20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Užite si naplno posledný prázdninový víkend! Olympijské Športuj Slovensko v Bratislave

28.08.2022 Autor: MS, PR správa
Termín: 03.09.2022 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

sportujzadarmo BAŠportuj Slovensko zavíta do Bratislavy. V sobotu 3. septembra sa námestie pri nákupnom centre Eurovea zmení na megaihrisko, s viac ako desiatimi športmi. Všetkým návštevníkom bude k dispozícii lezecká stena, futbal, basketbal, teqbal, atletické disciplíny, gymnastika, golf, bedminton či skákacie hrady. V BILLA stánku budú môcť malí či veľkí vyhrať zaujímavé ceny.

Športuj Slovensko prináša Slovenský olympijský a športový výbor spolu s generálnym partnerom podujatia BILLA Slovensko. Vďaka iniciatíve BILLA Slovensko a Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru je ZADARMO nielen vstup na podujatie, ale aj registrácia do súťažných disciplín.

Malí športovci rôznych vekových kategórií budú môcť súťažiť v Behu Olympijského dňa a v jazde na bicykli. Každý súťažiaci dostane štartovací balíček s tričkom a batohom Športuj Slovensko. V cieli ich budú povzbudzovať naši športovci, ktorí im po zvládnutí trasy zavesia na krk medailu. Do Bratislavy sa už teší Anastasia Kuzminová, naša bývalá biatlonistka a držiteľka niekoľkých zlatých olympijských medailí. Návštevníci sa takisto môžu stretnúť s Dankou Bartekovou, slovenskou reprezentantkou v streleckej disciplíne skeet, držiteľkou svetového rekordu a bronzovou medailistkou z olympijských hier v Londýne. Futbalovú scénu zastúpi dnes už slovenská legenda Róbert Vittek a chýbať nebude ani hviezda rýchlostnej kanoistiky Samo Baláž.

BRATISLAVA UKONČÍ TOHTOROČNÚ SÉRIU ŠPORTUJ SLOVENSKO

Športuj Slovensko má za sebou už tri zastávky. V Prešove, vo Vysokých Tatrách a na Donovaloch nechýbala počas Olympijských dní a zastávok projektu zábava, športový duch i zdravá súťaživosť. Behy Olympijského dňa i Bicykel Olympijského dňa lákali najmä mladých nadšencov športu. Program počas dňa si však na jednotlivých zastávkach našli deti, mládež i celé rodiny.

„Bolo nádherné sledovať, ako deti baví pohyb a ako sa z neho tešia. Pre každého je šport prínosný. V jednotlivých Behoch Olympijského dňa bojovali ako o život. Vydali zo seba všetko, aj keď niektorí pocítili, že šport bolí. Dôležité však je, že vydržali a prekonali sa,“ povedala jedna z ambasádoriek projektu Anastasia Kuzminová.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) v spolupráci so spoločnosťou BILLA rozhýbali malých aj veľkých. Letnú sériu Športuj Slovensko navštívilo v uplynulých mesiacoch na troch miestach krajiny dovedna 10-tisíc milovníkov športu.

„Ozajstnú radosť z pohybu budujú u detí zábavné športové zážitky. Chceme dať malým aj veľkým príležitosť spoločne stráviť čas a zašportovať si. BILLA dlhodobo motivuje k zdravému životnému štýlu a zároveň sme spoločnosť so silným športovým duchom. Úspechy, trpezlivosť a odhodlanie našich olympionikov sú veľkou inšpiráciou pre deti a mládež, preto stretnutia so slovenskými vrcholovými športovcami neodmysliteľne patria k podujatiam Športuj Slovensko,“ vysvetľuje Jana Gregorovičová, senior CSR špecialistka BILLA.

MEGAIHRISKO S PREKVAPENÍM

Športuj Slovensko sa uskutoční už 3. septembra 2022 na námestí pri obchodnom centre Eurovea v Bratislave. Megaihrisko otvorí svoje brány ráno o 9.00 h, registrácia a prevzatie štartových balíčkov bude možné už od 8.00 h. Viac informácií nájdete na www.sportujslovensko.sk.

ČASOVÝ HARMONOGRAM „ŠPORTUJ, SLOVENSKO“ V BRATISLAVE

Dejisko: námestie pri Eurovea, Bratislava

  • 8:00 registrácia
  • 9:00 otvorenie megaihriska Športuj Slovensko
  • 9:30 slávnostné otvorenie
  • 10:00 Beh olympijského dňa
  • 11:00 vyhlásenie výsledkov Behu olympijského dňa
  • 11:30 Bicykel olympijského dňa
  • 12:30 vyhlásenie výsledkov Bicykla olympijského dňa
  • 13:00 vystúpenie The WAVE by RDS Art Group  
  • 13:20 BILLA rodinné súťaže,
  • 13:30 autogramiáda olympionikov
  • 14:00 losovanie o hlavnú cenu

Napíšte komentár