchlo však zistí, že k rokenrolovému životnému štýlu patria aj takmer prebdené noci, hádky medzi členmi kapely a problémy s peniazmi.

Rodrick chce urobiť z členov kapely skutočné rockové hviezdy, ale nedarí sa mu. Fotenie  kostýmoch nedopadne dobre...a tak sa zapoja do súťaže v miestnom autosalóne: vyhráva ten, kto udrží najdlhšie na aute aspoň jednu ruku.
Viete asi, ako to dopadne.

greg3

Zdroj: bux.sk

Ďalší pokus ako možno preraziť – kapela sa rozhodne využiť sociálne siete na svoje promo. Videá o nehodách, zranenia...hmm, to nie, určite urobia dieru do sveta poriadnym hudobným klipom.
Stane sa z Rodrickovej kapely s Gregovou pomocou legenda, za ktorú sa pokladá? Alebo tá bublina praskne ako preplnený mechúr?

Preplnený mechúr je opäť vydarený diel obľúbenej série, hoci v nej Greg hrá menšiu úlohu na rozdiel od ostatných častí. Ale prihodí sa všeličo... zmrzlinové auto a pieseň kapely v uliciach... vystúpenie na streche budovy... hranie v bar micva...predaj merchu...festival. A do toho všetkého omyly, nedorozumenia, trápne situácie, nešťastné náhody.
Siahnite po novej časti Denníka odvážneho bojka a máte o zábavu postarané. Vychádza v edícii Stonožka vydavateľstva Ikar.

Jeff Kinney sa dostal na prvé miesto v rebríčku najpredávanejších autorov časopisu New York Times a v hlasovaní detských divákov televízie Nickelodeon šesťkrát získal cenu za najobľúbenejšiu knihu. Časopis Time ho zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete. Detstvo prežil vo Washingtone, D. C., a neskôr sa presťahoval do Nového Anglicka, kde spoločne s manželkou vlastnia kníhkupectvo s názvom An Unlikely Story (Neuveriteľný príbeh).

Milan Buno, knižný publicista

Napíšte komentár