19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Aké vychytávky potrebujú Supermamy pri očiste domácnosti, tela aj duše?

Autor: MS, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Jarné počasie, teplejšie dni a prebúdzajúca sa príroda nás núti prebudiť sa zo zimnej letargie a urobiť nejaké zmeny v živote. Máme chuť vypratať celý dom a zbaviť sa množstvá harabúrd, radi by sme vybehli aj do záhrady a chceme upratať aj vo svojom vnútri.  Poriadok v dome sa rád premieta do poriadku v živote. Veríme, že vám naše redakčné tipy spríjemnia a zefektívnia toto jarné "upratovanie" . Čo odporúčajú supermamy z našej redakcie? Čítajte....


Všetko v domácnosti má svoje miesto

9Kto by nechcel mať v kuchyni poriadok? Zorganizovaná domácnosť je na nezaplatenie. Každý zrazu vie kde čo hľadať a všetko má svoje miesto. No skrátka sen. Dlhšie som hľadala nalepovacie štítky, ktoré by sa mi páčili a obsahovali popisy na všetko, čo potrebujem. Vždy ma však odradil buď dizajn alebo popisky boli na veci, ktoré by som reálne nevyužila alebo nazvala úplne inak. Hľadala som niečo, čo by som si vedela jednoducho a sama editovať, prípadne aj vytlačiť. Až som to nakoniec našla!

Na stránke dragonflydesign.sk si vytvoríte vlastné personalizované štítky už za pár minút. Vyberiete si dizajn, ktorý sa vám páči a upravíte. Súbor si nakoniec stiahnete a štítky si môžete vytlačiť hneď doma na vlastnej tlačiarni alebo si ich tlač objednať. Paráda.


Super úzke zamatové vešiaky na oblečenie

Vychytavky 2023 vzor 2

Dlho som bola zaťažená na ťažké drevené vešiaky, až kým som neobjavila tieto super úzke zamatové vešiaky. V šatníku zaberú minimum miesta, nakoľko sú veľmi úzke. Najväčšou výhodou je, že sú potiahnuté materiálom podobným zamatu a tým pádom sa oblečenie a blúzky z nich vôbec nešmýkajú. Predávajú sa v balení po viacero kusov, aj v rôznych farbách, takže každej skrini môže vládnuť iná farba.
Kúpite v predajniach Jysk, Pepco alebo na internete.


Poriadok v skrini či šatníku

Vychytavky 2023 vzor 1

Tieto úložné boxy som objavila na Amazone, kde patria k bestsellerom. Dajú sa kúpiť v rôznych prevedeniach. Čo na nich oceňujem najviac je, že majú priehľadné okienko a tak hneď viem, čo skrýva ich obsah bez toho, aby som ich otvárala, či štítkovala. Boky majú pevné a dobre držia, čiže nie sú neforemné ako iné podobné úložné boxy.


Upratovanie ekologicky 

Vychytavky 2023 vzor 6

Na odporúčanie kamarátky som začala sledovať mladú Češku, ktorá robí skvelé videá s tipmi ako čistiť domácnosť ekologicky a bez hodinových príprav. Aj keď (ako matka roka) som upratovanie delegovala na ostatných rodinných príslušníkov, na tieto návody rada pozerám a inšpirujem sa, ako ekologicky vyčistiť rúru, mikrovlnku, či prihorené hrnce. Vo väčšine prípadov vám bude stačiť len ocot, sóda bikarbóna, peroxid vodíka.. Ale ako to všetko správne namiešať a použiť? Všetko je perfektne natočené a ako bonus k videám sú k dispozícii aj štartovacie balíčky so všetkým potrebným v jednom, ktoré si môžete zakúpiť a potom už len miešať podľa potreby.

Ak všetko už doma máte, mrnknite jej tipy na Instagrame, či Facebooku, oplatí sa ju sledovať - uklidproklid.eu.


