29. 04. 2024 Lea 24°C Jasno

Prečo kúpiť dieťaťu teplé zimné topánky?

Autor: MS, Foto: ccc.eu, PR správa
detske zimne topanky

Zdroj: ccc.eu

Sú hrejivé, komfortné a natoľko odolné, že zvládnu aj náročné podmienky nosenia v prípade detských používateľov. Také by mali byť ideálne zimné topánky pre vaše ratolesti. Prečo by ste im mali dopriať kvalitnú a poriadnu obuv na zimu? To sa dozviete v našom článku. Prevedieme vás základmi, čo by mali topánočky pre najmenších spĺňať.

Deti milujú zimné prázdniny, radovánky v snehu a veselé hry vonku. Aby ste svojim ratolestiam zaistili bezstarostnú  a bezpečnú zábavu, je dôležité vybrať im ako vhodné oblečenie, tak aj spoľahlivú zimnú obuv. Detské zimné topánky s protišmykovou podrážkou sú povinným kúskom zimnej výbavy.

Výhody outdorových detských modelov 

Zimné topánky pre mladých objaviteľov, ktorí s obľubou trávia čas na čerstvom vzduchu by mali spĺňať určité kritériá. Výlet do hôr, prechádzka po parku, stavanie snehuliaka, guľovačka alebo iné hry na detskom ihrisku - počas týchto aktivít potrebuje vaše dieťa pocit pohodlia, stability a uchovať si chodidlá v teple. Na trhu je dostupných veľa modelov v rôznych štýloch, ktoré zaujmú detské oko a dodajú tieto aspekty. Najlepšie je, ak je zvršok vyrobený zo syntetického nepremokavého materiálu, prípadne kože, aby dobre izoloval teplo. Takto sa nemusíte obávať, že vaše dieťa počas hrania prechladne. Ak nie je zvršok z prírodnej kože, je dobré ak aspoň vnútorná stielka je a tým je pre detské chodidlo omnoho mäkšia a pohodlnejšia. Prírodná koža je zároveň garanciou dokonalého prispôsobenia sa chodidlu a optimálnej termoregulácie. Prieniku vlhkosti do vnútra topánky zabraňujú pevné švíky a impregnovaný materiál. Čím vyšší strih, tým lepšie. Vysoký strih lepšie stabilizuje chodidlo v členku, čím sa zároveň eliminuje riziko úrazu a aj lepšie tepelne izoluje. O bezpečnosť vášho dieťaťa sa postarajú protišmykové podrážky z vysokokvalitného materiálu, zaručujúce tlmenie nárazov a dobrú priľnavosť aj na zľadovatelom povrchu. 

Dôležitá je aj správna veľkosť

Ak deťom kupujete aj špeciálne topánky do snehu, je potrebné vybrať správnu veľkosť. Väčšina rodičov zvolí obuv radšej o číslo väčšiu, ako je potrebné. Nakupovanie detskej obuvi s rezervou býva najčastejšou chybou, akej sa rodičia dopúšťajú, pretože môže mať negatívny dopad na vývin chodidla a tým aj zdravie dieťaťa. Detské zimné topánky by mali sedieť presne a zároveň poskytovať detskému chodidlu určitú voľnosť. Určite nesmú nikde tlačiť, pretože detské nohy sú oveľa citlivejšie a pohodlie vašej ratolesti by malo byť prvoradé. Chodidlo zmerajte najskôr na papier a potom si už len údaj porovnajte s veľkostnou tabuľkou. Ideálne však je obuv fyzicky vyskúšať priamo v predajni. Ak hľadáte topánky na zimu pre svoju ratolesť, snehule pre deti budú skvelou voľbou. Sú teplé, mimoriadne pohodlné, zaisťujú stabilitu, znižujú riziko úrazu a navyše sa vyznačujú nadčasovým dizajnom. Dievčatá aj chlapci dnes majú na výber veľa zaujímavých a moderných modelov, ktoré dodávajú nohám oporu a kladú dôraz na bezpečnosť a pohodlie.

Ak hľadáte kvalitnú a nadčasovú obuv, navštívte predajne CCC. Či už osobne alebo kliknite na eshop www.ccc.eu/sk. Zo širokého výberu zimnej obuvi pre deti i dospelých si určite vyberiete ten správny pár.

 

Napíšte komentár