27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Predvianočné prípravy Matky roka

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Už ste písali Ježiškovi?  Naše deti už od septembra behali so zoznamom, čo všetko by si už aj hneď priali. Moja odpoveď  vždy bola: Napíš Ježiškovi! a mala som ich z krku. To som však nečakala, že ony si to fakt poctivo lepili či kreslili na papier zvaný "List Ježiškovi", ktorý mi slávnostne prišli ukázať minulý týždeň. A nebol len jeden. Z jedného listu bolo niekoľko stránok :D A tak som zasiahla - výchovne. Taký dlhý list Ježiško predsa nemá čas čítať! Musíte ho skrátiť len na jeden papier a nechať tam len to, čo si naozaj želáte. 
Medzičasom som si prečítala ich zoznamy a nerozumela som ani slovo. Ako keby písali v nejakom IT kóde. Niečo ako bla bla hatchimals, bla bla Bot X, Exost 360 Cross, bla bla bla, Enchantimals....:D

Chytila ma panika, že by bolo na čase začať s predvianočným upratovaním. Chystala som sa umyť okná a bum v tom sa schladilo a začalo snežiť. No nechám si ja ruky zamrznúť pre okná? Už sa mi ani nezdali také špinavé. Do jari vydržia :)

Užite si predvianočné obdobie bez stresu a inšpirujte sa mojimi tipmi.

Menovky nielen na oblečenie

 

Vychytavky VZOR 7

Naše deti sú špecialisti na strácanie, zabúdanie a zámenu vecí a oblečenia. Bežne sa naše kúsky oblečenia objavili v batôžku iných detí a naši bežne nosievali domov cudzie mikiny, dresy, vrecúška ...
Objavili sme však super vychytávku, ktorú ocenia všetky mamičky a to PEČIATKU NA OBLEČENIE - MAMACHICK. Pečiatka na oblečenie je personalizované a deti si ju navrhli samé. Vybrali si dizajn, zadali meno, zvolili obrázok, farbu atramentu a nakoniec aj sami pečiatkovali.
Keďže na tmavom oblečení, nie je pečiatka moc viditeľná, objednali sme si hneď aj nažehľovacie menovky na tmavé oblečenie. Jedna investícia, ktorú budeme využívať roky. Oblečenie sme už prali niekoľkokrát a zatiaľ nám farba pekne drží. Pečiatky využívame aj keď idú deti na školský výlet, do školy v prírode aj pri športových krúžkoch, ale aj doma, pri kúskoch, ktoré mali deti rovnaké. Jednoducho super vychytávka pre mamičky.....Sú roztomilé a naše deti nimi razítkujú úplne všetko, aj ponožky :))

Kúpite na mamachick.sk

Jesenné chrumkanie pre deti

3

My matky to poznáme. Pri deťoch treba ísť z domu s celou výbavou. Keby sa náhodou zašpinil, keby sa náhodou chcel hrať s autíčkom, keby bol smädný, keby bol hladný, keby mu bola zima...atď. A tak mám tašku plnú zásob na situácie "keby". Takto sa mi do tašky dostali aj dmBio špaldové sušienky s datľovým pyré. Sú v tvare zvieratiek a tak pri jedení máme aj zábavu. "Mami, aha, papám ježka!" :)

Špaldové maslové sušienky s datľovým pyré zn. dmBio sú vhodné pre deti od 3 rokov. Sú skvelým občerstvením medzi hlavnými jedlami doma aj na cestách. Len prirodzená chuť bez pridaných aróm a 100 % bio kvalita.

Kúpite na mojadm.sk


Vianočná čokoláda ako darček 

1

Neodmysliteľnou súčasťou Vianoc u nás doma sú maškrty a hlavne čokoláda. Potrpíme si na kvalitu a radi podporíme slovenských výrobcov. Dostali sme tip na maškrty od firmy Čokodar. Keď som uvidela ich ponuku, nevedela som si vybrať. Ochutnali ste už niekedy perníkovú čokoládu? Ani ja nie, až do chvíle, kým som ju neobjavila u nich v eshope. Perfektná! Ale najviac ma očarila ponuka originál vianočných čokolád s milým prianím, v darčekovom balení a v top kvalite. Slogan firmy neklame, naozaj sú to čokoládky s dušou. Neodolala som a kúpila hneď ako darčeky pre kolegynky v práci a deťom pre pani učiteľky. Mňam. Žijeme len raz a maškrtiť sa občas musí..

Vianočné čokolády nájdete na cokodar.sk


Zábavná knižka od slovenských autorov:Kráľovstvo plchov - Princ

Vychytavky VZOR 1Ak hľadáte vtipnú detskú knižku plnú dobrodružstva a mágie – máme pre vás super tip. Knižka od slovenských autorov - Kráľovstvo plchov: Princ je plná humorná situácií a nielen to. Ako v každej dobrej knižke ani tu nie je núdza o humorné a dobrodružné situácie. Morské prasiatko Párok je lenivý a veľmi naizaj veľmi chlpatý domáci maznáčik. Všetkým musí dookola vysvetľovať, že hoci je morské prasiatko, nemá naozaj nič spoločné s prasiatkami a more ešte nikdy v živote nevidel. Raz sa so svojou ľudskou rodinkou vyberie na výlet do hôr a ani vo sne by mu nenapadlo, že sa púšťa do najväčšieho dobrodružstva svojho života! Akého? To sa dozviete keď si túto úžasnú knižku prečítate:)

