26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Akú knižku darovať deťom pod vianočný stromček?

Autor: Danka, V spolupráci

Pod žiadnym vianočným stromčekom by nemala chýbať aj knižka pre deti! Môže ňou byť rozprávková knižka, leporelo, knižka na tvorenie alebo encyklopédia, ktorá obsahuje všetko to, čo dieťa zaujíma. Možností je veľa a preto je aj ťažké vybrať to NAJ. V spolupráci s vydavateľstvami vám preto prinášame knižky, ktoré tento rok patria medzi ich naj. Určite si vyberiete!

Veľká detská encyklopédia

5Odporúčaný vek: od 9 rokov

Ak sa vaše deti stále na niečo pýtajú, ak ich zaujíma všetko možné, toto je kniha, ktorá vám pomôže! Nadupaná encyklopédia je plná zaujímavostí a faktov s nádhernými ilustráciami a fotografiami! Táto kniha obsahuje viac ako 250 kľúčových tém. Prináša tisícky úžasných zaujímavostí a neuveriteľných faktov o prírode, vede, vesmíre, dejinách a mnohom ďalšom. Každú stránku oživujú krásne ilustrácie, farebné mapky a pôsobivé fotografie. Veľká detská encyklopédia je inšpirujúcou a informačne nasýtenou knihou plnou zázrakov sveta, ktorá zaujme deti všetkých vekových kategórií.

Kúpite tu.


Vraniak Albín

1Odporúčaný vek: od 6 rokov

Všetci chceme, aby z našich detí vyrástli slušní a dobrí ľudia, ktorí sú ochotní pomáhať. Taký je aj vraniak Albín, hrdina tejto knižky, ktorá je inšpirovaná príbehmi držiteľov ocenenia Biela vrana. Albín bol obyčajné vranie mláďa. Nemal žiadne superschopnosti, šantil a vystrájal s kamarátmi a niekedy sa aj dosť bál. Najviac ho však trápilo, keď niekomu ubližovali. Jedného dňa, keď sa chudákovi Škrupovi prihodil v triede trapas, Albín sa ho pred celým kŕdľom odvážne zastal. Vtedy sa mu na chvoste objavilo prvé biele pierko... „Odvahu? Tú predsa máš, Albín. Už niekoľkokrát si sa postavil za to, čomu si veril. Aj odvážni majú strach, len ho dokážu prekonať.“ Toto je kniha o to, že biele vrany sú stále medzi nami! Príbeh o odvahe v každom z nás. 

Kúpite tu.


Magnetická kniha Janod Rozprávky

315282436 3399678203601537 1809409378312424828 n2

Odporúčaný vek: od 3 rokov

Vedeli ste, že rozprávky nemusia deti čítať iba z klasickej knihy alebo pozerať v televízore? Francúzska značka Janod vytvorila sériu magnetických kníh vhodných pre deti od 3 rokov, ktoré majú u detí veľký úspech. Ktorá rozprávka je u vás doma najviac obľúbená? V magnetibooku nájdete Červenú čiapočku, Malú morskú vílu, vlka, Snehulienku, Kocúra v čižmách, vílu, princa, trpaslíka, ježibabu, princeznú... Zabavte deti skladaním obrázkov z magnetických dielikov podľa predlohy alebo podľa vlastnej fantázie. Magnetická kniha Rozprávky je krásna vzdelávacia hračka, ktorá obsahuje predlohové karty a magnetky, pomocou ktorých sa na magnetické pozadie knihy vytvára obrázok podľa vybranej karty. Táto hračka je veľmi obľúbená aj na dlhých cestách autom alebo lietadlom. Vďaka svojmu praktickému baleniu sa jednoducho prenáša. Rôzne ďalšie motívy magnetických kníh - dopravné prostriedky, dinosaury či ročné obdobia ako aj iné zdravé a kvalitné hračky nájdete v eshope KIDMANIA.SK.

Kúpite tu.


Na koniec sveta

2

Odporúčaný vek: od 1 roka
Ilustrátora Adriána Macha hádam netreba ani predstavovať. Jeho veľrybka Gerda je obľúbenou postavičkou mnohých slobenských detí. Tentoraz prichádza Adrián s leporelom o malom Eskimáčikovi Yukovi. Mamička mu večer rozprávala príbehy o mieste, kde sa končí svet. No ani pižmoň, sob či polárna líška o ňom nič nevedeli. Možno mu nakoniec poradí veľká biela medvedica. Narazí napokon Yuko na koniec sveta?

Kúpite tu.


Fingerprint activities Christmas

6Odporúčaný vek: od 3 rokov

Fingerprint activities Christmas je skvelým kreatívnym darčekom, ktorý určite poteší malých i veľkých. Knižka obsahuje 7 atramentových vankúšikov a veľa krásnych vianočných ilustrácií na dokončenie. Menšie detičky v knižke pomocou odtlačkov prstov ozdobia vianočný stromček, medovníčky či snehuliakov. Väčšie detičky kombináciou odtlačkov prstov a dokresľovania vytvoria vianočných škriatkov, sobov a rôzne iné zvieratká či postavičky. Deti môžu tvoriť priamo do knižky ako i na papier. Knižka pomáha rozvíjať jemnú motoriku, trpezlivosť a predovšetkým kreativitu a fantáziu.

Kúpite tu.


 

Očko špehúň 2

3

Odporúčaný vek: od 8 rokov

Pokračovanie vtipného detektívneho príbehu o Očkovi špehúňovi od najobľúbenejšej autorky detských kníh Gabiky Futovej! Blížia sa prázdniny a detektív Očko sa bojí, že sa bude u starkých nudiť. Brat sa venuje frajerke a dedo stále nemá ani len internet. Lenže keď Očko objaví starú zabudnutú povalu, vrhne sa do pátrania a odhalí neuveriteľné veci: kto je záhadný profesor, prečo babka neznáša Adelinu starkú Margitu, komu patrila stará vojenská uniforma či dokonca do koho bol dedo zaľúbený a čo to má spoločné s väzením. Len šikovný detektív odhalí tajomstvá schované na zaprášenej povale, o ktorých dedo nikdy nehovoril...

Kúpite tu.


Hrdinovia

4

Odporúčaný vek: od 10 rokov

Ohromujúce príbehy odvážnych zvierat, ktoré ovplyvnili naše dejiny! Prečítajte si ohromujúce príbehy o odvážnych zvieratách, ktoré ovplyvnili naše dejiny! Počuli ste už o oslíkovi – štvornohej sanitke, medveďovi, ktorý nosil bomby, či o psovi, ktorý zomrel na zlomené srdce? Odkedy na svete zúria boje a vojny, mnohé zvieratá pomáhali čeliť ich hrozbám a oduševnene zachraňovali ľudské životy, niekedy dokonca aj na úkor toho svojho. Odvaha a húževnatosť ich priviedla k ohromujúcim činom. Stali sa z nich praví HRDINOVIA!

Kúpite tu.


 

Výhodný Big Block balíček

8

Zdroj: https://www.taktik.sk/

Odporúčaný vek: od 3 rokov

Spoznajte unikátnu sériu veľkoformátových pracovných zošitov Big block, ktoré vytvárajú ideálne podmienky na rozvoj jemnej motoriky najmenších. Pracovné zošity Big Block prinášajú až 150 strán aktivít určených na efektívny rozvoj jemnej motoriky, koordinácie “ruka-oko”, grafomotoriky a koncentrácie (spájanie prerušovaných čiar, dokresľovanie obrázkov, vyfarbovanie podľa predlôh...).Zošity sú jazykovo neutrálne (dieťa odhaľuje zadanie úlohy samo), čo vytvára priestor na rozvoj logického myslenia a predstavivosti. S Big blockom môže dieťa pracovať v podstate kdekoľvek - na každom zošite nájdete praktickú rukoväť vo forme výseku, malý umelec si tak môže svoju zábavu priniesť do škôlky či do čakárne lekára. Aj dlhú cestu autom hravo prekonáte vďaka tvrdej podložke, ktorá je súčasťou zošita, takže sa s ním pohodlne pracuje v akomkoľvek teréne. Každá z 150 strán sa dá pohodlne vytrhnúť, Big blockmi tak môžete zabaviť väčšie množstvo ratolestí alebo si hotový výsledok odložiť na pamiatku.

Zľavový kód na 15% zľavu: VIANOCNYDARCEK 

Kúpite tu.


Skvelá fantasy novinka Skaza1

Odporúčaný vek: od 13 rokov

Kamavor je krutá zem známa krviprelievaním. Kam totiž jej rytieri prídu, všetkých vyvraždia.
Kalista sa usiluje Kamavor zmeniť. Keď sa jej mladý a samoľúby strýko Viego stane kráľom, ako jeho
verná dôverníčka, radkyňa a vojenská generálka sa zaviaže skrotiť jeho deštrukčné pudy. Keď však
Viegovu manželku Izoldu zasiahne otrávená čepeľ zbrane vraha a nakazí ju chorobou, na ktorú niet lieku,
Kalistine plány sa zmenia. Izoldin stav sa zhoršuje a Viego šalie, žiali a hrozí, že so sebou stiahne ku dnu celý Kamavor. Kalista podnikne zúfalý pokus o záchranu kráľovstva – skúsi nájsť dávno stratené Požehnané ostrovy, kde vraj nájde riešenie na kráľovninu záchranu. V hlavnom meste Požehnaných ostrovov však vzrastá korupcia a pomstychtivý správca sa pokúsi Kalistu zlákať do svojich krutých machinácií. Je nútená vybrať si – buď bude verná Viegovi, alebo vykoná to, čo je správne, pretože aj v časoch tej najväčšej temnoty môže jeden šľachetný skutok dodať svetu nádej, ktorá ho zachráni.

Objavte impozantný príbeh mágie, pomsty a kráľovstva na pokraji zrútenia v prvom románe zo sveta
úspešnej hry League of Legends.

Kúpite tu.


 

Zhudobnené básničky Jožinkovej babičky "Veršovačky"

Vianocne knizky Versovacky

Zdroj: Q+Q Team

Odporúčaný vek: 4 - 9 rokov

Všetky deti obľubujú ilustrované knižky, básničky a pesničky. 3 v 1 – to sú Veršovačky - ilustrovaná knižka s básničkami a pesničkami. Tucet básničiek opisuje okolitý svet očami múdrej a láskavej babičky malého škôlkara Jožinka. Učí ho spoznávať, ako sa správať na ulici, pri hre, ako si dávať pozor na zúbky, čo sú to vitamíny, čo pre nás znamenajú stromy, kvietky a aká vzácna je voda. Nielen Jožinkovi, ale aj všetkým deťom vysvetľuje, akú veľkú úlohu v živote zohrá láska ku knihe a aké úžasné je si ju prečítať. Ilustrácie tematicky dopĺňajú význam básničiek, podporujú fantáziu detí a dotvárajú obraz lahodiaci aj zraku. Farebne pestré a ihravé obrázky sú tiež spájajúcim mostom k hudbe a piesňam. Hudobné spracovanie týchto básní, ich chytľavé a ľahko zapamätateľné melódie umocnia celkový zážitok z čítania, ba aj spievania.

Detskú knihu s CD „Veršovačky“ si môžete objednať za špeciálnu cenu 15 € na versovacky@gmail.com alebo telefonicky na 0903 705 200.

Krátke hudobné a vizuálne ukážky z diela


 

Napíšte komentár