27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Decembrový program v Baterkárni

26.11.2022 Autor: Claudinka
Termín: 31.12.2022 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
baterkaren foto

Zdroj: FB Baterkáreň - prírodná kozmetika a drogéria, kurzy, swapy a reuse centrum

 Aj v mesiaci december nás čaká v Baterkárni bohatý program. Tešiť sa môžete na pravidelné týždne a SWAPy v reuse centre a množstvo kurzov v priestoroch Zdieľanej dielne. Okrem toho bude pre vás pripravený Barter Market vo vianočnej edícii.

3.12. Mikulášsky  SWAP detského oblečenia a doplnkov (10:00-12:00)
Byť rodičom znamená utrácať nemalú čiastku na hračky a oblečenie, z ktorého aj tak za pár rokov vaše dieťa vyrastie. Príďte vybrať vašim deťúrencom teplý svetrík, pančuchy či čiapku z druhej ruky na mikulášsky swap detského oblečenia a doplnkov. Kúsky z druhej ruky sú často ako nové a ich kúpou šetríme nielen prírodné zdroje, ale aj tie vlastné.

VSTUPNÉ: 0€, hradia sa odnesené veci - 1ks/1-2€. Samozrejme, stále môžete priniesť aj veci na výmenu, ktoré sú  čisté, funkčné a kompletné, v množstve max 1 bežná taška (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame).

6.12. - 10.12. Mikulášsky týždeň detského oblečenia
V priestoroch nášho komunitného reuse centra môžete počas tohto týždňa venovanému vašim najmenším nájsť oblečenie, obuv i rôzne doplnky. Neminiete ani veľa peňazí, keďže vecičky si u nás budete môcť osvojiť za symbolický príspevok, ktorý putuje na podporu a činnosť nášho OZ SaUvedom. V tomto týždni môžete detské oblečenie rovnako priniesť v množstve max 1 bežná taška (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame).

7.12. Kurz pre deti: Výroba vianočných pečiatok a zdobenie baliaceho papiera (15:00-16:30)
Príďte si s vašimi deťmi vyskúšať, ako jednoducho a hravo si vieme vyrobiť pečiatky z materiálov, ktoré máme doma. Vyrábať budeme z korkových zátok a z kurzu si deti odnesú dve vlastnoručne vyrobené pečiatky s vianočným motívom. Hotovými pečiatkami si deti ozdobia baliaci papier, do ktorého môžu zabaliť drobnosť pre súrodenca, rodičov  alebo starých rodičov.

Cena: 10 €
V cene kurzu je zahrnuté lektorné, pitný režim a materiál na výrobu.
Kurz je vhodný pre deti od 4 rokov. 

10.12. Vianočný Barter Market (10:00-12:00)
Druhý decembrový víkend vám prinášame obľúbený Barter Market, tentokrát vo vianočnej edícii. Uskutoční sa 10.12. od 10:00-12:00 v priestoroch Baterkárne. Súčasťou Barter Marketu budú workshopy, na ktorých si vyrobíme vianočné ozdoby z prírodných materiálov. Príďte stráviť príjemné dopoludnie pri káve či teplom čaji, zatiaľ čo sa vaše deti zahrajú v detskom kútiku. Vianočný Barter Market je skvelým spôsobom, ako dať šancu darčekom z druhej ruky a tak spraviť tieto Vianoce o niečo udržateľnejšími. Na Barter Markete nájdete širokú ponuku vecí z druhej ruky z nášho reuse centra. Ukážme spoločne, že darčeky z druhej ruky nie sú o nič horšie a Vianoce s nimi naberajú nový rozmer.

13.12. - 17.12.Pravidelný týždeň hračiek a hier
Deti sa dokážu s jednou hračkou hrať len krátku dobu a potom ich to dokáže omrzieť. Je to jeden z najlepších darčekov, ktorý dokáže vyčariť úsmev. Deti dokážu veľmi rýchlo vyrásť a to nielen z oblečenia, ale aj z hier. Počas tohto týždňa si môžete odniesť rôzne hračky alebo spoločenské hry za symbolické príspevky a tie nepotrebné, s ktorými sa už vaše deti nehrajú do reuse centra prinášať (max. 15 ks, väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame). SWAP je vhodnou príležitosťou ako nájsť darček z druhej ruky, ktorý pod stromčekom poteší rovnako ako nový. Stačí nás navštíviť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom.

14.12. Pravidelný SWAP kníh (11:00-17:00)

Ste milovníkmi kníh? Na našom SWAP-e si môžete povymieňať knihy, ktoré už nečítate, za knihy od iných návštevníkov. Príďte si vybrať z políc nášho reuse centra poklady v podobe kníh, ktoré potešia vás alebo vašich blízkych. Swap kníh môže byť skvelou príležitosťou, ako nájsť originálny darček v podobe knihy, ktorým potešíte blízku osobu na Vianoce.

VSTUPNÉ - 0 € Platíte za to, čo si odnesiete - 1ks/1-2€. Tieto symbolické príspevky nám pomáhajú rásť. 

17.12. Pravidelný SWAP hračiek a hier (10:00-12:00)
Chcete potešiť svoje deti hračkou či hrou? Na SWAP-e nájdete širokú ponuku hračiek a hier za symbolické príspevky. Vaše symbolické príspevky putujú na podporu aktivít nášho občianskeho združenia SaUvedom. Ak sa u vás doma nájdu funkčné a kompletné hračky a hry, sktorými sa už nehráte, ale spravili by radosť  niekomu inému, môžete ich priniesť, v max počte 10 ks (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame). Hračky a hry z druhej ruky sú skvelým spôsobom ako šetrne obdarovať vaše deti na Vianoce - šetrne k životnému prostrediu a aj k financiám.

 VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1ks/1-3€.

17.12. Vianočný kurz PRE DETI: Výroba pečiatok a zdobenie baliaceho papiera (10:00-11:30)
Príďte si s vašimi deťmi vyskúšať, ako jednoducho a hravo si vieme vyrobiť pečiatky z materiálov, ktoré máme doma. Vyrábať budeme z korkových zátok a z kurzu si deti odnesú dve vlastnoručne vyrobené pečiatky s vianočným motívom. Hotovými pečiatkami si deti ozdobia baliaci papier, do ktorého môžu zabaliť drobnosť pre súrodenca, rodičov  alebo starých rodičov.

Cena: 10 €
V cene kurzu je zahrnuté lektorné, pitný režim, materiál na výrobu a dobrá nálada.
Kurz je vhodný pre deti od 4 rokov.

27.12 - 31.12 Vianočný Bazárik v Baterkárni
Počas tohto týždňa nájdete v priestoroch reuse centra stálu ponuku oblečenia pre dospelých a deti, hračky, rôzne dekorácie a predmety do domácnosti. Dajte šancu veciam z druhej ruky, ktoré sú často ako nové a šetrite spolu s nami nielen prírodné zdroje, ale aj tie vlastné. Príspevky za odnesené veci z reuse centra putujú na podporu nášho občianskeho združenia SaUvedom.

31.12. SWAP Bazárik v Baterkárni (10:00-12:00)
Potrebujete vymeniť kúsky oblečenia v šatníku alebo hľadáte originálny kúsok riadu v podobe hrnčeka alebo šálky? Naše reuse centrum je plné takýchto pokladov, ktoré nájdete na sobotnom swape. Jednotlivé kusy si môžete osvojiť za symbolické príspevky, ktorými podporíte činnosť nášho občianskeho združenia SaUvedom.
 VSTUPNÉ: 0 €, hradia sa odnesené veci - 1ks/1-3€.

Napíšte komentár