19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Septembrové objavy našej večne chudnúcej Matky roka

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

5

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Do špajze som silou vôle napratala posledné lečo! Vivat jeseň! Adios Leto!
Jedná z mnohých výhod jesene je, že práce na záhrade končia. Ďalšou z výhod je, že zo skrine môžem vytiahnuť dlhé svetre, šatky, kardigány a cítim sa po lete konečne sexi. V týchto dlhých a veľkých módnych kúskoch sa tvárim, že nie, to nie sú kilá navyše, to len ten  OVERSIZE skresľuje. A samozrejme, aby som nezabudla, TOP výhoda je, že konečne začala škola! Dnes je piatok a ja som odmietla pozvanie známych na jesennú turistiku. Jeseň je v tomto super, pretože ponúka nekonečnú škálu výhovoriek na všetky možné vírusové ochorenia. Zneužila som dokonca aj deti, že nádcha, soplíky, škrabkanie v krku...A Covid je v tomto úplne neprekonateľný, stačilo šéfovi naznačiť, že som nejako zvláštne unavená, akosi  strácam čuch a chuť a hneď mám pol dňa dovolenky bez reptania a doprosovania. Naťahujem na seba ten oversize sveter a chystám sa na vinobranie, ostáva už len dúfať, že nestretnem šéfa a nikoho zo známych, ktorých som oblafla :). 

A opäť som celý mesiac objavovala. Ďobkajte.

 

Ďalšia krásna knižka zo záchrannej stanice v Zázrivej: Medveď Mišo

Vychytavky VZOR 18

Konečne sme sa dočkali ďalšieho pokračovania dobrodružnej slovenskej série o zachránených zvieratkách. Tentokrát to bude príbeh o veľmi ukecanom malom medveďovi. Po prečítaní tejto krásnej knižky, sme sa znova dozvedeli kopec nových informácií o tomto krásnom zvieratku. A že knižka mala úspech aj u toho nášho drobca svedči fakt, že sa ma opýtal či mu môžeme tiež kúpiť takého medveďa. Že on si ho prosí namiesto psíka. Urobili sme samozrejme kompromis a dostal plyšového. Za nás zasa raz krásny láskyplný príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej!

Kúpite na albatros.sk 


Ošetrujúci kúpeľ pre deti

Vychytavky VZOR 1

Jesenné počasie vonku si priam pýta, aby sme sa doma trošku rozmaznávali. Relaxačný kúpeľ plný vôní a byliniek so zapálenou sviečkou a jemnou hudbou milujem. A môj krpec asi niečo odo mňa pochytil, nakoľko si posledne, podľa môjho vzoru, úplne sám nachystal k vani všetky možné mastičky a jeho olejčeky, ktorými ho po kúpeli natieram. Vraj ide ralaxovať :D

Momentálne do kúpeľa používame ošetrujúci kúpeľ pre deti - babylove nature s výťažkom z bio púpavy, pantenolom a premasťujúcimi lipidmi. Až 94 % ingrediencií je prírodného pôvodu! Pokožku má po ňom pekne premastenú, ale vzhľadom na ekzém mu ju aj po kúpeli zvyknem ešte pretrieť olejčekom. Keď už má ten relax :D

Ošetrujúci olej pre deti kúpite na mojadm.sk


Vezmite vitamíny so sebou

Vychytavky VZOR 3

Svokrovci nás posledné týždne zavalili úrodou zo záhrady, a tak posledné dni pečiem a džemujem či inak spracuvávam ovocie. Milujem toto obdobie. Jablká či slivky na dosah každý deň. Neviem sa ich dojesť. Naše deti tiež milujú ovocie, najlepšie v koláči! Objavila som super prenosný 350 ml mixér od Oravy, a tak si každý deň pripravujeme ovocné dobroty v mixéri.

Tento smoothie mixér dokáže pripraviť smoothie aj na výlete, detskom ihrisku, po tréningu, v škole aj kdekoľvek v exteriéri. Mixér doma jednoducho nabijem, nakrájam doň kúsky ovocia či zeleniny, pridám niekedy vodu či džús a takto pripravený si ho vezmeme so sebou. Keď nás zastihne hlad, len stlačím tlačidlo na vrchnáku mixéra a mám hotovo. Ak chcete upútať pozornosť na ihrisku, stačí vytiahnuť mixér a hneď máte nové kamky :)

