21. 09. 2024 Matúš

Vianočné trhy v Poprade

20.11.2022 Autor: Zuzka
Termín: 17.12.2022 a ďalšie Mesto:Poprad Zdroj:stránka organizátora

Vianocny jarmok

Mesto Poprad srdečne pozýva tvorcov a obdivovateľov ľudového umenia a remesiel na XIX. ročník Tradičného Vianočného Jarmoku .

Po dvojročnej nútenej prestávke sa na naše námestie vracia v poradí už XIX. ročník tradičného Vianočného jarmoku, ktorý sa bude konať od 14.12 do 17.12.2022.

Ide o jedno z najpríťažlivejších a najnavštevovanejších predvianočných podujatí nielen v Poprade a blízkom okolí, ale patrí i medzi najkrajšie vianočné udalosti v našej krajine. V tomto roku sa môžu návštevníci Vianočného jarmoku tešiť až na 155 stánkov s občerstvením, vianočnými dobrotami, tradičnými ľudovými výrobkami a iným vianočným sortimentom.

Námestie sa tento rok zaplní stánkami už od Vajanského ulice (Podtatranské múzeum) a predajcovia nebudú chýbať ani na nádherne vyzdobenej Ulici 1. mája.

Na všetkých návštevníkov čakajú dobroty ako vianočný punč, medovina, rôzne druhy vín, zemiakové špirály, langoše, trdelníky, street food, tradičné údeniny, koreniny, cesnak, chilly papričky, údené ryby, bylinné produkty, domáce sirupy.

Zakúpiť si budete môcť výrobky z prútia, dreva, vianočné ozdoby, vianočné stromčeky, perníky, ručne maľované sklo a keramiku, klobúky, drevené varechy a pod.

V niektorých zónach námestia spestria program svojimi vystúpeniami aj ľudoví umelci.

To všetko spolu s bohatou a výnimočnou vianočnou výzdobou vytvorí na popradskom námestí jedinečnú atmosféru Vianoc.

 

 

Napíšte komentár