Kúpite na albatros.sk


 

Adventný kalendár, ktorý spríjemní čakanie na Ježiška 

Vychytavky VZOR 4

Zvyknete kupovať každý rok rovnaký adventný kalendár či ho meníte každý rok? Odkedy manžel v robote "nefasuje" pre deti kalendáre, snažím sa vymyslieť v tomto období niečo iné, nech idem trošku s dobou. Také tie klasické kalendáre s malými kúskami čokolády vždy v inom tvare už mojich puberťákov nenadchnú, skôr naopak, v januári potom roztápam ich kalendáre a robím polevu na koláč. Tento rok som siahla nie po sladkom prekvapení, ale niečom užitočnejšom. Kozmetické výrobky. Poviete si, veď ich máte doma až až, ale moja dospievajúca dcéra bola nadšená, keď tento nový adventný kalendár zbadala. Každý deň do Vianoc bude mať malé wellness Vianoce a tým pádom dostane na Vianoce už iba nejakú drobnosť, čo si sama želala, pyžamo a papuče. A takto mám aspoň ju vybavenú :) a ešte urobí aj niečo pre seba a svoju pleť, keďže pleťových masiek, sprchových gélov, šampónov a mliek nikdy nemá žena dosť.

Rozprávkový adventný kalendár nájdete na nivea.sk


Na krásu aj liečbu

Vychytavky VZOR

Zima ide ruka v ruke s častými nádchami a virózami. A moje dieťa je aj alergik na roztoče a tak vždy, keď sa začne v bytoch kúriť, máme problém. Málo slnečného svetla a striedanie výrazne odlišných interiérových a exteriérových teplôt zas neprospievajú mojej pleti. Práve vtedy nám ako pomoc pri prechladnutí aj ako vzpruha pre moju unavenú pleť pomáha inhalačná tvárová sauna Orava FI-120 AP.

Stačí do nej nabrať vodu, pridať vonnú arómu alebo bylinky, zapnúť a potom si už len vychutnávať ozdravné a skrášľujúce okamihy. Už 10 až 15 minút saunovania efektívne uvoľňuje nosové a čelové dutiny a pomáha nám pri liečbe horných dýchacích ciest. Saunovanie tváre navyše dôkladne prekrví pokožku, hydratuje ju do hĺbky a obnoví jej svieži vzhľad. Orava FI-120 AP obsahuje okrem násadca na tvárovú saunu aj samostatný násadec na nos, takže podľa potreby môžete využiť jeden alebo druhý. 

Kúpite na orava.eu


Pomocník, ktorý sa teraz hodí

Vychytavky VZOR

Skvelý pomocník, maličký, skladný, viem si nastaviť aj intenzitu, respektíve hrúbku mletia. Už nekupujem mletý mak! Držím si mak v mrazáku a kedykoľvek treba, nameliem ja alebo deti. Následne iba opláchnem, fakt minúta a máme čerstvo namletý mak. Ak sa chystáte piecť makové koláče na Vianoce určite ho oceníte.

Kúpite na eshop.tescoma.sk


Darčeková sada plná krémovej starostlivosti

Vychytavky VZOR 5

A máme tu ďalší tip z rady kozmetických výrobkov a to klasickú sadu, ktorú darujete vždy niekomu, komu neviete, čo máte darovať a dúfate, že ho kozmetika poteší. Je to na štýl bonboniéry a kávy k narodeninám či meninám. Existujú samozrejme aj výnimky, ktoré sa danej veci potešia, ale musíte samozrejme trafiť značku kozmetiky, ktorú obdarovaný používa. Ale z tejto sady labello používajú dovolím si tvrdiť skoro všetci celý národ. Nepoznám človeka, ktorý labello nepozná a niekedy nepoužíval, je to niečo ako bryndzové halušky v gastronómii. A zvyšné produkty, ak nevyužijú, je vďačné rozdeliť po rodine, keďže každý má rád a používa niečo iné. Niekto používa telové mlieko, ďalší zase guľôčkový antiperspirant. A tak majú potom pod stromčekom radosť všetci :)

Viac info na nivea.sk


 

Vianočné hebučké obliečky na posteľ

Vychytavky VZOR 2Každé Vianoce si ulietavam na nových obliečkach na posteľ alebo pyžame. Je to taká moja tradícia. Aj keď nie zakaždým nakúpim, vždy to aspoň preskúmam a poobzerám, ktoré by sa nám hodili. Tento rok sa mi žiadalo niečo hrejivé mäkučké s vianočným motívom. 
Obliečky z mikroflanelu sú krásne mäkké a hrejivé - ideálny spoločník do zimných nocí pre malých i veľkých zmrzlíkov. Mikroflanel rýchlo schne, nemusí sa žehliť ani sa nekrčí a je šetrný aj k citlivej pokožke. Obliečky sú z oboch strán rovnaké a majú praktické zapínanie na zips.

Kúpite tu


Ďalšie tipy od našej Matky roka nájdete v našej rubrike - Vychytávky Matky roka

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár