25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Keď Matka roka poslúchne manžela

Autor: MS, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

22

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša Matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Školský rok sa nám veselo rozbehol a v jeden pekný deň sa milo pýtam syna, ako sa mu darilo v škole a aké má nové známky (nie vždy stíham sledovať všetko z Edupage).
Syn vraví: "Hm, v pondelok dostanem asi päťku z diktátu."
Ja: "A  čo si nevedel? Toľko si mal chýb?"
Syn: "Veď my ten diktát ešte len budeme písať."
No a nech ma neporazí :D

Naozaj sa už teším, že tu máme jesenné prázdniny a môžeme si celá rodinka na chvíľu vydýchnuť a oddýchnuť od školy a bežných každodenných pracovných starostí. Ale nie vždy je obloha a všetko okolo nás bez obláčikov. Včera sme sa napríklad s  manželom pochytili a on musel mať posledné slovo. A to posledné slovo znelo: "Tak si to teda kúp!"

Tak som poslúchla... nakuknite, či sa Vám niečo z mojich tipov nezapáči tiež a nekúpite si aj vy. Či už natruc alebo len tak pre radosť. A keď sa rozhodnete kúpiť niečo pre deti, lebo to my matky väčšinou robíme zakaždým, že si odtrhneme od úst a dáme deťom - vyvážte to aj niečím aj keď malým pre seba, aj taká kvetinka/kaktus v kvetináči dušu poteší :)


Zdravé sedenie 

16

Začala sa škola a naša malá sa začala sťažovať na bolesť chrbátika pri sedení na nepohodlnej stoličke v škole. Premýšľala som, ako viem ovplyvniť kvalitu sedenia v škole? Na rodičovskom združení som omylom nakukla do vedľajšej triedy a očarili ma štýlové sedáčiky na stoličky, ktoré mali úplne celá trieda. Pátrala som a zistila, že je to slovenský výrobok zn. Dynasit a ponúka ich firma MLAD s.r.o.

Sú teplé, pohodlné a mäkkučké. Podsedáky sú termoizolačné a zospodu nepremokavé, preto sú vhodné aj do exteriéru. Majú štítok s menom dieťaťa, šnúrky na uchytenie na stoličku, aj praktické uško na zavesenie/nosenie. Na výber je množstvo dizajnov, dokonca je možný návrh dizajnu podľa vlastných predstáv. Hneď sme sa v triede zhodli na tom, že toto chceme pre svoje deti aj my! Niektoré deti mali s chrbticou vážnejšie problémy a aj s tým nám vo firme MLAD s.r.o pomohli - ponúkli ortopedické nafukovacie balančné podsedáky.  A vyrábajú sa nielen pre deti, ale aj pre dospelých! Sedáky môžem naozaj s čistým svedomím odporučiť. Ich kúpu určite neoľutujete!

Kúpite na www.dynasit.sk


Zábava aj vo vani

Vychytavky VZOR 3

Kúpanie pre naše deti nie je žiadne trápenie. Boli by tam pol dňa. Pravidelne im kupujem farebnú penu do kúpeľa z dm. Do vane si zvyknú naznášať rôzne hračky, no najradšej sa hrajú na kaviareň. Do pohárikov ponalievajú vodu a už kričia: "Mamiíí, poď na kávičku!" A podľa toho, akú mám práve náladu, mi nalejú kávičku s mliečkom /s penou/ alebo bez mlieka /farebnú vodu/. 

Pena do kúpeľa pre deti vytvára bohatú, jemnú a mäkkú penu a farebnú vodu. Zároveň zanecháva sviežu ovocnú vôňu. Vhodné pre deti od 3 rokov. 

Kúpite na www.mojadm.sk


Zábava pre najmenších cyklistov

14Viete, čo je odrážadlo? Je to niečo ako mini bicykel bez pedálov a bŕzd. Dieťa musí na brzdenie aj pohyb používať nohy. My sme vsadili na PedeX Rainbow od firmy Origos a nedáme naň dopustiť. Bola to láska na prvý, druhý, tretí.. pohľad. Ako prvé nás upútali dúhové farby, ale okrem jedinečného a štýlového dizajnu, spĺňa odrážadlo PedexXRainbow všetko, čo sme od neho očakávali. Je ľahké - dcérke sa s ním ľahšie manipuluje, riadidlá sú protišmykové a nechýba poistka proti pretočeniu riadidiel.

Dcérka si jazdu vždy užívala a zároveň rozvíjala zmysel pre udržanie rovnováhy. Prechádzky boli odvtedy oveľa akčnejšie, zábavnejšie a následný prechod na bicykel bol oveľa jednoduchší a plynulejší ako pri staršom synovi, pri ktorom sme o tejto skvelej vecičke nevedeli a v tej dobe nepoužívali.

Kúpite na www.origos.sk 


Multifunkčný ryžovar uvarí aj dobroty v pare

17

Uvariť ryžu tak, aby chutila na jednotku s hviezdičkou, bola pre mňa vždy tak trochu výzva. To je však už minulosťou. Vyskúšala som multifunkčný ryžovar Orava MH-05 a odteraz je to pre mňa hračka. Ryža z ryžovaru chuti úplne inak ako tá moja, chutnejšie :) Bez zaváhania pripraví aj ryžu na sushi či celozrnnú. Do 1,5 litrovej nádoby stačí nasypať ryžu, naliať vodu, pridať koreniny, stlačiť spínač a potom už len trpezlivo čakať na výsledok. Po dovarení sa hrniec automaticky prepne do funkcie Keep Warm, aby sa pokrm uchoval teplý až 6 hodín. Servírovať z neho si tak môžu za horúca aj tí, čo prichádzajú domov z práce či z krúžkov neskôr.

V príslušenstve je okrem odmerky a špeciálnej naberačky aj parný kôš. Na pare pripravená zelenina, ryby či mäso si totiž uchovávajú oveľa viac vitamínov, minerálov a živín v porovnaní s inými spôsobmi úpravy, majú intenzívnejšiu chuť a sú ľahšie stráviteľné než napríklad vyprážané či fritované jedlá. Deti zas poteším parenými buchtami i dukátovými buchtičkami. Vyskúšajte!

Kúpite na www.orava.eu


Štýlová a univerzálna prilba Melon

Vychytavky VZOR 28

Okrem jedenia sme aj športovo založená rodina a pri nákupe prilby sme s dcérou naraz ukázali prstom na prilbu Candy zn. Melon. Keďže sa vyrába vo veľkostiach pre deti aj dospelých, voľba bola jednoznačná. Je absolútne bezchybná a hlavne je univerzálna - na korčule, bicykel, odrážadlo, kolobežku a s Winter edíciou ju môžete využívať aj počas zimy ako lyžiarsku prilbu či na snowboard.

Pri rozhodovaní zavážilo aj to, že prilba je bezpečná a spĺňa tie najprísnejšie požiadavky bezpečnosti v rámci certifikácie TUV . Dokonca sme pri googlení zistili, že táto značka vyhrala hneď niekoľko prestížnych ocenení. Prilba je naviac odvetraná, ľahučká a praktická - zapnem aj odopnem ju jednou rukou. Jednoducho dokonalá.

Kúpite na www.origos.sk


 

Tucky chytrý teplomer a monitor polohy 2v1

18

Keď sú deti choré, je to zaberák nielen pre deti, ale aj pre rodičov. Teda buďme úprimní - hlavne pre maminy, ktoré to prežívajú vždy aj emočne :)  V noci si nastavujem v pravidelných intervaloch budík, aby som im odmerala teplotu, či nie je príliš vysoká. Neraz ich pritom zobudím, lebo nemám ani jeden z tých dnešných moderných teplomerov na meranie teploty na čelo - spolieham sa na klasiku. Ale po tomto teplomere pokukujem už dlhšie.

Tucky - Chytrý teplomer a monitor polohy funguje veľmi jednoducho a to tak, že ho nalepíte vášmu domácemu pacientovi pod pravú ruku a Tuck bude presne merať jeho teplotu každú minútu a meranie bude posielať na vaše iOS / Android zariadenia. Teplotu tak môžem neustále monitorovať alebo sa viem spoľahnúť na automatické upozornenie, ktoré sa ozve, keď keď teplota dosiahne určitú hodnotu a potom podám lieky pre zrazenie horúčky. Jeho presnosť je až ± 0,1 ° C. Je ideálny aj pre imobilných ľudí a seniorov.

Kúpite na www.pilulka.sk


Vtipná detektívna knižka Očko špehúň 2: Čo nám dedo nikdy neprezradil

16Náš drobec má teraz detektívne obdobie. Čo znamená, že všade kam prídeme, všetko skúma a hľadá nejakú záhadu, ktorú by mohol vylúštiť. Preto keď som zbadala túto knižku - Očko špehúň 2 Čo nám dedo nikdy neprezradil - hneď som ju musela tomu nášmu malému detektívovi kúpiť. A o čom táto úžasná knižka je?  Blížia sa prázdniny a detektív Očko sa bojí, že sa bude u starkých nudiť. Brat sa venuje frajerke a dedo stále nemá ani len internet. Lenže keď Očko objaví starú zabudnutú povalu, vrhne sa do pátrania a odhalí tam neuveriteľné veci. Aké? To sa dozviete keď si túto úžasnú tajomnú knižku prečítate.

Ten náš drobec ju doslova zhltol za jeden deň. A hneď mi hovorí: ,,Maminka, hneď ako prídem k dedovi na prázdniny, pôjdem mu preskúmať povalu, určite tam má truhlicu s tajomnou záhadou." A mne nezostáva nič iné, ako povedať dedovi, nech si najprv uprace povalu a dať odtiaľ preč všetko nebezpečné.

Novinka na trhu! Skvelé krytie aj hydratácia

14
Kruhy pod očami a mimické vrásky. Toto mi vie hneď zrána pri pohľade do zrkadla zhoršiť náladu. Prečo toto neriešia aj muži? Alebo nebodaj riešia a nepriznajú sa? Táto novinka, krycia tyčinka, by nemala chýbať v žiadnej dobre zásobenej taštičke na mejkap. Každá chceme, aby naše oči žiarili a náš pohľad bol jednoducho magický, teraz na jeseň či aj kedykoľvek inokedy! Môj pomocník je z dielne značky Nivea a jeho kvalitné minerálne farebné pigmenty si hravo poradia s kruhmi pod očami a zakryjú aj začervenanie a ďalšie nedostatky pleti. Zloženie s kyselinou hyalurónovou pomôže redukovať jemné linky a mimické vrásky To všetko a navyše hydratáciu po celý deň som našla v jedinej tyčinke, ktorá okamžite rozžiari moje očné okolie.


Môj SOS pomocníkVychytavky VZOR 4

Stačí jedna trošku prebdená noc a pod očami sa mi objavia kruhy, na ktorých by ste sa mohli hojdať. V týchto chvíľach nestačí denný a očný krém, ani micelárna voda. Treba pripraviť a ihneď nasadiť zbraň ťažšieho kalibru! Našťastie pomoc mám vždy poruke, je ľahká a rýchla a dokonca aj veľmi príjemná. Stačí priložiť na pleť textilnú masku Rose Touch a už za 10 minút je zo mňa zasa človek a moja pleť je plná energie. A úžasne voní! Proste milujem Niveu.

Okrem tejto masky mám odskúšanú aj modrú Hydratačnú textilnú masku Hydra Skin Effect, bledoružovú kryomasku Cellular Expert Lift, ktorá sa dáva pred použitím do chladničky a tiež žltú energizujúcu Q10 masku. Odporúčam všetky všetkými desiatimi! Každá voní inak a určite si medzi nimi nájdete aj vy svoju textilnú favoritku.

Napíšte komentár