27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

GivingTuesday v meste Prešov

20.11.2022 Autor: Zuzka
Termín: 29.11.2022 Mesto:Prešov Zdroj:stránka organizátora

i 6895982

Mikuláš v Prešove prinesie dobro a lásku: Mesto Prešov sa opäť zapája do kampane #GivingTuesday
 
Na Deň sv. Mikuláša si všetky deti čistia čižmičky a zvedavo čakajú, čo im Mikuláš prinesie. V Prešove bude aj tento rok Mikuláš rozdávať dobro a sladké prekvapenia.

V súčasnej situácii sa mnoho rodičov trápi nad tým, ako pre zlú finančnú situáciu potešiť svoje deti. Mesto Prešov sa preto opäť zapája do kampane #GivingTuesday a na Deň sv. Mikuláša opäť vyčarí úsmev na tvárach detí i rodičov.

Prešovčania môžu tento rok v rámci zbierky #GivingTuesday venovať teplé čiapky, rukavice, šály, ktoré zahrejú ľudí v núdzi a tiež sladkosti. Všetky vyzbierané veci a sladkosti budú rozdelené tak, aby potešili dospelých aj deti, ktorých rodičia sú v ťažkej finančnej situácii. Vyzbierané čiapky, šály, rukavice a sladkosti však potešia a pomôžu aj hendikepovaným ľuďom, dospelým a seniorom.

Zimné čiapky, rukavice, šály alebo sladkosti je možné doručiť do konca novembra do kancelárie prvého kontaktu (Jarková ul. 26) alebo kancelárie sociálneho poradenstva (Jarková ul. 24) na MsÚ v Prešove v čase úradných hodín.

Ak máte chuť pomôcť, neváhajte a staňte sa na chvíľku Mikulášom aj vy. Mestský úrad v Prešove môžete kontaktovať aj v prípade, ak vo svojom okolí poznáte rodinu s deťmi, jednotlivca, osobu ŤZP, osobu v hmotnej núdzi, seniora či invalidného dôchodcu, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii 

Ak poznáte rodičov detí, ktoré chcete potešiť, návrhy môžete posielať na tieto adresy:

  • Bc. Milada Antušová, gestorka referátu starostlivosti o deti a rodiny (e-mail: milada.antusova@presov.sk, tel.: 051/3100 556)
  • Mgr. Janka Molitorisová, odborná referentka (e-mail: janka.molitorisova@presov.sk, tel.: 051/3100 558)
  • Mgr. Dominika Pirčová, odborná referentka (e-mail: dominika.pircova@presov.sk, tel.: 051 3100 524)
  • PhDr. Jana Zakarovská, gestorka referátu starostlivosti o zdravotne postihnutých a seniorov (e-mail: jana.zakarovska@presov.sk, tel.: 051/3100 527)
  • PhDr. Katarína Kvokačková, odborná referentka (e-mail: katarina.kvokackova@presov.sk, tel. : 051/3100 553)
  • Ing. Daniel Milenovský, referent (e-mail: daniel.milenovsky@presov.sk, tel.: 051/3100 553)

Tento rok pripadá sviatok štedrosti Giving Tuesday na 29. november. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti.

Napíšte komentár