Urobte si poriadok vo financiách - Spendee

Vychytavky 2023 vzor 3

Neviem, či chcem vedieť, koľko som schopná mesačne minúť :), ale už bolo načase pozrieť sa pravde do očí a urobiť poriadok aj vo financiách. Pomohla mi v tom Spendee  - BEZPLATNÁ aplikácia, s ktorou budem mať svoje financie pod kontrolou. Snáď. Nie som veľmi na tieto technické výdobytky, ale aplikácia je naozaj prehľadná a ľahko intuitívne ovládateľná. Na jednom mieste tak sledujem aj výdavky aj príjmy (tie pomenej). A už po mesiaci krásne vidím, na čom by si dávať pozor a kde by som mohla ušetriť :)


Jarné upratovanie v duši

Vychytavky 2023 vzor 9V rámci upratovania som začala aj s upratovaním v mojej hlave. Deti sú na prelome puberty a ja si začínam uvedomovať, že zdvíham hlas čoraz viac a som v úzkych, keď sa snažím s nimi komunikovať. Oslovila ma táto kniha, ktorá ma veľa skvelých odporúčaní a je písaná skúsenou psychoterapeutkou, ktorá v nej vysvetľuje dôležitú spojitosť medzi našou vlastnou výchovou a našimi rodičovskými schopnosťami. Verím, že pomocou nej sa naučím vedome zlepšovať komunikáciu s vlastnými deťmi a rozumieť im. Z časových dôvodov som siahla po audioknihe, ktorú odporúčam a môžem ju počúvať, kdekoľvek chcem - aj vo vani či aute :)

Kúpite tu.


Očistite aj svoje vnútro a skúste "Suchý február"

Vychytavky 2023 vzor 4

Zaregistrovali ste aktivitu "Suchý Február"? Ja už po funuse, ale to nevadí. Môžem si predsa vybrať akýkoľvek iný mesiac a skúsiť to. Pravidlá sú jednoduché. Celý mesiac ani kvapku alkoholu! Vďaka tomu zistím, ako dokážem svoje pitie ovládať alebo ako veľmi Prosecco ovláda mňa :). Vraj to moje chudnutie pôjde oveľa ľahšie a poďakuje sa aj peňaženka :) Tak čo? Ideme do toho spolu?
Viac info na 
suchyfebruar.sk.


Pôžitok aj pre deti

Vychytavky 2023 vzor 5Očista tela, bytu či duše platí aj pre deti. Aj ony si zaslúžia po upratovaní detskej izbičky relax vo vani, kde im doprajeme komplet "údržbu" a hodíme do vane aj pár plastových hračiek, ktoré treba "vyčistiť" :) Dieťa tak učíme poriadku, ale aj starostlivosti o seba. S penou do kúpeľa to je vždy oveľa väčšia zábava. Mäkké kopčeky peny a fantastické ovocné vône prenesú deti do sveta plného dobrodružstiev. Pena do kúpeľa s ovocnou vôňou od značky SauBär čistí citlivú detskú pokožku obzvlášť šetrne. 93 % ingrediencií je prírodného pôvodu.

Kúpite na mojadm.sk


Otvárač pre slabšie pohlavie, deti a seniorov

Vychytavky 2023 vzor 8Super vychytávka, ktorú som objavila na Amazone je tento otvárač na fľaše, zaváraniny, skrátka na všetko, čo treba otvoriť. Je to multifunkčný pomocník, s pomocou ktorého si fľaše otvoria aj samy deti, rovnako je to super pomôcka pre dôchodcov a ľudí, ktorí trpia chorobami pohybového aparátu. Teraz si s fľašou od zaváranín poradíme aj bez pomoci našich silných manželov :D


Starostlivosť o tvár ako zo salónu

Vychytavky 2023 vzor 7

Tento peeler alebo po mojom táto špachtla je super vecička. Keďže som človek lenivý a na kozmetiku chodím tak 1x do roka, toto mi to plne vynahrádza. Každú nedeľu, kedy svojmu telu doprajem komplet údržbu, siahnem aj po špachtličke a prebehnem s ňou po tvári. Čo vlastne robí táto vecička? Odstraňuje kožný maz a odumreté čiastočky kože, čistí pleť do hĺbky, zapracováva ošetrujúcu kozmetiku hlboko do pleti, maximalizuje jej efekt, zmierňuje prejavy akné a pomáha predchádzať jeho ďalšiemu vzniku, regeneruje a upokojuje podráždené miesta pleti, aktivuje tvorbu kolagénu, spomaľuje proces starnutia, redukuje vrásky a škvrny, zjednocuje tón pleti. 

Kúpite tu


Zabavte dieťa krásnou knihou -  Na koniec sveta

10

Poznáte to, akonáhle začnete upratovať, z každej strany sa začne ozývať: ,,Mamííí, mamíí!“ Ja som sa preto na toho nášho drobca pripravila. Povedala som mu, že ak tiež začne upratovať ako maminka a síce svoje knižky, nájde medzi nimi jednu úplne novú. A zabralo to! Tentokrát som mu tam schovala knižku od slovenskej autorky Zuzky Štelbaskej. V knižke sa nielenže nachádzajú krásne ilustrácie, ale má aj formu leporela. Knižka Na koniec sveta rozpráva príbeh o malom eskimáčikovi Yukovi, ktorému mamička večer rozprávala príbehy o mieste, kde sa končí svet. Yuko sa rozhodol, že toto miesto nájde. Vydá sa tak na dlhú dobrodružnú cestu. Po ceste stretne veľa zvieracích kamarátov ako pižmoňa, soba baaj, polárnu líšku no ani jeden z nich nevie, kde sa koniec sveta nachádza. Možno mu nakoniec poradí veľká biela medvedica. Čo myslíte, nájde napokon Yuko koniec sveta?

Kúpite na albatros.sk 


Ako na hebké ruky po upratovaní

12

Či už upratujete svoj život ako taký alebo svoj byt, dom, záhradu, mať poruke mydlo je k nezaplateniu. Ja používam raz tekuté, raz tuhé, podľa nálady a čo mi v obchode padne do oka skôr. Ale ako správna eko-matka si chodím tekuté mydlá čapovať. Na pranie v rukách si však neviem predstaviť nič iné ako tuhé mydlo. A aj po upratovaní si najčastejšie umyjem ruky mydlom - tuhým vegánskym krémovým Creme Care. Toto mydlo vonia úplne rovnako ako ten klasický originálny Nivea krém a mňa vracia tou vôňou zakaždým do detstva. Mama tým voňala. A navyše po umytí zanecháva pokožku hebkú, vláčnu a hydratovanú. A hor sa na výživný krém!

Kúpite na nivea.sk 


Krémom na ruky proti starnutiu

11

Neviem ako vy, ale ja mám vždy po upratovaní veľmi suché ruky. Preto ako prvú pomoc proti suchým rukám hneď použijem môj krém na ruky od NIVEA. Vedeli ste, že pokožka na rukách je jemnejšia ako na tvári a preto starne najrýchlejšie? Pri upratovaní by ste preto mali vždy používať rukavice ako ochranu proti čistiacim prostriedkom, ktoré pôsobia na pokožku rúk agresívne - vysušujú ju a poškodzujú. Musím povedať, že krém na ruky mám na nočnom stolíku a snažím sa ruky krémovať pravidelne, ale rutinu ako pri umývaní zubov ešte z toho urobenú nemám. Ale, nevzdávam sa! Najradšej mám krémy, ktoré sa vpijú do pokožky a nezanechávajú mastný film. Aktuálne by ste na mojom stolíku našli výživný krém Intensive. Bohaté vegánske zloženie s prírodným mandľovým olejom, bambuckým maslom a typickou vôňou krému NIVEA moje ruky chráni, ošetruje a intenzívne ich vyživuje až na 24 hodín. 

Kúpite na nivea.sk


A aby sme nezabudli!

Ani naše informačné „smeti“ by nemali ostať nepovšimnuté.  Začala som e-mailovými schránkami a vymazala staré e-maily, ktoré nepotrebujem. Následne som sa odhlásila z newslettrov, ktoré pre mňa nemali hodnotu a notifikácií. Pozrela som sa na zúbok aj dátam, ktoré archivujem a našla som milión MP3-jok z roku pána, aplikácie, ktoré nepoužívam, kopec zbytočných dokumentov a o fotografiách, či obrázkoch radšej pomlčím. Mazala a sťahovala som na externý disk celý deň :)) Snáď raz príde čas aj na fotoknihy, ktoré mám v pláne už niekoľko rokov. :) Nakoniec som vyčistila kôš a hlavne zmenila heslá na stránky, ktoré pravidelne navštevujem!

Prebehla som aj sociálne siete a zrušila sledovanie stránok, ktoré mi nič neprinášali a žiaľ odstránila zopár priateľov, s ktorými ma už nič nespájalo. 

A jarná očista je zavŕšená :)

Ďalšie tipy nájdete v našej rubrike - Vychytávky

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár