28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Rozprávková dedinka Habakuky

02.08.2022 Autor: Annie, PR správa
Termín: 21.08.2022 a ďalšie Mesto:Donovaly Zdroj:stránka organizátora
habakukypr5

Zdroj: habakuky.eu

Všetkých, ktorí chcú zažiť atmosféru slovenských ľudových rozprávok pozývame, aby sa nechali vtiahnuť do sveta fantázie a prežili rozprávkové chvíle v každom veku. Pýtate sa kde? V pôsobivom prírodnom prostredí na Donovaloch už štrnástu sezónu existuje, pre malých i veľkých, jedinečná rozprávková dedinka Habakuky - Dobšinského rozprávkový svet, ktorý tvoria domčeky v štýle jedinečnej ľudovo-fantazijnej architektúry. 

habakukypr2

Zdroj: habakuky.eu

Návšteva rozprávkovej dediny Habakuky na Donovaloch, je ideálna pre rodinné výlety, pretože vás vtiahne do originálnej atmosféry slovenských ľudových rozprávok. Laktibrada, Janko a Marienka, Zlatá Priadka a ďalší hrdinovia ľudových príbehov sa postarajú o autentický zážitok pre celú rodinu, vystrihnutý ako z obalov detských knižiek a predstáv. Už len čakáte, kedy sa spoza Škrupinového zámku vynorí sám rozprávkar Dobšinský so zápisníkom v ruke. Fantázia a hravosť číha na každom rohu.

habakukypr3

Zdroj: habakuky.eu

Či už je to originálna rozprávková architektúra, interaktívne divadelné predstavenia, ukážky ľudových remesiel, alebo kreatívna činnosť detí i dospelých, ku ktorej ich vedú šikovní animátori v tvorivej dielni Negrambľoš. O program je vždy postarané. No pokiaľ by toho bolo na vás priveľa, oddychovú zónu tvorí priľahlá lúka so sedačkami, preliezačkami, hojdačkami a krásnym výhľadom na okolité hory. A aby toho nebolo málo, v rámci vybraných domčekov na Vás čakajú malé špeciálne výstavy – domček venovaný hudobnému skladateľovi Svetozárovi Stračinovi a novootvorené Múzeum rozprávok, kde sa dozviete aj niečo o samotnom Pavlovi Dobšinskom.

habakukypr4

Zdroj: habakuky.eu

Stravovacie služby sú poskytované priamo v areáli dedinky - môžete si pochutnať na dennom menu s výberom polievky a štyroch hlavných jedál podľa dennej ponuky. Taktiež máme v ponuke rýchle občerstvenie, kde nájdete hranolky alebo zemiakové placky. Na svoje si príde každý.

Neváhajte a staňte sa i vy súčasťou Dobšinského príbehov.

habakukypr1

Zdroj: habakuky.eu

V letnej sezóne 2022 nás počas mesiaca august, mimo štandardný denný program, čakajú nasledovné špeciálne podujatia:

  • 21.8. – Koncert – Štefan Štec (15.00)

Bližšie informácie, cenník či rozpis denného programu nájdete na webovej stránke www.habakuky.eu, prípadne ďalšie aktuálne dianie v dedinke Habakuky môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Zmena programu vyhradená! V prípade nepriaznivého počasia je dedinka Habakuky zatvorená! V prípade koncertov, či iných kultúrnych podujatí si prevádzkovateľ vyhradzuje právo na zmenu otváracích hodín!

Napíšte komentár