27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Slávnostné otvorenie Vianočného Hlavného trhu

08.11.2022 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 25.11.2022 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
312746049 10159940757738080 4101656170797787580 n

Zdroj: FB

Slávnostné otvorenie spojené s rozžiareným vianočného stromčeka a kultúrnym programom sa uskutoční 25. novembra.

Tento rok konečne rozsvietime vianočný stromček na Hlavnom námestí spoločne! Určite sa už neviete dočkať, kedy sa „Vianočný Hlavný trh” otvorí a všetci spolu si budeme môcť po dvoch rokoch vychutnať vianočné dobroty, koledy a srdečné stretnutia. Tú pravú predvianočnú náladu na Hlavnom a Františkánskom námestí rozprúdime spoločne už 25. novembra 2022 o 18:00.

Odštartujeme dychovou hudbou a fanfárami Viva Brass Kvintet Bratislava. Spoločne s primátorom mesta Bratislavy Matúšom Vallom rozsvietime vianočný stromček. Slovenský spevák a skladateľ Robo Opatovský s kapelou zahrá piesne zo svojich vianočných albumov. Hudobný zážitok umocnia vianočné koledy v podaní Speváckeho zboru mesta Bratislavy. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie Bratislavského detského zboru pri ZUŠ Miloša Ruppeldta. V priestoroch vianočných trhov budú rozdávať radosť vianočné postavičky.

A kto vie, možno sa budú diať aj zázraky.

Nielen úvodný program na Hlavnom a Františkánskom námestí bude plný hudby a hovoreného slova.
  • Štvrtky budú patriť živému čítaniu v podaní slovenských hercov a herečiek vždy o 17:00.
  • Piatky a soboty prinesú príjemnú atmosféru na námestia koncerty známych i menej známych slovenských hudobníkov o 20:00.
  • Nedeľná ponuka poteší rodiny s deťmi od 14:00.

Známe osobnosti spoločenského a kultúrneho života, sa s nami podelili o svoje obľúbené vianočné skladby i priania, ktorými potešia ľudí na námestiach. V spolupráci s hudobným dramaturgom Pavlom Hubinákom z nich vznikajú špeciálne vianočné playlisty, ktoré budú hudobne sprevádzať Vianočný Hlavný trh.

Novinkou trhu bude stánok hlavného mesta Bratislavy s ponukou výnimočných a originálnych darčekov zo špeciálne pripravenej edície „Bratislavské ikony“.

Ak sa tohto jedinečného momentu nebudete môcť zúčastniť osobne, neváhajte sledovať  celé dianie prostredníctvom živého vysielania. Live stream budete môcť sledovať priamo v podujatí Slávnostné otvorenie Vianočného Hlavného trhu, ale aj na FB stránkach BKIS Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Bratislava - hlavné mesto SR, Matúš Vallo má rád Bratislavu, alebo na YTB BKIS 

Napíšte komentár