Prenosný USB mixér kúpite na orava.eu


Preč s bozkami slnka

Vychytavky VZOR 16

Objavila som svoje prvé pigmentové škvrny na rukách. Chytila ma panika - starnem!  V duchu sa upokojujem: Dýchaj len dýchaj, toto nie je prvý príznak staroby, to je určite iba daň za tvoje neuvážené opaľovanie sa počas letnej dovolenky. Kdeže, ty predsa nestarneš. Ešte nie. A nie sú to pigmentové škvrny, ale ako vraví moja mama, sú to bozky slnka. Jeej, hneď mi je lepšie. Čo teraz?  Moja obľúbená značka je roky rokúce Nivea a tak logicky hľadám najprv niečo v ich ponuke. A našla som! Originál krém na ruky proti pigmentovým škvrnám Nivea Luminous 630. Práve táto účinná látka Luminous 360 sa postará o  redukciu pigmentových škvŕn a ich zosvetlenie.  Krém nepoužívam dlho, čiže škvrny zatiaľ úplne nezmizli, ale sú oveľa, oveľa svetlejšie. 

Viac informácií o kréme na ruky proti pigmentovým škvrnám nájdete na nivea.sk.


Trecie strúhadlo na zázvor 

Vychytavky VZOR 19

Mojou rokmi overenou a účinnou zbraňou na prechladnutie je zázvor. Vždy som ho krájala nožom, netušiac, že kov nie je pre bylinky či zeleninu vhodný. Dostalo sa mi rady, že používaj plast alebo zeleninu natrhaj rukami. Zázvor rukami asi ťažko natrhám, ale plastové strúhadlo veruže vyskúšam. 
A funguje to! S  trecím strúhadlom PRESTO som zázvor jednoducho a rýchlo nastrúhala.  Ale dokáže toho oveľa viac! Olúpe koreň zázvoru, nastrúha dužinu a súčasne zachytí šťavu. Strúhadlo s cenným obsahom potom jednoducho ponoríte do čaju alebo vriacej vody a uzdravovanie môže začať!
Jednoduché, dômyselné, praktické.

Strúhadlo na zázvor kúpite tescoma.sk


Prvá pomoc na popraskané pery

Vychytavky VZOR 22

A je tu obdobie striedaniu teplôt, z chladu šup do tepla, do vykúrených priestorov a moje pery trpia. Mojou záchranou sú  Nivea balzamy na pery. A keďže každý rok mi môj balzam "kradne" manžel, tak som tentoraz vsadila na dvojbalenie pre muža a ženu:  Labelo balzam Origial Care a Labello Balzam Med repair.  Oba balzamy sú perfektné, odporúčam všetkými desiatimi.

Viac informácií o Nivea balzame na pery (dvojbalení) nájdete na nivea.sk.


Domáce wellness s poličkou na vaňu 

Vychytavky VZOR 14

Vedeli ste, že relax v horúcej vani spaľuje kalórie?! Pri mojej váhe budem potrebovať veľa, naozaj veľa, veľa kúpeľov:). Tak prečo si to teraz, počas sychravých dní nespríjemniť dobrou knihou, pohárom vína a vonnou sviečkou? Na praktickom bambusovom podnose FEELS LIKE HEAVEN je dostatok miesta na tieto malé nevyhnutnosti, potrebné pre absolútne pohodlie. Podpierku na knihu môžem využiť aj ako stojan pre tablet, takže si v horúcej vani môžem užívať aj  obľúbený seriál. Také moje súkromné wellness, ale len do chvíle, kým  sa  spoza dverí neozve: "Mamíííí".

Poličku na vaňu kúpite na butlers.sk 


Rodinný pamätníček

2 2

 

V tieto upršané dni som si našla činnosť, pri ktorej sa zasmejem a moja duša pookreje. Prepisujem všetky hlášky detí a rodiny, ktoré som mávala doteraz kade - tade po lístočkoch a slúži mi na to štýlový zápisník, originál na to určený. Takto budú všetky brepty pekne pokope a kedykoľvek si môžem v tomto milom rodinnom pamätníčku zalistovať.
Tak napríklad, dcérka (5 r.) rozbaľovala narodeninové darčeky, medzi ktorými mala aj penu do kúpeľa vo veľkej fľaši a vraví : Hm, vínko. No uznajte, že takáto hláška si naozaj zaslúži ostať zaznamenaná, aby sme sa na nej mohli zasmiať s hlavnou aktérkou aj po rokoch :).

Zápisník na vtipné hlášky detí kúpite na eshopsdetmi.com


Ďalšie tipy od našej Matky roka nájdete v našej rubrike - Vychytávky Matky roka

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár